cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » De luni, 6 aprilie, Fabrica de Arme Cugir își va întrerupe activitatea până în data de 4 mai 2020

De luni, 6 aprilie, Fabrica de Arme Cugir își va întrerupe activitatea până în data de 4 mai 2020

Publicat în 04.04.2020 la ora 14:10

Potrivit inforațiilor primite de la Conducerea Fabricii de Arme Cugir, societatea își întrerupe activitatea începând de luni, 6 aprilie 2020, și până pe 4 mai 2020.

Măsura de urgență fost luată, conform surselor noastre, ca urmare a faptului că fiul femeii de 63 de ani din Cugir, depistatată pozitiv la infecția cu COVID-19, în urmă cu două zile, este salariat al unității de armament.

În acest context, conducerea societății a considerat necesară măsura de întrerupere a activității fabricii,  pentru a elimina orice suspiciune că tânărul ar putea fi la rândul său, contaminat cu periculosul virus, fapt pentru care s-a și dispus izolarea acestuia la domiciliu.

După cum am aflat, cei aproximativ  900 de salariați ai fabricii vor primi câte 5 zile de concediu de odihnă începând cu 6 aprilie, (din concediul legal planificat pentru luna august 2020), iar diferența de zile libere până în ziua de 4 mai vor fi considerate ca fiind șomaj tehnic.

De reamintit că și Societatea Uzina Mecanica Cugir își întrerupe activitatea începând cu data de 13 aprilie și până pe 4 mai 2020.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 2396 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.