cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Dezbatere în cadrul Clusterului „PrelMet Transilvania” cu privire la accesarea programelor europene

Dezbatere în cadrul Clusterului „PrelMet Transilvania” cu privire la accesarea programelor europene

Publicat în 30.05.2015 la ora 21:26

dezbatere-cugir-perl-met-transilvania-mai-2015Sala „Royal” din Cugir a găzduit ieri, 29 mai 215, ultima din cele șase importante activități (conferințe și workshop-uri) organizate de Clusterul Emergent PrelMet Transilvania, proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice – Investiții pentru viitorul dumneavoastră”.

Tema dezbaterii workshop-ului organizat la Cugir a făcut referire la ,,Accesarea programelor europene: Programul Operațional Competitivitate, Programul Operațional Capital Uman, Programul Operațional Regional-dezbateri despre proiecte’’.

Evenimentul a debutat cu o ședință a Consiliului de Administrație a Clusterului, în cadrul căreia președintele asociației, dr. Ioan Bele, a informat participanții că două companii au cerut să facă parte din Clusterul Transilvania PrelMet și anume: S.C. Brandl S.R.L. Sibiu-reprezentată de Cosmin Takaks și S.C. Color Metal S.R.L. Odorhei –reprezentată de Eugen Bălaș, solicitare ce a primit aprobare din partea membrilor consiliului de administrație. În continuare, dr. Ioan Bele a făcut o prezentare a recentului eveniment de la Brașov și anume Târgul Demo Metal 2015, manifestare de anvergură la care Clusterul PrelMet a participat cu un stand propriu unde s-au regăsit produse aparținând unui număr de 10 companii, membre ale asociației.

Ordinea de zi a fost destul de interesantă, fiind abordat teme majore care privesc activitatea unor parteneri, precum: ,,Proiecte pe fonduri structurale derulate de Universitatea ,,1 Decembrie 1918’’ Alba Iulia,, (Lect. dr. ing. Constantin Huțanu), ,,Servicii profesionale pentru achiziția energiei-ENSORCE’’ -(Gergely Torok -Univeritatea Tehnică Cluj -Napoca ). Ultima parte a workshop-ului a fost moderată de lect. Univ.dr.ing. Ionela Gavrilă Paven- vicepreședinte al clusterului și a fost consacrată prezentării unor firme care oferă servicii pentru întocmirea proiectelor, precum și dezbaterilor asupra modului în care companiile din cluster sunt implicate în realizarea de proiecte.

Pe această temă au făcut prezentări: Viorel Caba (ATTA CONSULTING-Alba Iulia), Pavel Gruian (EUROPEAN INVESTMENTS SOLUTIONS -Sibiu), Ciprian Lăpușan – Universitatea Tehnică Cluj – Napoca, Laurențiu Grobnicu (COMPA Sibiu), Mircea Ludig (C.D.T- PROFEX București). Ladezbaterile wrkshop-ului au mai participat: Călin Morar –NOVA MODUL –Cugir, Cornel Cornea –Cuplaje Prod Cugir, Marius și Ionela Diceanu- Romtehnica-Cugir, Gheorghe Șuteu –S.C.Sculăria S.R.L Cugir, dr.ing. Constantin Avădanei, Ioan Pocan-profesor asociat la Universitatea ,,1 decembrie 1918’’ Alba Iulia, Simona Ștefan-asistent manager și secretar Cluster, Ioana Haida –asistent manager Parcul Industrial Cugir.

De menționat că, prin grija președintelui PrelMet, dr. Ioan Bele, pe tot parcursul workshop-ului, în sală a fost amenajată o expoziție cu materiale de la Târgul Demo Metal Brașov 2015.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 311 ori

Dezbatere în cadrul Clusterului „PrelMet Transilvania” cu privire la accesarea programelor europene
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *