Rămâi conectat

Administraţie

Dacă aleșii locali își vor da girul la Cugir va fi înfințat un serviciu de Ambulanţe pentru Urgenţe Sociale

cugirinfo.ro

Publicat

în

ambulanta-asistenta-socialaLegislativul din Cugir va lua în dezbatere în cadrul ședinței de vineri, 30 mai 2014, un Proiect de Hotărâre al primarului Adrian Teban prin care edilul şef al oraşului solicită aleşilor locali să fie de acord cu Regulamentul intern de funcţionare al Serviciului Public de Interes Local – Ambulaţa pentru Urgenţe Sociale.

Ambulanţa pentru Urgenţe Sociale, un serviciu de interes local care funcţionează sub autoritatea Serviciului Public de Asistenţă Socială al oraşului Cugir. Este o structură de sprijin şi intervenţie al cărei obiect de activitate vizează realizarea transportului sanitar neasistat necesar acoperirii măsurilor de protecţie socială a persoanelor care reprezintă urgenţe sociale. Se doreşte a fi un serviciu complementar serviciilor deja existente reprezentând puntea de legătură dintre serviciile sociale şi cele medicale furnizate de către SPAS la nivel local.

Potrivit Raportului de Specialitate al Primăriei, principalele obiective ale Ambulanţei pentru Urgenţe Sociale Cugir sunt: Acordarea asistenţei medico-sociale persoanelor/grupurilor cu risc crescut de excluziune socială care reprezintă urgenţe sociale; Transmiterea cazurilor depistate către compartimentele specializate în vederea asigurării serviciilor de care au nevoie persoanele aflate în situaţii de criză medico-socială, conform prevederilor legale in vigoare; Medierea relaţiilor cu serviciile publice de urgenţă specializate (spitale, policlinici, centre rezidenţiale, adăposturi de urgenţă etc) în vederea internării/cazării persoanelor aflate în situaţie de criză.

“Necesitatea serviciului decurge din numeroasele solicitări provenind de la Spitalul orăşenesc Cugir sau de la înşişi beneficiarii serviciilor de la nivel local pentru: transportul la/de la domiciliu pentru internarea/externarea în/din unităţile medicale; transportul la unităţi medicale a persoanelor nedeplasabile; transportul persoanelor cu dizabilităţi la CEPH în vederea evaluării pentru încadrarea în grad de handicap; internarea beneficiarilor din centre rezidenţiale etc. În condiţiile în care cea mai apropiată secţie de oncologie se află în localitatea Alba Iulia, realizarea tratamentului chimio-terapeutic impune transportul pacienţilor cu resurse proprii, ceea ce ridică probleme deosebite persoanelor care au venituri insuficiente sau nu au aparţinători. Consecinţă a acestui aspect, serviciul va asigura transportul persoanelor cu boli terminale dependente de chimioterapie’’, se arată în Raportul de Specialitate întocmit de Serviciul Public de Asistenţă Socială.

Constantin PREDESCU

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    HITLER

    14.02.2016 la 11:06

    si medicii unde sunt????vine ambulanta cu urlet si galagie mare si te duce la spital si te lasa pe scarile spitalului ,dupa vreo 30 de minute vine TECAU si iti da papaverina apoi te trimite acasa sa mori linistit…SPITALUL DIN CUGIR ESTE PRAF ,NU MAI ARE ROST SA FUNCTIONEZE CA SPITAL ,TREBUIE DESFIINTAT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administraţie

Pe strada Victoriei din Cugir a început montarea noilor bănci stradale și a coșurilor de gunoi

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un număr de 12 bănci cu lungimea de 2 metri vor fi montate pe strada Victoriei din Cugir.

Acestea sunt prevăzute cu șezut din lemn de culoare maro brun și spătar din tablă perforată, structură de susținere din tablă metalică cu cotiere în stânga și dreapta, de culoare gri antracit. Toate elementele din metal sunt vopsite în câmp electrostatic pentru asigurarea protecției și rezistenței.

Edilii orașului au declarat că un total de 78 de coșuri de gunoi, metalice, noi, vor fi montate în perioada următoare pe toate străzile modernizate pe proiectul de mobilitate urbană.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Primele 10 biciclete electrice au ajuns în Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un total de 70 de biciclete electrice vor fi puse la dispoziția locuitorilor din Cugir în vederea utilizării, cu 7 standuri, 20 de porți amenajate pentru găzduirea bicicletelor și software-ul afferent (sistem bike sharing). Zece dintre acestea au sosit recent în Cugir.

Potrivit administratiei locale, sistemul de bike sharing va intra în teste începând din această săptămâna, iar abia ulterior se vor putea folosi.

Primăria face un apel către cetățeni ca până la punerea în funcţiune (în bună regulă) a tuturor componentelor sistemului, să nu încerce să utilizeze staţiile şi bicicletele și să nu forţeze extragerea bicicletelor din staţii.

„În momentul în care totul va fi pregătit, vom anunţa acest lucru şi vom prezenta toate informaţiile, condiţiile şi instrucţiunile de utilizare. Reamintim localnicilor, faptul că bicicletele electrice, au fost achiziționate de către Primăria Cugir prin proiectul “Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, spune edilul orașului, Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Cugirul reduce cu 25%, impozitul pe clădiri pentru donatorii de sânge

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local a luat în dezbatere și a aprobat, un proiect de hotărâre privind reducerea impozitului pe clădiri in cotă de 25% pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge.

Demersul s-a materializat în urma unei inițiative aparținând consilierului local al PSD, Călin Sărmășan și a întrunit votul tuturor consilierilor locali.

Reducerea se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care, persoana depune documentele justificative și se poate cumula cu bonificaţia acordată, aplicându-se diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat.

Documentele justificative în vederea acordării reducerii persoanelor nominalizate sunt: cerere, acte doveditoare a proprietăţii imobilului, copie BI/CI, adeverinţă de la Centrul de Transfuzie Sanguină a Judeţului Alba care să ateste faptul că titularul adeverinţei a realizat cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir