cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Dezbatere pe teme de legislație rutieră desfășurată la Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu’’ din Cugir

Dezbatere pe teme de legislație rutieră desfășurată la Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu’’ din Cugir

Publicat în 30.05.2016 la ora 0:22

dezbatere-teme-legislatie-rutiera-id-lazarescu-cugir-mai-2016La sala de festivități a Colegiului Tehnic „I. D. Lăzărescu’’ din Cugir s-a desfășurat la finalul săptămânii trecute, ultima parte a proiectului „Învață să circuli corect”, demers realizat de instituția tehnică de învățământ în parteneriat cu Poliția orașului Cugir – Compartimentul Rutier.

În acest sens, directorul colegiului, dr.ing Alexandru Micaciu (deținător al atestatului de profesor de Legislație rutieră) împreună cu agent șef principal de poliție, Ionel Alexandrică au  organizat o dezbatere având ca temă cunoașterea legislației rutiere în ceea ce privește circulația pe drumurile publice, având în vedere că mulți dintre elevi au calitatea de conducători de vehicule (biciclete, scutere, mopede, autoturisme etc).

Aceștia le-au reamintit  elevilor din clasele a XI-a și a XII-a  normele rutiere în vigoare, aplicabile în mediul urban în vederea realizării  unor deplasri corecte și fără incidente pe drumurile publice.  S-a făcut referire la identificarea și respectarea semnificației indicatoarelor de circulație rutieră, aplicarea unei conduite corespunzătoare pe drumurile publice. A fost evidențiat faptul că beneficiarii respectării legislației rutiere sunt atât elevii ca persoane implicate, precum și cadrele didactice sau comunitatea locală ca urmare a comportamentului corespunzător al acestora, dar și autoritățile locale (poliția), care beneficiază de atitudinea elevilor, reflectată în reducerea sau chiar eliminarea implicării acestora în evenimente rutiere.  Agentul șef principal Ionel Alexandrică a ținut să le reamintească elevilor cazuri recente de accidente rutiere, în care au fost implicați tineri, consecințele acestor evenimente, dar  a făcut și precizări cu privire la principalele sancțiuni care se aplică în diferite situații.  În final, liceenii şi polițiștii au purtat discuţii interactive pe marginea informaţiilor transmise.

Activitatea pe această temă s-a încheiat cu un miniconcurs, în urma căruia Denisa Fîntânar și Robert Dicu (clasa XI-a A) au fost premiați pentru răspunsurile acordate. La eveniment a luat parte și profesorul Ionuț Iancu, care a sprijinit organizarea acestei activități.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 165 ori

Dezbatere pe teme de legislație rutieră desfășurată la Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu’’ din Cugir
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.