cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Dacă autorităţile se implică, locuitorii satului Frăsinei aparţinând Cugirului ar putea beneficia de energie electrică

Dacă autorităţile se implică, locuitorii satului Frăsinei aparţinând Cugirului ar putea beneficia de energie electrică

Publicat în 25.08.2017 la ora 10:00

Printr-o petiție adresată Guvernului României, Asociația “Pro Cugir” a solicitat sprijin pentru alimentarea cu energie electrică din rețeaua publică de distribuție a satului Frăsinei, localitate arondată orașului Cugir.

Din scrisoarea adresată Prim-Ministrului României de către președintele Asociaţiei “Pro Cugir”, ing. Aurel Voicu, rezultă că există nemulțumiri din partea a 6 gospodării din localitatea amintită, care nu beneficiază de energie electrică, fiind obligate să folosească lampa cu petrol sau lumânarea, iar alte 12 locuințe, situate la mică distanță, în județul Hunedoara, se află într-o situație similară. Dintr-un răspuns venit din partea Instituției Prefectului rezultă că petiția adresată prim-ministrului de către Asociaţia “Pro Cugir” în numele cetățenilor din satul Frăsinei a fost transmisă spre analiză și soluționare instituției de resort, adică S.D.E.E. Transilvania Sud, urmând a se face demersurile necesare în vederea introducerii rețelei de distribuție a energiei electrice în satul Frăsinei – orașul Cugir. La rândul său, Transilvania Sud a răspuns Instituției Prefectului Județului Alba că, potrivit legislației în vigoare la această dată, lucrările de electrificare se pot demara în baza Legii Energiei nr. 123/2012, art. 51 și a Ordinului A.N.R.E. nr. 75/2013. Din cele două acte normative rezultă că, la solicitarea autorităților administrației publice locale sau centrale, în baza planurilor de dezvoltare regională și de urbanism, operatorul de distribuție este obligat să asigure dezvoltarea și finanțarea rețelei de distribuție pentru electrificarea localităților ori pentru extinderea rețelelor de distribuție în zona acoperită de contractul de concesiune, respectiv de licență, pe care acesta o deține. În cazul în care realizarea investițiilor nu este justificată economic pentru operatorul de distribuție, acesta poate propune, după informarea A.N.R.E., realizarea obiectivelor respective prin coparticiparea solicitantului la finanțare cu fonduri din bugetele locale și din bugetul de stat, în condițiile legii. Evaluarea condițiilor de finanțare a investițiilor se determină de către operatorul de distribuție, în baza unui studiu de fezabilitate realizat în termen de maximum 60 de zile de la primirea solicitării, conform unei metodologii aprobate de A.N.R.E.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 135 ori

Dacă autorităţile se implică, locuitorii satului Frăsinei aparţinând Cugirului ar putea beneficia de energie electrică
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.