Rămâi conectat

Administraţie

Dezbatere privirnd tarifele şi taxele pentru închirierea spaţiilor din incinta Casei de Cultură a orașului Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleşii locali ai cugirului vor lua în dezbatere în şedinţa de consiliu de joi, 23 mai, propunerea administraţiei locale pentru anul 2014, privirnd tarifele şi taxele pentru închirierea spaţiilor din incinta Casei de Cultură, Căminului Ciltural Vinerea, Cantinei Case de Cultură şi a terenurilor de tenis aparţinând Clubului Sportiv Orăşenesc Cugir.

Casa de Cultura CugirAstfel, Sala de spectacole a Casei de Cultură va putea fi închiriată cu suma de 500 lei/oră, iar în sezonul rece se mai adaugă 50 lei/oră pentru cheltuieli cu încălzirea. Sala de conferinţe    – pentru activităţi cultural-educative =200 lei/oră, 400 lei/zi, iar în sezonul rece se mai adaugă 20 lei /oră pentru recuperarea cheltuielilor cu încălzirea; Pentru alte activităţi decât cele cultural-educative =300 lei/oră, 500 lei/zi, iar în sezonul rece se mai adaugă 30 lei/oră pentru recuperarea cheltuielilor cu încălzirea.  Foaier (parter)  – pentru activităţi cultural-educative=100 lei/oră, 300 lei/zi, iar în sezonul rece se mai adaugă 20 lei/oră pentru recuperare cheltuieli cu încălzirea;

 Pentru alte activităţi decât cele cultural-educative= 200 lei/oră, 500 lei/zi la care se mai adaugă 30 lei /oră, în sezonul rece. Sala mică de conferin’e – pentru activităţi cultural-educative=50 lei/oră, 150 lei/zi, iar în sezonul rece se mai adaugă 10 lei/oră; Pentru activităţi decât cele cultural-educative=100 lei/oră,300 lei/zi la care se adaugă 20 lei/oră pentru încălzire, în sezonul rece. Sala de repetiţii  = 10 lei/oră pentru repetiţii dansuri copii şi 30 lei/oră pentru alte genuri de activităţi. În sezonul rece se mai adaugă 2 lei/oră.

Camera pentru cercuri= 5lei/oră pentru activităţi cultural-educative şi 30 lei/oră pentru alt gen de activităţi. În sezonul rece se mai adaugă 2 lei/oră.  Imobil Cantină  – anivers[ri,(pensionari,  majorate, onomasici expoziţii), până la 50 persoane =150 lei/zi; între 50- 100 persoane=300 lei/zi; peste 100 persoane=500 lei/zi;  – parastase=150lei/zi; înmormântări=100 lei/zi

Căminul Cultural Vinerea: Nunţi=1200 lei/zi  Baluri=1.500 lei/zi;  Aniversări (majorate,onomastici,pensionari)=600 lei/zi, parastase=150 lei/zi, înmormântări=150 lei/zi

Teren sintetic I.D.Lăzărescu: 60 lei/oră -ziua, 80 lei/ora-nocturna; Sala de sport: -70 lei/ora-adulti, 35 lei/oră tineri, 5 lei/ora-fitness

Teren tenis-zgura-gratuit copii sub 14 ani, 10 lei/oră tineri peste 14 ani, 20 lei/oră, nocturna-tineri peste 14 ani, 20 lei/oră, în timpul zilei-adulti, 30 lei/ora-nocturna-adulţi, 30 lei/lună, 8 ore abonament lunar pentru tineri şi studenţi, 60 lei, 8 ore/luna- nocturnă(tineri şi studenţi), 100 lei, 8 ore/lună abonament adulţi, 150 lei abonament 8 ore/lună pentru adulţi(nocturnă); 360 lei, abonament lunar, 700 lei, abonament 2 luni, 1000 lei, abonament 3 luni.

Teren tenis bitum: gratuit copii sub 14 ani, 1o lei/oră tineri peste 14 ani, 15 lei/oră adulţi.Abonamente la meciuri  Zona A,B,C=100lei, 60 lei, 45 lei/an competiţional fotbal.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Începând de astăzi, 30 mai 2023, au intrat în vigoare modificări și restricții de circulație pe mai multe străzi din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 30 mai 2023, șoferii din Cugir trebuie să respecte modificările privind prioritățile de circulație rutieră pe străzile Ion Creangă și Trandafirilor și noile restricții de circulație impuse pe strada Trandafirilor. Restricții de circulație au mai fost instituite pe străzile Viitorului și Nicolae Bălcescu.

• „Cedează trecerea” pe Trandafirilor și „Drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă

Primăria Oraşului Cugir a solicitat Inspectoratului de Poliție al Județului Alba – Poliția Orașului Cugir avizul necesar mutării indicatorului rutier “cedează trecerea” de pe strada I. Creangă, nr. 94, pe strada Trandafirilor, nr. 4. Totdată, a fost solicitat avizul amplasării indicatorului “drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă, nr. 94. Noile modificări s-au considerat necesare întrucât la orele de vârf se forma o coloană de mașini de aproximativ 150 m pe strada I. Creangă.

Totodată a fost avizată amplasarea, pe ambele sensuri de circulație ale străzii Trandafirilor, a indicatorului rutier “oprirea interzisă”, în vederea fluidizării traficului rutier și evitării ambuteiajelor provocate de autoturismele oprite pe partea carosabilă.

• „Staționarea interzisă” pe străzile Viitorului și N. Bălcescu

Tot de astăzi au fost amplasate mijloace de semnalizare rutieră în zona Spitalului Orășenesc Cugir astfel:

– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Viitorului, de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu până la Valea Viilor;
– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Nicolae Bălcescu, de la intersecția cu strada Unirii până la intersecția cu strada Ion Creangă.

Prin aceste noi restricții se urmărește îmbunătățirea condițiilor de trafic în zonă, evitarea de ambuteiaje rutiere, facilitarea circulației autobuzelor și accesului autovehiculelor de intervenție.

După instituirea acestor restricții, accesul pacienților sau aparținătorilor acestora, respectiv al vizitatorilor, cu autoturismele în parcarea din incinta Spitalului Orășenesc Cugir – zona Policlinică este permis zilnic, în intervalul orar 07:00-22:00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De la 1 ianuarie 2024, impozitele și taxele locale din Cugir vor fi majorate cu 13,8%

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat pentru anul fiscal 2024 indexarea cu rata inflației de 13,8% a nivelurilor valorilor impozabile, a impozitelor și taxelor locale, a altor taxe și a taxelor speciale care constau într-o anumită sumă în lei.

Potrivit art. 491 alin.1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, “în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Prin comunicatul de presă nr.13/13.01.2023 al Institutului Național de Statistică, s-a comunicat faptul că pentru anul fiscal 2022 rata inflației a fost de 13,8%.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

SPAS Cugir anunță că între în perioada 4 – 12 mai 2023 se distribuie pachete alimentare destinate categoriilor defavorizate ale populației. Vezi detalii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Serviciul Public de Asistență Socială Cugir vă informează că în perioada 04.05.2023-12.05.2023 se va desfășura activitatea de distribuire pachete alimentare acordate categoriilor defavorizate ale populației, prin intermediul POAD 2018-2021 tranșa VI, astfel :

– între orele 09.00 și 16.00, în zilele lucrătoare, la sediul Băii Sociale din Cugir, str. Gheorghe Asachi, nr.13A

Beneficiarii pachetelor cu produse alimentare distribuite in etapa 1 sunt:
a). familiile și persoanele singure beneficiare de venit minim garantat;
b). persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

Ridicarea personală a ajutoarelor distribuite sub forma produselor alimentare se face în baza prezentării actului de identitate valabil însoțit de dovada încadrării în categoria de beneficiari (dispoziția Primarului privind stabilirea dreptului pentru beneficiarii de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei).

Începând cu data de 15.05.2023, după încheierea primei etape, pachetele alimentare rămase vor fi distribuite persoanelor/familiilor aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și alte situații asemănătoare și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în cadrul celei de-a doua etape.

Informații suplimentare se pot obține la nr de telefon: 0258/750764, 0258/750370, 0258/750738.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir