Rămâi conectat

Actualitate

De marți, 28 septembrie 2021, se redeschide Centrul de vaccinare din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

După aproximativ o lună de la suspendarea temporară, Centrul de vaccinare amenajat în foaierul Casei de Cultură Cugir își va relua activitatea, începând de marți, 28 septembrie 2021.

Redeschiderea sa vine ca urmare a demarării de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a campaniei de imunizare cu cea de-a treia doză.

Centrul de la Cugir va funcționa cu un singur flux, după un program de 12ore/zi, începând de la ora 08.00. Vor fi folosite doar vaccinurile pe bază de ARN mesager și cu care pot fi vaccinate toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua. Astfel, în cazul celor care s-au vaccinat cu AstraZeneca, pentru cea de-a treia doză se va folosi vaccinul Pfizer.

Concomitent cu administrarea celei de-a treia doze, se va continua procesul de vaccinarea a populației neimunizată până la această dată. Astfel, cugirenii care din diverse motive nu s-au vaccinat încă, se pot programa pentru prima doză prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrul de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare.

Potrivit informațiilor furnizate de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență, 6.648 de cugireni s-au vaccinat până în acest moment.

În ceea ce privește situația îmbolnăvirii cu COVID 19, în prezent sunt 56 de persoane infectate în Cugir. Ultimul indice comunicat oficial pentru localitatea noastră a fost de 1,76 cazuri la mia de locuitori, cu precizarea că acesta a crescut pe fondul ultimelor cazuri depistate.

În Spitalul Orășenesc Cugir, pe secția Covid, sunt internați 26 de pacienți, dintre care 25 sunt cugireni.

În această săptămână a fost înregistrat un deces al unui bărbat infectat cu COVID-19 în vârstă de 75 de ani, vaccinat, având multiple comorbidități.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir