cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Politică » Dacian Herlea, viceprimarul Şibotului, spune că liberalii blochează un proiect de sprijinire a crescătorilor de animale din comună

Dacian Herlea, viceprimarul Şibotului, spune că liberalii blochează un proiect de sprijinire a crescătorilor de animale din comună

Publicat în 22.03.2018 la ora 21:21

Dacian Herlea, viceprimarul Şibotului, spune că liberalii blochează un proiect de sprijinire a crescătorilor de animale din comună.

Dacian Herlea, viceprimarul ALDE al comunei Șibot, a denunțat vineri, 16 martie, în cadrul unei conferințe de presă, situația limită în care se află mai mulți crescători de animale din localitatea pe care o administrează. Herlea a precizat că în luna februarie a trecut de votul consilierilor locali proiectul de hotărâre pe care l-a inițiat alături de alți colegi privind închirierea prin atribuire directă a pășunilor proprietate publică a comunei Șibot, pe 10 ani, asociațiilor sau crescătorilor de animale, contra sumei de 100 de lei/ha/an pe suprafețele pe care se poate lua subvenție APIA sau 30 de lei/ha/an pe suprafețele neeligibile.

”După ce a trecut de votul consilierilor, acum avem probleme în a pune în aplicare această hotărâre. Cei patru colegi din PNL au început, prin diferite metode, să blocheze aplicarea proiectului, în condițiile în care termenul limită de depunere a cererii unice de subvenție la APIA este 15 mai. S-a ajuns ca în 9 martie aceștia să depună o contestație la Prefectura Alba. (…)

A fost stabilită o comisie, în consiliul local, pentru punerea în aplicare a acestei hotărâri. I-am convocat de 3-4 ori în comisie, să analizăm documentele depuse de crescătorii de animale pentru solicitarea suprafețelor de pășune de la noi, să luăm o decizie. Niciunul nu s-a prezentat la ședințe, blochează cu intenție punerea în aplicare a hotărârii”, a explicat viceprimarul Șibotului. ”Vreau să fac referire la căpetenia lor de la Șibot, consilierul local Gheorghe Vasile Bonța, pe care nu-l înțeleg. Este un consilier cu 20 de ani vechime în CL Șibot. Dânsului poate că nu-i convine că ne străduim ca cetățenii din Șibot, crescători de animale, să obțină și subvenții pe pășune. Nimeni nu i-a subvenție pe aceste pășuni.

Acum îl acuză pe un coleg de incompatibilitate. Dacă tot s-a ajuns la acest capitol, i-aș reaminti conducerii PNL că tocmai ce s-a încheiat o situație de incompatibilitate, pe care au susținut-o. Acest domn Bonța, este la rândul său, în incompatibilitate de 5-6 ani de zile. Acum s-a speriat și încearcă să dreagă busuiocul. (…) Dânsul este consilier local la Șibot și președinte al Asociației Sportive din Balomir. Timp de 5 ani și-a votat bani în CL Șibot, i-a direcționat spre Asociația de Fotbal, bani pe care ulterior i-a scos din bancă. (…)

Cred că dânșii se opun implementării acestui proiect, deoarece nu doresc să achite taxa de pășunat pe care eu am pus-o ca prioritate. Ca primărie trebuie să ne strângem un buget. (…) Îi informez pe această cale pe cetățenii comunei Șibot că am făcut tot ce mi-a stat în putință ca acest proiect să fie dus la capăt”.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 261 ori

Dacian Herlea, viceprimarul Şibotului, spune că liberalii blochează un proiect de sprijinire a crescătorilor de animale din comună
3.7 (73.33%) 3 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.