Rămâi conectat

Sport

Deplasare istovitoare la Dorolţ, pentru Metalurgistul Cugir, în vederea duelului din campionat cu penultima clasată

cugirinfo.ro

Publicat

în

metalurgistul-cugir-sep-2016Metalurgistul Cugir a reușit să îndepărteze presiunea şi s-a impus detaşat sub Drăgana, în compania echipei satelit a prim-divizionarei Gaz Metan Mediaş, scor 3-0, în runda a XI-a a Seriei a 5-a din eşalonul terţ.

Partida respectivă are o însemnătate aparte, golurile fiind marcate de doi localnici (Tăban – dublă şi Iovănescu), în plus în primul unsprezece fiind folosiţi juniorii cugireni Cioban şi Udrea, pe final mai intrând şi Codrea, al treilea tânăr crescut de Metalurgistul (rezerve fiind alţi tineri, S. Iordache şi G. Enache). Până la finalul primei părţi a campionatului, programul este unul favorabil pentru „roş-albaştri”, ce au parte de oponenţi din partea a doua a clasamentului, în ordine, Recolta Dorolţ (locul 14), FC Bistriţa (locul 12), Unirea Dej (locul 9) şi Viitorul Ulmeni (locul 10).

Următoarea confruntare, contând pentru etapa a XII-a, în compania penultimei clasate, Recolta Dorolţ, nou-promovata din judeţul Satu Mare, reprezintă cea mai lungă deplasare stagională, 327 de kilometri, motiv pentru care se va pleca de vineri spre comuna sătmăreană. Din păcate, exceptând revenirile lui Stoianof (după problemele medicale) şi Varodi (căruia i-a expirat suspendarea), în continuare lista indisponibililor rămâne lungă şi îi cuprinde pe Vezan, Vlase, D. Popa şi Ad. Radu. Chiar dacă sunt consideraţi favoriţi, împotriva unei debutante la nivelul eşalonului terţ, metalurgiştii sunt circumspecţi înaintea confruntării cu penultima clasată, ce a strâns numai 4 puncte până în prezent. „Trebuie să fim atenţi, întrucât adversarii nu sunt învinşi dinainte, iar punctele nu sunt deja în buzunarele noastre. Recolta a marcat în 9 din cele 11 jocuri disputate în acest tur, iar recent a învins acasă pe Avântul Reghin”, a declarat antrenorul Călin Moldovan, care va continua pe linia inaugurată runda precedentă, mizând în formula de start pe junii Cioban şi Udrea, ce au lăsat o impresie favorabilă în jocul anterior.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Tenismenii cugireni, Raul Dubleș și Alice Bulzan, pe podiumul Campionatului Național „Tenis 10” desfășurat la Sibiu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Tinerii tenismeni cugireni Raul Dubleș și Alice Bulzan, ambii cu vârsta de 10 ani, pregătiți de antrenorul Lucian Rada de la Clubul Sportiv „Metalurgistul Cugir”, au participat în acest weekend în municipiul Sibiu, la Turneul tenis de câmp, „Cupa FOX” din cadrul Campionatului Naţional „Tenis 10” unde au obținut medalii la categoria mingi verzi 10 ani.

Astfel, Raul Dubleș s-a clasat pe locul 3 (general) pentru al doilea concurs la rând, iar  Alice Bulzan pe locul 3 (grupa B), la egalitate cu locul 2.

Îi felicităm și noi pecei doi sportivi, pe antrenorul lor și le dorim rezultate tot mai bune în competițiile care îi așteaptă!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, al doilea eșec consecutiv: Viitorul Cluj – Metalurgistul Cugir 2-1 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

“Roș-albaștrii” au suferit astăzi, sub Feleac, al doilea eșec consecutiv, 1-2 (1-1) cu Viitorul Cluj, după ce au fost cei care au deschis scorul.

Dohotariu (31) a deschis scorul, însă egalitatea a survenit 6 minute mai târziu. În actul secund, amifitrionii au dat lovitura și au preluat avantajul pe tabelă, trupa lui Marius Popescu fiind la primul succes stagional.

Veniți după insuccesul drastic de pe propriul teren cu CSU Alba Iulia, cugirenii nu-și închipuiau că vor pleca cu mâna goală dintr-o deplasare considerată facilă. În criză de efectiv, antrenorul Lucian Itu a intrat în primul unsprezece, la 45 de ani, pentru a întări compartimentul ofensiv, lovit de multe indisponibilități (M. Domșa, Cîrloanță, Da Silva)

Au evoluat formațiile:

Viitorul Cluj: Măluțan – Șerbănescu, Milchiș, Podea, Gățan, Milandru, Calo/ cpt, Herciu, Al. Pop, Iepure, Doroftei; rezerve Borz, Baciu, Judea, E. Moga, Harangozo, D. Mureșan, Thiam, Cozac, Șoaită. Antrenor Marius Popescu.

Metalurgistul Cugir: Csapo – Dohotariu, S. Itu, V. Popa, Vitinha/ cpt – Șaucă, Udrea, P. Păcurar, Gh. Hăprianu – L. Itu, Cocan; rezerve Perjeriu, Șuteu, Kiraly, M. Neagu, Selagea, Tăban, Ad. Coman, R. Păcurar, Bura. Antrenor Ion Ilie.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Vasile Hârjoc, medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Alergare Montană din Portugalia

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 15 – 17 septembrie 2023, în Madeira, Portugalia, a avut loc Campionatul Mondial de Alergare Montană, eveniment la care au luat parte peste 500 de atleți de pe toate continentele.

Probele de concurs au fost de 9 km (competiție desfășurată în data de 15 septembrie) și de 32,4 km (desfășurată în 17 septembrie). România fost reprezentată în ambele probe organizate în cele două zile de concurs.

Din județul Alba a luat startul în proba de 32,4 km cunoscutul atlet Vasile Hârjoc, de la Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir (născut în comuna Cut – antrenor profesor Gheorghe Hăprean). Acesta s-a situat pe locul I, obținând titlul de Campion Mondial la categoria de vârstă +70 de ani, imnul României fiind intonat o singură dată la acest eveniment major. Pe locul II s-a clasat un atlet din Polonia, iar pe poziția a III-a un alergător spaniol.

„A fost un concurs deloc ușor, m-am bătut pentru acest rezultat, reușind să apăr titlul european câștigat în Elveția în urmă cu două luni. De aici plec în Italia, la Pescara, unde se desfășoară Campionatul European de Atletism. Probele la care particip sunt: Cros 6 km, 5000 m (pe pistă), 10 km alergare pe șosea și 21,097 km Semimaraton”, ne-a declarat cugireanul Vasile Hârjoc.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir