Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Deschiderea Conferinței „Profesor Ion D. Lăzărescu” a fost pasată la… Colegiul „David Prodan”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ion D. LazarescuManifestările din cadrul celei de-a XVI-a ediții a Festivalului „Toamna Cugireană” vor debuta vineri, 20 septembrie de la ora 9.00, cu o manifestare în premieră la Cugir și anume, Conferința Națională Multidisciplinară „Profesorul Ion D. Lăzărescu, Fondatorul Școlii Românești de Teoria Așchierii”.

Evenimentul este așteptat cu mult interes de către cadrele didactice locale, cadre universitare, cadre tehnice inginerești, reprezentanți ai mediului de afaceri, oficialități locale și județene. Deși inițial, conferința se dorea a fi găzduită de către colegiul tehnic al cărui patron spiritual este ilustrul profesor, ce a dat numele instituției locale de învățământ – I.D. Lăzărescu, am aflat cu nedumerire că organizatorii (sau organizatorul acesteia) au mutat deschiderea evenimentului la celălalt colegiu cugirean, o unitate școlară de prestigiu de altfel, dar care poartă numele altei mari personalități a locului și anume academicianul David Prodan.
Motivul invocat ar fi acela că, la Colegiul Tehnic n-ar exista un amfiteatru în care să încăpă numărul mare de invitați așteptați la reuniune, deși e bine știut că instituția școlară dispune de o sală de festivități cu o capacitate de 60-70 de locuri, o sală de sport ce putea fi amenajată în acest scop, sau chiar cantina, aparținând primăriei și care poate servii drept locație în astfel de situații. Am fost informați că toate lucrările organizate pe secțiuni se vor desfășura totuși în săli de clasă, amenajate la colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu”.
Va prezentăm mai jos, programul, parțial  de desfășurare a conferinței, așa cum am reușit să-l obținem de la persoane care vor participă la eveniment:

• Vineri 20 septembrie 2013

– Ora 9.00   – Primirea invitaților la Colegiul Național ,,David Prodan”
– Ora 10.00 – Deschiderea lucrărilor conferinței

.   Cuvânt de salut;
.   Comunicări în plen;

–  În memoriam Grațian Stetiu;
– Profesorul Ion D. Lăzărescu și orașul Cugir – Partea I-a, Mircea Bejan;
– Profesorul Ion D. Lăzărescu și orașul Cugir – Partea a II-a, Mircea Bejan;

– Ora 11.30  – Vizită la SC Star Transmission Cugir

– Ora 13.30 –  Masă de prânz la Casă Cugireană

– Ora 16.00 – Lucrări pe secțiuni în sălile Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu”

– Ora 20.00  – Masă colegială la Casă Cugireană

• Sâmbătă 21 septembrie 2013

– Ora 8.30  – Micul dejun

– Ora 9.30 – Vizită la expozițiile organizate cu ocazia Festivalului „Toamna Cugireană” la Casă de Cultură

  C. P.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Dezbatere despre relația de iubire dintre adolescenți, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul Proiectului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir, în prezența directorului instituției, prof. Ionuț Iancu și a preotului Adrian Cebotari (Parohia 7 Cugir) a avut loc o întâlnire a elevilor (foto) cu doamna Tabita Botoi – Coordonatorul Centrului pentru Viață din cadrul Asociației „Filantropia  Ortodoxă” din Alba Iulia.

Tema abordată, „Ruptura dintre iubire și sexualitate din perspectiva sacralității ființei umane” a fost o dezbatere în jurul relației de iubire dintre adolescenți, pentru că în mijlocul lor apar dileme, apoi decizii care le vor forma caracterul.

„Coordonatoarea Centrului, doamna Tabita Botoi a oferit răspunsuri la frământările tinerilor din zilele noastre legate de prietenie, viața intimă, amintindu-le de responsabilitatea deciziilor luate și despre riscul bolilor cu transmitere sexuală. 

O gândire echilibrată din perioada pubertății și adolescenței, o relație de iubire sinceră, încredere și respect între un tânăr și o tânără, vor avea ca finalitate o viață sexuală corectă în cadrul căsătoriei”, ne-a declarat părintele Adrian Cebotari.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Oră de educație rutieră, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul  programului „Săptămâna altfel” desfășurată la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, în perioada 19 – 23 februarie 2024, elevii instituției au participat miercuri, 21 februarie 2024, la o lectie de educație rutieră, eveniment la care au luat parte agenți de poliție din cadrul compartimentul rutier al Poliției orașului Cugir, precum și cadre didactice de la unitatea de învățământ amintită. 

„Ora de educație rutieră a avut ca temă de dezbatere, circulația pe drumurile publice ale bicicliștilor și mopediștilor precum și a pietonilor.  Activitatea a fost  benefică datorită faptului că infrastructura orașului Cugir a suferit în ultima vreme modificări majore,  trotuoarele fiind prevazute în principal cu piste de biciclete”, ne-a declarat organizatorul acțiunii, dr. ing. Alexandru Micaciu, profesor la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Deținuți din Penitenciarul Aiud le-au împărtășit elevilor de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir detalii despre viața din spatele gratiilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

La inițiativa preotului Cebotari Adrian, paroh al Parohiei Ortodoxe Cugir VII, reprezentanți ai sectorului reintegrare socială din Penitenciarul Aiud, în colaborare cu Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, au desfășurat marți, 20 februarie 2024, o activitate dedicată prevenirii consumului de droguri și delicvenței juvenile.

Astfel, începând cu orele dimineții, elevii colegiului au putut afla poveștile de viața a două persoane private de libertate – tineri, aflați în custodia Penitenciarului Aiud ca urmare a consumului de droguri și a infracțiunilor asociate acestei dependențe.

Tot în cadrul întâlnirii, tinerii liceeni au putut afla detalii despre viața din spatele gratiilor, stările sufletești care îi încearcă pe deținuți de-a lungul pedepsei privative de libertate și lucrurile cu adevărat importante în viața omului, familia, sănătatea și tinerețea. De asemenea, activitatea a fost însuflețită de un dialog plin de întrebări și de curiozități.

Menționăm că în cadrul acestei activități, tinerilor elevi ai colegiului le-a fost prezentată oferta educațională a Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Acțiunea are totodată scopul de a-i atenționa pe tineri că orice drum greșit și orice plăcere ilegală poate avea consecințe distructive, atât pe plan familial, cât și pe plan socio-profesional.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir