cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Dezbaterile referitoare la reorganizarea Spitalului Orăşenesc Cugir au fost amânate

Dezbaterile referitoare la reorganizarea Spitalului Orăşenesc Cugir au fost amânate

Publicat în 03.03.2014 la ora 15:17

spital-cugir-sectie-chirurgieÎn lipsa unei viziuni clare și definitive a Ministerului Sănătăţii cu privire la reforma din sistem, precum şi datorită faptului că nu a apărut contractul cadru cu CAS, consilierii locali din Cugir au decis să amâne discuţiile legate de un posibil plan de reorganizare a unităţii medicale. Acelaşi lucru a fost solicitat şi de către Consiliul de Administraţie al Spitalului Orăşenesc Cugir care a specificat faptul că nu are atribuţii de reorganizare a activităţii instituţiei sanitare.

Discuţiile pe această temă au pornit ca urmare a solicitării adresate în luna ianuarie de către ministrul Sănătăţii care a cerut managerilor de spitale din întrega ţară ca până în 5 februarie să trimită la minister viziunea privind reorganizarea şi reconfigurarea unităţilor sanitare în sensul eficientizării economico-medicale. Printre soluţiile avansate se număra realocarea paturilor, în funcţie de performanţele şi gradul de ocupare a diferitelor secţii. Managerul interimar al Spitalului Oăşenesc Cugir a elaborat o viziune managerială prin care a propus relocarea unui număr de 15 paturi de la secţia Infecţioase către compartimentele cu adresabilitate mare, adică interne şi chirurgie. Motivul prezentat de manager a fost acela al eficientizării activităţii medicale şi al reducerii costurilor considerate nejustificate”, precizează reprezentantul administrației locale din Cugir.

Iniţial, viziunea a fost avizată de Consiliului de Administraţie al spitalului, însă în urma solicitărilor adresate de către conducerea primăriei şi de către consilierii locali de argumentare a acesteia şi de prezentare amânunţită a situaţiei economice şi medicale a spitalului,  CA-ul a reanalizat planul propus de conducerea interimară. În lipsa unor metodologii referitoare la reformarea sistemului medical, membrii Consiliului de Administraţie al spitalului au decis şi au prosus legislativului local să amânae dezbaterile.

În şedinţa din 27 februarie, consilierii locali au solicitat să fie realizată o analiză detaliată a situaţiei economice şi medicale după ce apare contractul cadru cu CAS. Până atunci dezbaterile legate de orice formă de reorganizare a Spitalului Orăşenesc Cugir au fost amânate.

Acest articol a fost citit de 298 ori

Dezbaterile referitoare la reorganizarea Spitalului Orăşenesc Cugir au fost amânate
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *