Rămâi conectat

Politică

Dan Șova la Cugir: „Victor Ponta este un om al echilibrului, un lider care uneşte, nu dezbină”

cugirinfo.ro

Publicat

în

dan-sova-la-cugir-oct-2014Cea de-a treia etapă a vizitei coordonatorului campaniei electorale a PSD, senatorul Dan Şova, s-a consumat în cursul serii de ieri, în mijlocul membrilor şi simpatizanţilor partidului cu trei trandafiri, de la poalele Drăganei.

Sala de conferinţe a Casei Orăşeneşti de Cultură s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei aproximativ 180 de participanţi care au venit să-l cunoască, să-l revadă şi să-l asculte pe vicepreşedintele şi purtătorul de cuvânt al celui mai mare partid politic din România.

În debutul alocuţiunii sale, demnitarul PSD şi-a amintit de ziua de 1 Mai, când a avut plăcerea să se afle pentru prima oară în mijlocul cugirenilor, ocazie care i-a dat prilejul să cunoască oamenii acestei harnice localităţi şi să constate faptul că organizaţia PSD Cugir este una dintre cele mai puternice organizaţii din judeţ.

Domnia sa a revenit în cadrul discuţiei asupra promisiunii făcute la sărbătoarea zilei de 1 Mai, asigurându-i pe cei de faţă şi prin ei populaţia oraşului că ce a promis atunci se va înfăptui în perioada care urmează. Adică, ieşirea la autostradă este un obiectiv care va fi realizat până la finele anului viitor, proiect care deja a fost demarat de ministerul de resort. La fel se va întâmpla şi cu promisiunea făcută de colegul său Mircea Duşa, de la ,,Apărare’’, care îşi va onora cuvântul de a susţine permanent cele două societăţi locale care produc pentru industria de apărare, fapt ce dovedeşte că Guvernul Ponta este interesat de de crearea de noi locuri de muncă pentru populaţie.

Domnia sa a făcut apoi referire la examenul important pe care îl au de dat românii în luna noiembrie, atunci când vor trebui să voteze pentru alegerea preşedintelui României.  ,,Eu cred că este foarte important ca în campania electorală să arătăm oamenilor pe cine votăm. Dacă vrem să avem un preşedinte care să fie al tuturor românilor, care promite şi care şi face vom spune DA pentru Victor Ponta. Dacă dorim ca lucrurile să se petreacă la fel ca în ultimii zece ani, cu tăieri salariale şi pensii şi cu tot felul de scandaluri atunci vom pune ştampila pe un om care să fie aservit actualului preşedinte’’, a spus Dan Şova. Domnia sa n-a omis să arate că PSD-ul doreşte să promoveze un om care să colaboreze cu toate partidele, cu toate structurile statului şi care să asigure independenţa tuturor instituţiilor.

Parlamentarul a mai arătat că marea bătălia pentru alegerea preşedintelui se va decide în Transilvania, o bătălie pe viaţă şi pe moarte, fapt ce înseamnă că este nevoie de o mare mobilizare pentru a scoate oamenii la vot şi a-i îndemna să voteze pe cel care este cel mai bun şi care merită acest lucru.

,,Eu personal cred în Victor Ponta, un om de care mă leagă o lungă şi sinceră prietenie. Un om care de când conduce Guvernul României a făcut fapte deosebite, lucruri care se văd pe zi ce trece. Ponta este un om al echilibrului, un lider care uneşte, nu dezbină.. Ceea ce se va întâmpla la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie va da tonul pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016. Cred de asemenea,că este bine ca preşedintele să aibă aibă un premier din propriu-i partid, pentru a nu se mai întâmpla ceea ce se întâmplă de de mai bine de doi ani ’’, a afirmat Şova.

La evenimentul de la Cugir, au participat mebri ai conducerii locale a PSD, iar oaspetele a fost însoţit de către preşedintele organizaţiei Alba a PSD, deputatul Ioan Dârzu, vicepreşedintele Cristian Ciutrilă şi de preşedinta organizaţiei de femei Alba a PSD-Marcela Dărămuş.

La finalul reuniunii, demnitarul PSD s-a întreţinut cu membri ţi simpatizanţii partidului, iar la ora 18.30 a participat la o emisiune organizată la postul de radio ,,Energy’’ Cugir.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

Miercuri, 22 martie 2023, femeile social democrate din Cugir și-au ales o nouă conducere

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de reuniuni a Centrului Cultural Cugir a avut loc miercuri, 22 martie 2023, Conferința de dare de seamă și alegeri a Organizației de Femei a PSD Cugir, eveniment la care au fost prezente peste 100 de participante.

Au luat parte ca invitați: Marcela Daramus-președinta organizației de femei Alba a PSD, deputatul Radu Tuhuț – președintele Organizației Județene Alba a PSD, subprefectul Județului Alba, Corneliu Mureșan – secretar executiv al PSD Alba, ing. Mircea Trifan – președintele organizației Cugir a PSD – director general la Societatea Uzina Mecanică Cugir.

Conferința a ales un birou format din: președinte, trei vicepreședinți și 11 membri.

În funcția de președinte a fost aleasă Ancuța Mizgai – de profesie psiholog la Societatea Uzina Mecanică Cugir, iar ca vicepreședinți: Mirela Cutean, Julieta Isarie și Mihaela Găldău.

În funcșia de secretar a fost aleasă Georgiana Jurj.

Invitații au felicitat-o pe noua președintă a organizației și i-au urat mult success în noua sa misiune care i-a fost încrdințată.

„Felicitări și mult succes, Ancuța Mizgai, pentru alegerea ta în fruntea Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Cugir. Felicitări tuturor doamnelor alese astăzi în Biroul Politic OFSD Cugir! Mulțumesc domnului președinte PSD Cugir, Mircea Trifan și întregii sale echipe. Mulțumesc organizației PSD a județului Alba pentru sprijin acordat organizației de femei social democrate din Județ”, a ținut să transmită participanților, Marcela Dărămuș.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Județul Alba, prezent la Ședința Biroului Național al Seniorilor Liberali, destinată convocării Congresului din aprilie 2023

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de ieri, 18 martie 2023, la Palatul Parlamentului din București s-a desfășurat  Ședința Biroului Național al Organizației Naționale a Seniorilor  Liberali, eveniment la care au luat parte reprezentanți ai tuturor organizațiilor liberale de pensionari din țară și din municipiul București.

Din partea organizației județene Alba a pensionarilor PNL a participat ing. Aurel Voicu, reales președinte al pensionarilor PNL Alba la alegerile din octombrie 2022.

Potrivit lui Voicu, reuniunea de la București a avut pe ordinea de zi 3 puncte: Pregătirea Congresului seniorilor liberali care va avea loc pe 28 aprilie 2023 (ocazie cu care s-a format o comisie de pregătire a congresului);  Discuții pe problemele organizatorice ridicate de filiale; Prezentarea moțiunilor celor 2 candidați la funcția de președinte al seniorilor PNL pentru desemnarea candidatului ce urmează a fi ales la Congresul din aprilie. Este vorba despre liberalii Lucrețiu Todoroiu și Victor Paul Dobre. Aceste moțiuni urmează să fie discutate în fiecare birou județean al organizațiilor de pensionari.

La ședința biroului central al organizației pensionarilor a luat parte parlamentarul Virgil Guran, vicepreședinte al PNL.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Sărmășan Andrei Călin și Cutean Maria Mirela sunt noii consilieri locali în tabăra social democraților din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a luat act de încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali aparținând lui Sava Gheorghe (director general adjunct la Societatea Uzina Mecanică Cugir) și Mihu Valentin, aleși pe listele Partidului Social Democrat – organizația Cugir, la alegerile locale desfășurate în luna iunie 2020.

Locurile  celor doi fiind declarate vacante, au fost ocupate de următorii supleanți pe lista PSD și anume: Sărmășan Andrei – Călin, respectiv Cutean Maria Mirela.

Aceștia au depus jurământul și au fost validați în ședința extraordinară de astăzi, 18 noiembrie 2022, a Consiliului Local Cugir.

În ceea ce îl privește pe Sava Gheorghe, încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir s-a produs ca urmare a opțiunii acestuia de a exercita calitatea de Director general adjunct la Uzina Mecanică Cugir, iar în cazul lui Mihu Valentin  încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir a avut loc ca urmare a demisiei acestuia (prin schimbarea temporară a domiciliului în altă țară). De menționat că Sărmășan Andrei – Călin este salariat al Fabricii de Arme Cugir, iar Cutean Maria Mirela este angajată la Uzina Mecanică Cugir.

Potrivit art. 9, alin. 2, lit. b din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de incompatibilitate sau demisie și se constată de către consiliul local, prin hotărâre, la propunerea primarului sau a oricărui consilier local.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir