cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Dezbatere la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu’’ din Cugir pe tema circulației pe drumurile publice

Dezbatere la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu’’ din Cugir pe tema circulației pe drumurile publice

Publicat în 16.12.2015 la ora 21:54

dezbatere-circulatie-rutiera-la-colegiul-ion-lazarescu-cugir-dec-2015Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu’’ în parteneriat cu Poliția orașului Cugir – Compartimentul Rutier, a organizat o dezbatere având ca temă cunoașterea legislației rutiere în ceea ce privește circulația pe drumurile publice, având în vedere că mulți dintre elevi au calitatea de conducători de vehicule (biciclete, scutere, mopede, autoturisme etc).

Directorul colegiului ing. Alexandru Micaciu și agent șef principal de poliție Ionel Alexandrică le-au vorbit elevilor din clasele a XI-a B și a XI-a C despre probleme care fac referire la conducerea de vehicule motorizate și nemotorizate, precum și de circulația pietonilor, formarea unor atitudini la elevi, în ceea ce privește respectarea regulilor de circulație.

S-a făcut referire la identificarea și respectarea semnificației indicatoarelor de circulație rutieră, aplicarea unei conduite corespunzătoare pe drumurile publice. A fost evidențiat faptul că beneficiarii respectării legislației rutiere sunt atât elevii ca persoane implicate, precum și cadrele didactice sau comunitatea locală ca urmare a comportamentului corespunzător al acestora pe drumurile publice, dar și autoritățile locale (poliția), care beneficiază de atitudinea elevilor, reflectată în reducerea sau chiar eliminarea implicării cestora în evenimente rutiere.

Reprezentantul Compartimentului Rutier al Poliției Cugir a făcut precizări cu privire la principalele sancțiuni care se aplică în diferite situații și a prezentat câteva exemple care au condus la apariția de accidente cu consecințe grave. Activitatea pe această temă continuă în semestrul II, cu desfășurarea unui concurs, în urma căruia cei mai buni elevi vor primi diplome și premii.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 240 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.