Rămâi conectat

Administraţie

Demers inițiat de Primăria Cugir pentru preluarea și reabilitarea blocurilor de nefamiliști și a altor clădiri degradate de pe raza orașului

cugirinfo.ro

Publicat

în

cladire-degradata-cugirPrimaria Orasului Cugir a inaintat, acum cateva zile, o adresa Viceprim-ministrului Costin Grigore Borc prin care ii cere sprijin in vederea preluării de către administraţia publică locală a unor active cu caracter social care aparţin S.C. Uzina Mecanică Cugir S.A.

Este vorba de acele active aflate în stare de degradare, care nu au servit şi nu servesc obiectului de activitate al fabricii: Stadion Parc, Bloc nr.5 – Cămin celibatari, Bloc nr. 10 – Cămin tineret nr. 1, Bloc nr. 11 – Cămin tineret nr.2, Blocul 1 Mai, Şcoală profesională veche, Cabana Prislop, Complex Mistreţul (cabine, ştrand, popicărie, restaurant, hotel), Peron Haltă.

Primaria incearcat inca din anul 2005 sa intre in posesia acestor obiective, a obtinut acceptul fabricii, al Romarm, insa demersurile se blocheaza la nivel de ministerial. Ultima adresa a fost trimisa anul trecut, catre Ministrul Economiei Eugen Teodorovici, insa fara nici un rezultat sau raspuns. Primarul Cugirului Adrian Teban este hotarat sa continue demersurile motiv pentru care a trimis o noua solicitare Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, adresata Viceprim-ministrului Costin Grigore Borc. In adresa  explica din nou situatia cladirilor, dovedita cu fotografii, precum si intentia de a le reabilita si a le transforma in locuinte pentru tineri, in centre sociale pentru varstnici, in centre turistice si baze sportive. A mai fost anexat acceptul pe care CA al UMC si l-a dat pentru predarea cladirilor care reprezinta o povara fara rost pentru institutie. Totodata sunt date ca exemple  obiectivele pe care primaria a reusit sa le reabiliteze si sa le transforme in centre de cultura si sport, cum ar fi Clubul Muncitoresc devenit Casa de Cultura si stadionul vechi, devenit Arena Cugir.

Daca demersul primarului Adrian Teban va avea sorti de izbanda, Primăria şi Consiliul Local Cugir va transforma obiectivele degradate în: Bloc nr. 5 – în locuinţe sociale şi/sau azil pentru bătrâni; Bloc nr. 10 – în locuinţe sociale şi/sau locuinţe pentru tineri; Bloc nr. 11 – în locuinţe sociale şi/sau locuinţe pentru tineri; Cabana Prislop – în tabără şcolară şi punct de atracţie pentru iubitorii turismului şi a sporturilor de iarnă; Stadion Parc – se modernizează; Şcoală profesională veche – în zona de agrement; Complex Mistreţul – cabine, ştrand, popicărie – în centru pentru tineret; Restaurant Mistreţul – în centru pentru tineret; Peron Haltă – se modernizează.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
2 Comentarii

2 Comments

 1. Avatar

  GRIGORIE

  30.03.2016 la 18:10

  GARGARĂ ELECTORALĂ CLASA TEBAN: Care reabilitare? De ce n-a făcut nimic până acum. Cine bagă bani în epave si ce săfacă din căzături? Singura solutie să le mute la el la Ghinerea și să le folosească pentru pus cucuruz!!!

 2. Avatar

  Ghinereanu

  30.03.2016 la 23:52

  Daca esti țăran cu acte in regula de Cujer mai iesi din casa mai informeaza-te si lasă băutura….si munceste ceva cujerene!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administraţie

Începând de astăzi, 30 mai 2023, au intrat în vigoare modificări și restricții de circulație pe mai multe străzi din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 30 mai 2023, șoferii din Cugir trebuie să respecte modificările privind prioritățile de circulație rutieră pe străzile Ion Creangă și Trandafirilor și noile restricții de circulație impuse pe strada Trandafirilor. Restricții de circulație au mai fost instituite pe străzile Viitorului și Nicolae Bălcescu.

• „Cedează trecerea” pe Trandafirilor și „Drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă

Primăria Oraşului Cugir a solicitat Inspectoratului de Poliție al Județului Alba – Poliția Orașului Cugir avizul necesar mutării indicatorului rutier “cedează trecerea” de pe strada I. Creangă, nr. 94, pe strada Trandafirilor, nr. 4. Totdată, a fost solicitat avizul amplasării indicatorului “drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă, nr. 94. Noile modificări s-au considerat necesare întrucât la orele de vârf se forma o coloană de mașini de aproximativ 150 m pe strada I. Creangă.

Totodată a fost avizată amplasarea, pe ambele sensuri de circulație ale străzii Trandafirilor, a indicatorului rutier “oprirea interzisă”, în vederea fluidizării traficului rutier și evitării ambuteiajelor provocate de autoturismele oprite pe partea carosabilă.

• „Staționarea interzisă” pe străzile Viitorului și N. Bălcescu

Tot de astăzi au fost amplasate mijloace de semnalizare rutieră în zona Spitalului Orășenesc Cugir astfel:

– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Viitorului, de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu până la Valea Viilor;
– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Nicolae Bălcescu, de la intersecția cu strada Unirii până la intersecția cu strada Ion Creangă.

Prin aceste noi restricții se urmărește îmbunătățirea condițiilor de trafic în zonă, evitarea de ambuteiaje rutiere, facilitarea circulației autobuzelor și accesului autovehiculelor de intervenție.

După instituirea acestor restricții, accesul pacienților sau aparținătorilor acestora, respectiv al vizitatorilor, cu autoturismele în parcarea din incinta Spitalului Orășenesc Cugir – zona Policlinică este permis zilnic, în intervalul orar 07:00-22:00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De la 1 ianuarie 2024, impozitele și taxele locale din Cugir vor fi majorate cu 13,8%

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat pentru anul fiscal 2024 indexarea cu rata inflației de 13,8% a nivelurilor valorilor impozabile, a impozitelor și taxelor locale, a altor taxe și a taxelor speciale care constau într-o anumită sumă în lei.

Potrivit art. 491 alin.1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, “în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Prin comunicatul de presă nr.13/13.01.2023 al Institutului Național de Statistică, s-a comunicat faptul că pentru anul fiscal 2022 rata inflației a fost de 13,8%.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

SPAS Cugir anunță că între în perioada 4 – 12 mai 2023 se distribuie pachete alimentare destinate categoriilor defavorizate ale populației. Vezi detalii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Serviciul Public de Asistență Socială Cugir vă informează că în perioada 04.05.2023-12.05.2023 se va desfășura activitatea de distribuire pachete alimentare acordate categoriilor defavorizate ale populației, prin intermediul POAD 2018-2021 tranșa VI, astfel :

– între orele 09.00 și 16.00, în zilele lucrătoare, la sediul Băii Sociale din Cugir, str. Gheorghe Asachi, nr.13A

Beneficiarii pachetelor cu produse alimentare distribuite in etapa 1 sunt:
a). familiile și persoanele singure beneficiare de venit minim garantat;
b). persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

Ridicarea personală a ajutoarelor distribuite sub forma produselor alimentare se face în baza prezentării actului de identitate valabil însoțit de dovada încadrării în categoria de beneficiari (dispoziția Primarului privind stabilirea dreptului pentru beneficiarii de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei).

Începând cu data de 15.05.2023, după încheierea primei etape, pachetele alimentare rămase vor fi distribuite persoanelor/familiilor aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și alte situații asemănătoare și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în cadrul celei de-a doua etape.

Informații suplimentare se pot obține la nr de telefon: 0258/750764, 0258/750370, 0258/750738.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir