cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Depuneri de coroane și program artistic susținut de instituțiile de învățământ din Cugir și Vinerea cu ocazia Zilei Eroilor

Depuneri de coroane și program artistic susținut de instituțiile de învățământ din Cugir și Vinerea cu ocazia Zilei Eroilor

Publicat în 06.06.2019 la ora 21:03

Astăzi, 6 iunie 2019, în organizarea Primăriei și a Centrului Cultural Cugir, cu ocazia Zilei Eroilor, la Vinerea și Cugir au avut loc manifestări dedicate comemorării martirilor din cele două localități, care au pierit pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale.

Alături de primarul orașului Cugir, Adrian Teban și viceprimarul Călin Furdui la eveniment au participat consilierii locali, preoți, reprezentanți ai instituțiilor de cultură şi învățământ din orașul Cugir și localitatea Vinerea, elevi, profesori, precum și cetățeni din cele două localități. A luat parte de asemenea, președintele „PRO Cugir”, Aurel Voicu și Dorin David – președintele Societății Culturale „Vinereana”.

A urmat intonarea Imnului Național al României, oficierea serviciului religios, alocuțiuni și în final depuneri de coroane de flori, din partea Primăriei și a Consiliului Local Cugir, al reprezentanților formațiunilor politice din localitate și a Asociației „Pro Cugir”.

Programul activităților s-a desfășurat ca de fiecare data, cu slujbe religioase, cântece si poezii patriotice susținute de elevii școlilor si de catre Fanfara de Copii a Centrului Cultural. Din păcate, locul care ar fi trebuit să fie ocupat de cei trei veterani de război aflați în viață (Baboi Grigore din Cugir, Crăciun Stefan din Vinerea și Mugescu Petru din Călene) au rămas goale, organizatorii afișând în schimb, mai multe portrete cu eroii locali la cele două monumente.

Potrivit primarului Adrian Teban, Centrul Cultural Cugir va începe un proiect intitulat „Identitatea vizuală a eroilor neamului din comunitatea locală”, ca cei interesați să poată să cunoască mai bine cine sunt eroii locali atât din Cugir cât și din Vinerea. Este un demers care va continua, urmașii eroilor si ai veteranilor de război fiind așteptați la Centrul Cultural cu poze, documente, poezii si scrisori de pe front.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 599 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.