cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » De Paște, salariații fabricilor din Cugir vor beneficia de o mini-vacanță

De Paște, salariații fabricilor din Cugir vor beneficia de o mini-vacanță

Publicat în 25.04.2013 la ora 12:06

Începând de pe data de 29 aprilie şi până pe 8 mai, salariaţii SC Uzina Mecanică Cugir intră pentru 9 zile într-o perioadă de miniconcediu de Paşte, o perioadă mult mai mare faţă de alţi ani, chiar dacă sărbătorile Pascale nu ţin decât câteva zile.

Potrivit directorului general al societăţi ing. Romulus Micu, decizia acestei vacanţe prelungite a fost luată din raţiuni economice având în vedere că premergător Paştelui se sărbătoreşte şi ziua de 1 Mai, iar ţinerea utilităţilor la parametrii normali de funcţionare n-ar însemna decât cheltuieli nejustificate. Mai ales că societatea trece printr-o perioda fără încărcare cu comenzi.  De aceea, conducerea fabricii a hotărât folosirea pentru această perioadă, a unui număr de 5 zile din concediul legal de odihnă, pe anul în curs, de care beneficiază fiecare salariat al unităţii.

Nu acelaşi lucru se întâmplă şi la Fabrica de Arme, unde potrivit informaţiilor, angajaţii vor beneficia doar de cinci zile nelucrătoare, în perioada 3-8 mai (ziua de 1 Mai fiind sărbătorită prin muncă), o perioadă de vacanţă mai scurtă, fără zile din concediul legal, justificată de obligaţia salariaţilor de-asi onora comenzile faţă de partenerii externi.

În ceea ce priveşte primele de Paşte, ele vor fi diferenţiate şi anume: de 300 lei la UM Cugir şi de 150 lei, (exprimaţi în tichete de masă) la Fabrica de Arme.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 295 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.