Rămâi conectat

Politică

Dan Șova la Cugir: „Victor Ponta este un om al echilibrului, un lider care uneşte, nu dezbină”

cugirinfo.ro

Publicat

în

dan-sova-la-cugir-oct-2014Cea de-a treia etapă a vizitei coordonatorului campaniei electorale a PSD, senatorul Dan Şova, s-a consumat în cursul serii de ieri, în mijlocul membrilor şi simpatizanţilor partidului cu trei trandafiri, de la poalele Drăganei.

Sala de conferinţe a Casei Orăşeneşti de Cultură s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei aproximativ 180 de participanţi care au venit să-l cunoască, să-l revadă şi să-l asculte pe vicepreşedintele şi purtătorul de cuvânt al celui mai mare partid politic din România.

În debutul alocuţiunii sale, demnitarul PSD şi-a amintit de ziua de 1 Mai, când a avut plăcerea să se afle pentru prima oară în mijlocul cugirenilor, ocazie care i-a dat prilejul să cunoască oamenii acestei harnice localităţi şi să constate faptul că organizaţia PSD Cugir este una dintre cele mai puternice organizaţii din judeţ.

Domnia sa a revenit în cadrul discuţiei asupra promisiunii făcute la sărbătoarea zilei de 1 Mai, asigurându-i pe cei de faţă şi prin ei populaţia oraşului că ce a promis atunci se va înfăptui în perioada care urmează. Adică, ieşirea la autostradă este un obiectiv care va fi realizat până la finele anului viitor, proiect care deja a fost demarat de ministerul de resort. La fel se va întâmpla şi cu promisiunea făcută de colegul său Mircea Duşa, de la ,,Apărare’’, care îşi va onora cuvântul de a susţine permanent cele două societăţi locale care produc pentru industria de apărare, fapt ce dovedeşte că Guvernul Ponta este interesat de de crearea de noi locuri de muncă pentru populaţie.

Domnia sa a făcut apoi referire la examenul important pe care îl au de dat românii în luna noiembrie, atunci când vor trebui să voteze pentru alegerea preşedintelui României.  ,,Eu cred că este foarte important ca în campania electorală să arătăm oamenilor pe cine votăm. Dacă vrem să avem un preşedinte care să fie al tuturor românilor, care promite şi care şi face vom spune DA pentru Victor Ponta. Dacă dorim ca lucrurile să se petreacă la fel ca în ultimii zece ani, cu tăieri salariale şi pensii şi cu tot felul de scandaluri atunci vom pune ştampila pe un om care să fie aservit actualului preşedinte’’, a spus Dan Şova. Domnia sa n-a omis să arate că PSD-ul doreşte să promoveze un om care să colaboreze cu toate partidele, cu toate structurile statului şi care să asigure independenţa tuturor instituţiilor.

Parlamentarul a mai arătat că marea bătălia pentru alegerea preşedintelui se va decide în Transilvania, o bătălie pe viaţă şi pe moarte, fapt ce înseamnă că este nevoie de o mare mobilizare pentru a scoate oamenii la vot şi a-i îndemna să voteze pe cel care este cel mai bun şi care merită acest lucru.

,,Eu personal cred în Victor Ponta, un om de care mă leagă o lungă şi sinceră prietenie. Un om care de când conduce Guvernul României a făcut fapte deosebite, lucruri care se văd pe zi ce trece. Ponta este un om al echilibrului, un lider care uneşte, nu dezbină.. Ceea ce se va întâmpla la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie va da tonul pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016. Cred de asemenea,că este bine ca preşedintele să aibă aibă un premier din propriu-i partid, pentru a nu se mai întâmpla ceea ce se întâmplă de de mai bine de doi ani ’’, a afirmat Şova.

La evenimentul de la Cugir, au participat mebri ai conducerii locale a PSD, iar oaspetele a fost însoţit de către preşedintele organizaţiei Alba a PSD, deputatul Ioan Dârzu, vicepreşedintele Cristian Ciutrilă şi de preşedinta organizaţiei de femei Alba a PSD-Marcela Dărămuş.

La finalul reuniunii, demnitarul PSD s-a întreţinut cu membri ţi simpatizanţii partidului, iar la ora 18.30 a participat la o emisiune organizată la postul de radio ,,Energy’’ Cugir.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

Andrei Sărmășan, candidatul PSD pentru Primăria orașului Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Biroul Organizației Cugir a PSD a hotărât în unanimitate, propunerea de candidat la fotoliul de primar al orașului Cugir a lui Andrei Sărmășan.

Andrei Sărmășan s-a născut în orașul Cugir, are 37 de ani, este căsătorit și este tatăl unei feițe de 6 ani. A absolvit Universitatea „1 Decembrie 1918 Alba Iulia”, facultatea de Stiințe Economice și are un Masterat în Marketing și promovarea vanzărilor. A terminat cursul de Expert Fonduri Structurale și de Coeziune Europene. A fost mereu în contact cu locuitorii orașului Cugir și problemele acestora prin intermediul emisiunilor diverse realizate la postul de Radio Energy Cugir, mai bine de 10 ani.

„Cunoscand multe dintre problemele cu care se confruntă locuitorii orașului Cugir, implicarea mea în   politică a fost un pas firesc din dorința de a aduce schimbari pozitive la nivelul orașului în care trăim.   Doresc să mă lupt pentru o administrație mai activă și mai transparentă, mai aproape de oamneni, pentru a implemanta o politică de atragere a investitorilor și a locurilor de muncă bine plătite, de a dezvolta proiecte sociale durabile care sa aibă un impact major asupra vieții social-economice a Cugirului”, susține Sărmășan.

Sub sloganul: „Mai mult pentru Cugir, mai bine pentru oameni!”, Andrei Sărmășan își propune mai multe proiecte care vizează:

 – Sprijinirea realizarii unei asociatii a intreprinzatorilor din Cugir;

  -Realizarea unui complex de relaxare cu piscină acoperită și zona SPA;

 – Revitalizarea sistemului hotelier în vederea dezvoltarii turismului;

– Reconditionarea și reamenajarea locurilor de joaca pentru copii;

– Amenajarea unei piețe agroalimentare moderne;

– Rezolvarea problemei locurilor de parcare în Cugir și Vinerea;

– Inființarea unui centru de îngrijire a persoanelor varstnice;

– Inființarea unui Centru Respiro pentru persoanele cu dizabilitati;

– Bugetare participativa – cetățenii orașului contribuie cu proiecte făcute de ei, ce vor fi supuse dezbaterii publice și votate.

– Asigurarea accesului la servicii de sănătate de calitate pentru toți locuitorii orașului.

 – Creștea calitatii vieții, crearea identității urbane și a reprezentativității orașului la nivel de județ.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Adrian Teban este candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului Cugir, la alegerile locale din 9 iunie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

În conformitate cu statutul si cu deciziile luate de conducerea BPL Cugir, vineri, 19 aprilie 2024, a avut loc Adunarea Generală a PNL Cugir.

Reuniți în cadrul Adunării Generale, liberalii cugireni și-au aprobat candidații pentru alegerile locale, respectiv pentru fucția de primar și cele de consilieri locali.

Conform voturilor exprimate, în unanimitate, Adrian Teban este candidatul pentru funcția de primar. Adrian Teban a vorbit despre importanța omogenizării partidului și despre menținerea încrederii electoratului liberal prin respectarea angajamentelor luate în campania trecută cât și cele ce vor urma.

“Doresc să vă reamintesc faptul că am început dezvoltarea orașului prin modernizarea nevoilor de bază precum cele de apă – canal, am modernizat spitalul, sistemul de educație și cel social precum și dezvoltarea drumurilor sau amenajarea Centurii Vinerea. În continuare avem responsabilitatea de a pune în practică toate angajamentele electorale pe care partidul şi le-a asumat în campanie şi mă gândesc în primul rând la finalizarea proiectelor europene, implementarea a noi proiecte prin programele de finanțare 2021 – 2027, stimularea economiei, înființarea de zone de agrement, dezvoltarea agriculturii în zonele montane și exploatarea potenţialul turistic al zonei montane. Acestea sunt o parte dintre motivele pentru candidez la un nou mandat”, a declarat edilul orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație locală a orașului Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, Flaviu este recunoscut ca un „om al oamenilor”.

Flaviu-Lucian Rădițoiu este jurist de profesie, având o vastă experiență în domeniul dreptului, cu specializări în drept bancar, fiscal și vamal. Activitatea sa profesională îmbină experiența juridică cu un puternic simț al responsabilității sociale, demonstrată prin implicarea în programe de voluntariat la nivel național și internațional. A contribuit semnificativ la proiecte precum MagiCAMP și Family First, ajutând familii și copii în situații de criză. În ceea ce privește inițiativele locale,  printre cele mai mari se numără activitățile de susținere a sănătății și securității comunitare, în timpul pandemiei de COVID-19.

În calitate de consilier local, Flaviu a promovat și susținut proiecte vitale pentru comunitatea din Cugir, inclusiv implementarea transportului public gratuit pentru elevi, amenajarea a șase cișmele publice și organizarea unui cinematograf în aer liber. De asemenea, a fost un susținător activ al campaniei de informare și subvenționare a sterilizării câinilor, demonstrând o grijă constantă pentru bunăstarea comunității și a mediului.

Flaviu-Lucian Rădițoiu, împreună cu echipa USR Cugir, oferă o alternativă proaspătă și dinamică la actuala administrație, angajându-se să aducă schimbări benefice și să răspundă eficient și transparent nevoilor cetățenilor. Echipa Aceștia își propun să continue să fie vocea cugirenilor în administrația locală, punând accent pe integritate, inovație și colaborare pentru a asigura un viitor prosper orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir