Rămâi conectat

Economie

Dezbatere la Cugir: Retehnologizarea sectoarelor de activitate la Fabrica de Arme – măsură de eliminare a factorilor poluanţi

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

Vinerea trecută a avut loc, la Cugir, şedinţa de dezbatere cu tema: “Raport la Bilanţul de mediu nivel I şi II, elaborat pentru S.C. Fabrica de Arme Cugir în vederea revizuirii autorizaţiei de mediu”, eveniment la care, pe lângă reprezentanţii societăţii comerciale de armament, au luat parte subprefectul Cornel Murg şi ing. Alexandra Ristin, consilier superior la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba.

dezbatere

Din partea S.C. Fabrica de Arme au fost prezenţi şeful Serviciului Resurse umane din cadrul societăţii, ing. Mircea Simu, precum şi inspectorii responsabili cu protecţia mediului: Agafia Morariu, Nicolae Herlea şi Camelia Fulea. Scopul bilanţului de mediu a fost, potrivit consilierului Alexandra Ristin, acela de identificare a surselor de poluare existente la momentul actual pe amplasament şi evaluarea impactului produs asupra mediului, datorat activităţii desfăşurate de Fabrica de Arme. Potrivit acesteia, necesitatea revizuirii autorizaţiei, valabilă până în anul 2020, a apărut ca urmare a preluării activităţii de turnare şi prelucrare produse metalice prin deformare plastică (Turnătorie-Forjă) de la S.C. Forging Metal S.R.L. Consilierul de la mediu a mai arătat că Raportul a fost supus dezbaterii publice în termenul stabilit de legislaţia în vigoare. În acest context au fost prezentate de către Fabrica de Arme şi realizările societăţii în domeniul retehnologizării şi al îmbunătăţirii calităţii mediului, respectiv achiziţionarea unor cuptoare performante la turnătorie şi dotarea societăţii cu o linie de cromaj de ultimă generaţie. Aşa cum susţinea ing. Mircea Simu, principalul obiectiv pentru Fabrica de Arme îl constituie modernizarea prin reabilitare şi retehnologizare a staţiei de neutralizare a apei industriale, unde există elaborat un Studiu de Fezabilitate şi un Plan tehnic aprobat, urmând ca în viitorul apropiat să fie parcurse etapele de finalizare a proiectului. În declaraţia sa, subprefectul Cornel Murg a atras atenţia că în scopul evitării producerii de prejudicii factorilor de mediu se impune respectarea legislaţiei în vigoare în domeniul protecţiei mediului şi elaborarea unui program de monitorizare a emisiilor de poluanţi în mediu, în scopul prezentării concrete şi obiective a gradului de poluare pe platforma Fabrica de Arme şi a măsurilor de protecţie necesare. El a mai recomandat un control permanent al stocului de substanţe periculoase, precum şi realizarea de instruiri şi simulări periodice pentru situaţiile de risc identificate pe amplasament.

Constantin Predescu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Economie

Reprezentanți ai fabricilor din Cugir, participare la Târgul de echipamente de vânătoare și industria sportului din Nurnberg

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 29 februarie – 3 martie 2024, la Nurnberg – Germania are loc cea de-a 50-a ediție a târgului „IWA Outdoor Classics – 2024”, cea mai mare expoziție din lume pentru vânătoare și industria sportului țintă. Expozanții își expun îmbrăcămintea, echipamentul de exterior, armele, accesoriile și alte articole.

La eveniment participă delegații de la cele două societăți de armament și muniție din Cugir, (Fabrica de Arme, respectiv UMC) conduse de ing. Mircea Trifan și ing. Grațian Duma.

De menționat faptul că delegații Fabricii de Arme se vor revedea la manifestarea din Nuremberg cu reprezentanți ai partenerului merican „CENTURY 2000”, cu care dezvoltă relații comerciale de aproape 25 de ani, dar și cu alte firme interesate de produsele fabricate la Cugir

IWA Outdoor Classics 2024 are o istorie de expoziții de calitate și va avea un număr mare de participanți internaționali pentru a crește afacerile expozanților. Vor fi expozanți din întreaga lume, inclusiv vânzători de arme, oficiali civili, vânzători de echipamente de autoapărare și multe altele.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Locuri de muncă disponibile în orașul CUGIR, la data de 27 februarie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 27 februarie 2024, pe raza orașului CUGIR.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectati AJOFM Alba, sectiunea Persoane fizice – Locuri de munca vacante sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în orașul Cugir și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
SC BAYERN MOBILE SOLUTION SA AGENT DE VÂNZARI 1 0723313572
LEX PROTECT BUZĂU SRL AGENT DE SECURITATE 2 resurseumane@lexprotect.ro
ALPINA TEC LOGISTIC SRL AJUTOR BUCATAR 2 0720085887
ALPINA TEC LOGISTIC SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 2 0720085887
LIBRA GUARD SRL AGENT DE SECURITATE 5 0758113603
ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 1 0737466103

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Uzina Mecanică Cugir își construiește o centrală fotovoltaică, cu o putere maximă instalată de de 993 kW

cugirinfo.ro

Publicat

în

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru proiectul „Realizare sistem de producere energie electrică din surse regenerabile – centrală fotoelectrică”.

Prin acest proiect se va realiza o capacitate de productie energie electrica din surse regenerabile de energie solara cu o putere maxima instalata de de 993 kW.

Panourile fotovoltaice se vor monta pe un teren in incinta unitatii in suprafata de 15.675 de metri pătrați. Prin această investitie beneficiarul doreste sa isi asigure prin productie locala energia necesara pentru consumul propriu al unitatii.

Sistemul fotovoltaic propus va fi compus din:

– 1822 panouri fotovoltaice (545 W/panou),
– invertoare 100 kW fiecare (10 buc);
– tablou electric, conexiuni, cabluri electrice.

Pe platforma industriala UMC I unde se va implementa proiectul, titularul beneficiaza de un ATR de 5 MW.

Furnizarea energiei electrice catre punctele de consum din cadrul unitatii dar si in reteaua nationala (eventualul surplus) se va face prin intermediul unui post de transformare existent (1000 KVA).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir