cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Demers inițiat de Primăria Cugir pentru preluarea și reabilitarea blocurilor de nefamiliști și a altor clădiri degradate de pe raza orașului

Demers inițiat de Primăria Cugir pentru preluarea și reabilitarea blocurilor de nefamiliști și a altor clădiri degradate de pe raza orașului

Publicat în 30.03.2016 la ora 13:44

cladire-degradata-cugirPrimaria Orasului Cugir a inaintat, acum cateva zile, o adresa Viceprim-ministrului Costin Grigore Borc prin care ii cere sprijin in vederea preluării de către administraţia publică locală a unor active cu caracter social care aparţin S.C. Uzina Mecanică Cugir S.A.

Este vorba de acele active aflate în stare de degradare, care nu au servit şi nu servesc obiectului de activitate al fabricii: Stadion Parc, Bloc nr.5 – Cămin celibatari, Bloc nr. 10 – Cămin tineret nr. 1, Bloc nr. 11 – Cămin tineret nr.2, Blocul 1 Mai, Şcoală profesională veche, Cabana Prislop, Complex Mistreţul (cabine, ştrand, popicărie, restaurant, hotel), Peron Haltă.

Primaria incearcat inca din anul 2005 sa intre in posesia acestor obiective, a obtinut acceptul fabricii, al Romarm, insa demersurile se blocheaza la nivel de ministerial. Ultima adresa a fost trimisa anul trecut, catre Ministrul Economiei Eugen Teodorovici, insa fara nici un rezultat sau raspuns. Primarul Cugirului Adrian Teban este hotarat sa continue demersurile motiv pentru care a trimis o noua solicitare Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, adresata Viceprim-ministrului Costin Grigore Borc. In adresa  explica din nou situatia cladirilor, dovedita cu fotografii, precum si intentia de a le reabilita si a le transforma in locuinte pentru tineri, in centre sociale pentru varstnici, in centre turistice si baze sportive. A mai fost anexat acceptul pe care CA al UMC si l-a dat pentru predarea cladirilor care reprezinta o povara fara rost pentru institutie. Totodata sunt date ca exemple  obiectivele pe care primaria a reusit sa le reabiliteze si sa le transforme in centre de cultura si sport, cum ar fi Clubul Muncitoresc devenit Casa de Cultura si stadionul vechi, devenit Arena Cugir.

Daca demersul primarului Adrian Teban va avea sorti de izbanda, Primăria şi Consiliul Local Cugir va transforma obiectivele degradate în: Bloc nr. 5 – în locuinţe sociale şi/sau azil pentru bătrâni; Bloc nr. 10 – în locuinţe sociale şi/sau locuinţe pentru tineri; Bloc nr. 11 – în locuinţe sociale şi/sau locuinţe pentru tineri; Cabana Prislop – în tabără şcolară şi punct de atracţie pentru iubitorii turismului şi a sporturilor de iarnă; Stadion Parc – se modernizează; Şcoală profesională veche – în zona de agrement; Complex Mistreţul – cabine, ştrand, popicărie – în centru pentru tineret; Restaurant Mistreţul – în centru pentru tineret; Peron Haltă – se modernizează.

Acest articol a fost citit de 782 ori

Demers inițiat de Primăria Cugir pentru preluarea și reabilitarea blocurilor de nefamiliști și a altor clădiri degradate de pe raza orașului
5 (100%) 3 vote[s]

Comentarii

3 Comentarii la Demers inițiat de Primăria Cugir pentru preluarea și reabilitarea blocurilor de nefamiliști și a altor clădiri degradate de pe raza orașului

 1. GRIGORIE Răspunde

  30.03.2016 la 18:10

  GARGARĂ ELECTORALĂ CLASA TEBAN: Care reabilitare? De ce n-a făcut nimic până acum. Cine bagă bani în epave si ce săfacă din căzături? Singura solutie să le mute la el la Ghinerea și să le folosească pentru pus cucuruz!!!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Ghinereanu Răspunde

  30.03.2016 la 23:52

  Daca esti țăran cu acte in regula de Cujer mai iesi din casa mai informeaza-te si lasă băutura….si munceste ceva cujerene!!!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. LIȚĂ NAIVUL Răspunde

  31.03.2016 la 16:31

  Dacă esti naiv te cuprinde euforia. Dacă esti normal te ia rîsul- plînsul. Ce aiureală penibilă. Stai si te gîndesti că după declaratiile tebaniste, această comună ar ajunge ca în anii 70, cînd Cujeru era în topul industriei românesti. Să-l vezi pe Teban făcînd santiere de reparații precum cele de pe rîul mic, 1 mai, Cindeni si alte locuri si care vor fi terminate la sfîntul asteaptă. Adică, peste vreo 50 de ani. Campanie puerilă, derizorie și gargara electorală cum scria unul mai nainte. Penibil!!!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.