Rămâi conectat

Actualitate

De Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, 43 de cupluri din Cugir au sărbătorit Nunta de Aur

cugirinfo.ro

Publicat

în

La Cugir, autoritățile locale au decis să-i sărbătorească Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice cu o zi mai repede,  autoritățile locale, ca de fiecare dată, acordând o atenție deosebită, cuplurilor care sărbătoresc Nunta de aur.

Anul acesta, toamna a fost destul de bogată, fiind 43 de cupluri care au sărbătorit 50 de ani de căsnicie. Festivitățile au avut loc începând cu ora 15.00, la Centrul Cultural Cugir unde a fost oficiată o slujbă religioasă de binecuvântare de către un sobor de preoţi.

După acest moment, Primarul Adrian Teban, Viceprimarul Călin Furdui si Directorul Centrului Cultural Cugir, Diane Dobrean au felicitat cuplurile pentru faptul că reprezintă un exemplu de devotament şi înţelepciune pentru tânăra generaţie. Sărbătoriții au primit flori, diplome şi o modestă sumă de bani, fiind invitați la finalul manifestării la un programul artistic organizat la Cantina Centrului Cultural.

Alături de sărbătoriții de anul acesta, de suprizele pregătite de autorități s-au bucurat alte 27 de cupluri care au implinit 50 de ani de căsnicie în 2020 și 2021 și care, datorită pandemiei, nu s-a putut bucura de un program artistic dedicat lor in anii trecuți.

Atmosfera a fost întreținută de Taraful Centrului Cultural cu solista Raluca Paștiu Lucan, în timp ce muzica ușoară le-a fost adusă în dar de artistul Gino de la Alba Iulia.

Şi pentru că a fost ziua lor, vârstnicii din Cugir au avut parte de tort, şampanie și proiecții de fotografii din ani precedenți. Evenimentul a fost organizat de Primăria și Centrul Cultural Cugir.

Le dorim ani mulți și frumoși, cu sănătate și bucurii sărbătoriților, a căror listă o afisăm în continuare:

Amăriucăi Ion și Niculina

Avram Ion și Maria

Balaciu Remus şi Cornelia

Bălan Augustin Virgil și Rodica

Bărbânță Ștefan și Velontina

Bîldea Cornel și Lenuța

Blana Nicolae și Silvia

Buda Ioan şi Ana

Costin Traian și Firuța

Cetină Ion și Maria

Cetina Nicolae și Maria

Danciu Ioan și Maria

Dobrescu Ștefan și Lucreția

Dogaru Petru și Maricica

Fățan Nicolae și Maria

Gavrilă Iustin și Malvina

Giurcă Dumitru și Sabina

Giurgiu Dionisie și Ana

Gherghely Ioan și Elizabeta

Golea Constantin și Aurica

Haneș Nicolae și Floarea

Hăprian Gheorghe și Rodica Lenuța

Herlea Simion și Magdalena

Lăluțiu Vasile și Maria

Lup Ioan și Gheorghina

Marian Iosif și Ana

Miclea Ironim și Ana

Muja Ioan și Teodora

Popa Vasile și Ana

Pușcașu Valeriu și Maria

Salcu Dumitru și Silvia

Schiau Simion si Angela

Șchiop Ștefan și Lenuța

Stănescu Victor și Maria Cornelia

Stânean Ioan și Elena

Taurescu Ioan şi Viorica

Teban Nicolae și Eugenia

Todoran Nicolae și Ileana

Vasile Augustin și Adela

Zaharie Ioan și Maria

Zeicu Nicolae și Ana

Zuga Petru și Profira

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Miercuri, 15 mai 2024: Ziua Porților Deschise, la Centrul de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Lotus Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Direcția de Asistență Socială Cugir vă invită să participați la prima ediție a Zilei Porților Deschise la Centrul de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Lotus, în data de 15 mai 2024, începând cu ora 10.00.

În sediul de pe strada Victoriei, Nr. 5 (fosta alimentară Zaharia) veți avea posibilitatea de a cunoaște și interacționa cu familia Lotus, formată din seniori și profesioniști DAS Cugir, putând vedea la noi acasă cum se nasc interacțiuni între generații, cum se creează produse artizanale și mai ales amintiri, într-un mediu cald, profesionist și iubitor.

Vă așteptăm, așadar, să deveniți parte a centrului Lotus și să ne bucurăm, împreună, de o zi în familie!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir