cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » De ziua lor – „Lumea copilăriei”, la Școala Gmnazială „Singidava” Cugir

De ziua lor – „Lumea copilăriei”, la Școala Gmnazială „Singidava” Cugir

Publicat în 02.06.2019 la ora 10:40

Clubul IMPACT ”Zâmbiricii norocoși” de la Școala Gimnazială Singidava Cugir, format din 15 elevi de clasa a V-a și a VI-a și coordonați de profesoarele Nicoleta Văsuți și Daniela Pascal au organizat cu prilejul zilei de 1 Iunie, o serie de activități dedicate copiilor în cadrul proiectului ”Lumea copilăriei”.

Astfel, în urma unei campanii derulate de școală, copiii au organizat un Târg al jucăriilor, obiectele strînse urmând să fie donate Centrului Multifuncțional Vinerea, iar activitatea ”Mâini vesele” a însemnat realizarea de desene pe mâinile celor mici, care doresc să fie altfel de ziua lor. Aceste activități au avut loc (partial) pe bulevardul Alexandru Sahia și s-au finalizat la Centrul Cultural Cugir. După cum ne spunea prof. Nicoleta Văsuți, ,,prin aceste acțiuni, dar nu numai, s-a reușit să-i facem pe cât mai mulți copii să se simtă bine, să se distreze împreună”.

Clubul IMPACT ”Zâmbiricii norocoși” de la Școala Gimnazială Singidava Cugir, a implementat, din 2014 până în prezent, mai multe proiecte, precum: ”Prietenie mai presus de violență”, ”De la mine pentru tine”, ”Copii pentru copii”, ”Zâmbet și culoare”, ”Amici pentru bunici”, ”CREATIV”, ”Cufărul cu tradiții” și face parte din rețeaua națională de Cluburi IMPACT a Fundației Noi Orizonturi. La nivel național și internațional peste 150 de cluburi IMPACT fac parte din rețeaua națională, în timp ce peste 500 de cluburi sunt deschise în 24 de țări din Europa, America, Asia sau Africa.

”Tinerii și profesorii din cadrul cluburilor se întâlnesc săptămânal pentru a dezvolta proiecte în folosul comunității. Printre abilitățile dezvoltate se numără antreprenoriatul, gândirea critică, valori proprii, iar învățarea este interactivă și conectată la realitate”, ne-a declarant Nicoleta Văsuți.

De amintit faptul că de 18 ani, Fundația Noi Orizonturi oferă educatorilor instrumente prin care pot împuternici tinerii să conducă şi să producă schimbări pozitive în comunităţile lor. Fundația lucrează cu cadre didactice, directori de școli şi voluntari să transforme educaţia din România, să susțină organizaţii din alte 24 de ţări și să ofere programe de dezvoltare a competenţelor și a caracterului.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 199 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.