cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Debut de excepție a „Festivalului de Dansuri și Tradiții Populare’’ de la Vinererea – Cugir

Debut de excepție a „Festivalului de Dansuri și Tradiții Populare’’ de la Vinererea – Cugir

Publicat în 22.08.2015 la ora 14:13

festival-cugir-vinerea-2015-ziua-intaiCâteva sute de locuitori ai urbei de la poalele Drăganei au asistat ieri seară la spectacolul oferit de o parte din ansamblurile folclorice invitate să participe la ediția din acest an a „Festivalului de Dansuri și Tradiții Populare”, care se desfășoară la Vinerea – Cugir în perioada 21-23 august.

La evenimentul intitulat „Ateliere de dans” au luat parte ansamblurile artistice: „La Bethmalaise- Bethmale” și „Le Fardelets du Forez Marcoux” (ambele din Franța), precum și ansamblul „Câmpul Pâinii” din Vinerea, condus de profesorul coregraf Ioan Buda. A lipsit de la manifestare ansamblul turc „Orhangazi” (Bursa) care la ora stabilită desfășurării programului, nu își făcuse încă prezența la Cugir.

A fost un spectacol atractiv, aplaudat la scenă deschisă de spectatorii iubitori de folclor, interesați totodată, să vadă în premieră la Cugir, evoluția artistică a unor oaspeți străini, îmbrăcați în admirabilele lor costume populare, să le admire frumusețea dansurilor specifice zonelor din care provin.

Atelierele de dans organizate pe bulevardul Alexandru Sahia au fost un prilej în plus pentru ca membrii fiecărui ansamblu prezent la eveniment, sa-i atragă pe componenţii celorlalte formații, cât și pe spectatori, fie ei adulți sau copii, să participe la dansurile lor tradiționale.

Ca de fiecare dată, gazdele prin ansamblul „Câmpul Pâinii” au fost la înălțimea valorii artistice pe care o demonstrează cu succes, ori de câte ori participă la evenimentele organizate fie ele în țară sau străinătate.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 979 ori

Debut de excepție a „Festivalului de Dansuri și Tradiții Populare’’ de la Vinererea – Cugir
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.