cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Dacian Herlea (PNL) a fost schimbat din funcția de viceprimar la Șibot

Dacian Herlea (PNL) a fost schimbat din funcția de viceprimar la Șibot

Publicat în 31.10.2013 la ora 21:42

viceprimar-sibotDeşi părea unul  dintre subiectele delicate aflate pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Şibot de astăzi, 31 octombrie 2013, proiectul de hotărâre iniţiat de primarul PDL Ilie Tomuş cu privire la schimbarea din funcţie a viceprimarului liberal Dacian Herlea n-a creat nicio surpriză.

După cum era de aşteptat, reuşita iniţiativei era previzibilă, primarul Tomuş având nevoie iniţial de doar 2 voturi pe lângă cele 4 ale PDL-ului, pentru ca proiectul de hotărâre să treacă, dar s-a ,,întâmplat” ca încă un consilier să voteze proiectul de hotărâre, astfel că scorul a fost de 7 voturi pentru şi 3 împotrivă.

Din cei 11 consilieri locali validaţi la scrutinul din iunie anul trecut (4 PDL, 2 PNL, 2 PNŢ, 1 PP-DD, 1 PSD şi 1 UNPR) au fost prezenţi la şedinţa un număr de 10 aleşi, lipsind de la reuniune consilierul PSD Ioan Miclea.

În expunerea de motive, primarul Ilie Tomuş a arătat că în ultimele trei luni, Dacian Herlea nu şi-a mai exercitat atribuţiile de viceprimar, a rupt orice punte de comunicare cu primarul şi cu unii aleşi locali, fapt ce a creat prin atitudinea sa o stare de nemulţumire generală şi o atmosferă tot mai tensionată. La rândul său, Herlea nu şi-a recunoscut faptele şi a pus totul pe disensiunile de ordin politic şi pe neînțelegeri artificial create, ameninţând că îşi va căuta dreptatea în instanţă.

La şedinţă a luat parte şi ing. Cristian Simu, membru al Biroului Orăşenesc Cugir al PNL, care a afirmat că votul s-a desfăşurat comform legii, iar Herlea îşi va continuă pe mai departe atribuţiile de consilier local.

În ceea ce priveşte alegerea noului viceprimar, primarul Ilie Tomuş ne-a declarat că acest lucru se va petrece până la finele acestui an, probabil în cursul lunii noiembrie.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 596 ori

Dacian Herlea (PNL) a fost schimbat din funcția de viceprimar la Șibot
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.