Rămâi conectat

Politică

Deputatul Dan Simedru, preocupat de realizarea nodului rutier la autostradă pentru oraşul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Parlamentarul de Alba, Dan Simedru, a susținut, atât în cadrul Comisiilor reunite de Transport ale Camerei Deputaților și Senatului, cât și în plenul Parlamentului, un amendament la Bugetul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri  prin care a  solicitat alocarea sumei de 20000 lei pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic în vederea construirii unui nod rutier care să permită accesul pe autostrada A1 Sibiu-Orăștie în dreptul oraşului Cugir.

Dan SimedruReferiror la acest subiect, parlamentarul liberal a declarat: “Din păcate, majoritatea parlamentară, controlată de către PSD, a respins acest amendament cu 10 voturi împotrivă și 9 pentru în comisiiile de resort, dar și la votul din plen. Aceasta este dovada faptului că PSD, prin parlamentarii săi, se opune racordării orașului Cugir la Autostrada A1. Deși acest proiect de infrastructură atât de important pentru comunitatea locală din Cugir, dar și pentru agenții economici din acest oraș a avut susținerea fostului ministru Dan Șova, constat cu mâhnire că  actualii guvernanți tratează cu dispreț această solicitare legitimă. Nu este singura constatare de acest gen pe care o fac. Mai mult, din lista de priorități pentru anul 2015 a CNADNR-ului lipsesc fondurile alocate pentru lucrările la șoseaua Transalpina, un alt obiectiv de infrastructură pentru care a girat chiar ministrul în funcție Ioan Rus. Este limpede pentru toată lumea acum, că declarațiile politice ale ministrilor Guvernului Ponta bat faptele. Spun asta pentru că miniștri PSD aveau ocazia, în cadrul  dezbaterilor parlamentare pe marginea  Bugetului pentru anul 2015, să onoreze promisiunile făcute pe parcursul acestui an”.

Apelul deputatului liberal s-a îndreptat în special către toți parlamentarii de Alba, indiferent de culoarea lor politică, care să susțină amendamentul pentru orașul Cugir și să dea dovadă de maturitate politică pentru că în joc se află destinul unei comunități locale de la noi din județ. Șansa la dezvoltare a orașului Cugir depinde de realizarea acestui proiect de infrastructură. Agenții economici din oraș, atât investitorul german Daimler – Chrysler, cât și întreprinderile din industria de apărare, au solicitat în nenumărate rânduri autorităților identificarea unei soluții pentru a avea asigurată legătura facilă cu rețeaua rutieră națională și europeană de transport.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
2 Comentarii

2 Comments

 1. Avatar

  cugirean

  27.12.2014 la 18:28

  Tu te-ai gasit sa vorbesti bai infractorule ? Tu care te-ai vandut pedelistilor pentru un pumn de galbeni ? Sa iti fie rusine !

 2. Avatar

  un penal

  28.12.2014 la 10:04

  Simedru = un profitor de doi bani. In cele doua mandate de parlamantar NU a avut nicio realizare cu exceptia faptului ca a mintit alegatorii de cate ori a avut ocazia. Sper sa fie ultimul sau mandat de parlamentar ca in afara de a semna comunicatele pe care i le scrie sefa lui de cabinet nu a facut nimic pentru cugireni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Miercuri, 22 martie 2023, femeile social democrate din Cugir și-au ales o nouă conducere

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de reuniuni a Centrului Cultural Cugir a avut loc miercuri, 22 martie 2023, Conferința de dare de seamă și alegeri a Organizației de Femei a PSD Cugir, eveniment la care au fost prezente peste 100 de participante.

Au luat parte ca invitați: Marcela Daramus-președinta organizației de femei Alba a PSD, deputatul Radu Tuhuț – președintele Organizației Județene Alba a PSD, subprefectul Județului Alba, Corneliu Mureșan – secretar executiv al PSD Alba, ing. Mircea Trifan – președintele organizației Cugir a PSD – director general la Societatea Uzina Mecanică Cugir.

Conferința a ales un birou format din: președinte, trei vicepreședinți și 11 membri.

În funcția de președinte a fost aleasă Ancuța Mizgai – de profesie psiholog la Societatea Uzina Mecanică Cugir, iar ca vicepreședinți: Mirela Cutean, Julieta Isarie și Mihaela Găldău.

În funcșia de secretar a fost aleasă Georgiana Jurj.

Invitații au felicitat-o pe noua președintă a organizației și i-au urat mult success în noua sa misiune care i-a fost încrdințată.

„Felicitări și mult succes, Ancuța Mizgai, pentru alegerea ta în fruntea Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Cugir. Felicitări tuturor doamnelor alese astăzi în Biroul Politic OFSD Cugir! Mulțumesc domnului președinte PSD Cugir, Mircea Trifan și întregii sale echipe. Mulțumesc organizației PSD a județului Alba pentru sprijin acordat organizației de femei social democrate din Județ”, a ținut să transmită participanților, Marcela Dărămuș.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Județul Alba, prezent la Ședința Biroului Național al Seniorilor Liberali, destinată convocării Congresului din aprilie 2023

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de ieri, 18 martie 2023, la Palatul Parlamentului din București s-a desfășurat  Ședința Biroului Național al Organizației Naționale a Seniorilor  Liberali, eveniment la care au luat parte reprezentanți ai tuturor organizațiilor liberale de pensionari din țară și din municipiul București.

Din partea organizației județene Alba a pensionarilor PNL a participat ing. Aurel Voicu, reales președinte al pensionarilor PNL Alba la alegerile din octombrie 2022.

Potrivit lui Voicu, reuniunea de la București a avut pe ordinea de zi 3 puncte: Pregătirea Congresului seniorilor liberali care va avea loc pe 28 aprilie 2023 (ocazie cu care s-a format o comisie de pregătire a congresului);  Discuții pe problemele organizatorice ridicate de filiale; Prezentarea moțiunilor celor 2 candidați la funcția de președinte al seniorilor PNL pentru desemnarea candidatului ce urmează a fi ales la Congresul din aprilie. Este vorba despre liberalii Lucrețiu Todoroiu și Victor Paul Dobre. Aceste moțiuni urmează să fie discutate în fiecare birou județean al organizațiilor de pensionari.

La ședința biroului central al organizației pensionarilor a luat parte parlamentarul Virgil Guran, vicepreședinte al PNL.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Sărmășan Andrei Călin și Cutean Maria Mirela sunt noii consilieri locali în tabăra social democraților din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a luat act de încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali aparținând lui Sava Gheorghe (director general adjunct la Societatea Uzina Mecanică Cugir) și Mihu Valentin, aleși pe listele Partidului Social Democrat – organizația Cugir, la alegerile locale desfășurate în luna iunie 2020.

Locurile  celor doi fiind declarate vacante, au fost ocupate de următorii supleanți pe lista PSD și anume: Sărmășan Andrei – Călin, respectiv Cutean Maria Mirela.

Aceștia au depus jurământul și au fost validați în ședința extraordinară de astăzi, 18 noiembrie 2022, a Consiliului Local Cugir.

În ceea ce îl privește pe Sava Gheorghe, încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir s-a produs ca urmare a opțiunii acestuia de a exercita calitatea de Director general adjunct la Uzina Mecanică Cugir, iar în cazul lui Mihu Valentin  încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir a avut loc ca urmare a demisiei acestuia (prin schimbarea temporară a domiciliului în altă țară). De menționat că Sărmășan Andrei – Călin este salariat al Fabricii de Arme Cugir, iar Cutean Maria Mirela este angajată la Uzina Mecanică Cugir.

Potrivit art. 9, alin. 2, lit. b din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de incompatibilitate sau demisie și se constată de către consiliul local, prin hotărâre, la propunerea primarului sau a oricărui consilier local.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir