cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Cum să ne menţinem organismul sănătos în perioada sezonului rece

Cum să ne menţinem organismul sănătos în perioada sezonului rece

Publicat în 19.10.2015 la ora 16:45

farmacia-farmex-cugirÎn fiecare anotimp există multe schimbări şi trebuie să ne adaptăm astfel încât organismul nostru să nu aibă mult de suferit din cauza acestora.

Fiind în armonie cu natura, organismul tău va rezista stresului de peste iarnă. Chiar dacă nu poţi controla vremea, poţi controla anumiţi factori din viaţa ta, precum alimentele pe care le consumi, timpul alocat şi calitatea exerciţiilor fizice, plantele şi ierburile din care prepari ceaiuri. Aceste lucruri îţi menţin organismul sănătos şi te ajută să faci faţă unor boli şi chiar să le previi.
Pe timpul iernii trebuie să ai grijă ca articulaţiile să fie lubrifiate, să îţi hidratezi pielea şi să îţi menţii imunitatea. Dacă nu vei avea grijă de organismul tău, o să câştigi câteva kilograme în plus. Nu uita că vremea rece poate duce la artrită, indigestie şi alte probleme de sănătate. Pe timpul sezonului rece este o idee bună să te trezeşti cu câteva minute mai târziu faţă de obicei. De asemenea, cum te-ai ridicat din pat mergi la baie şi spală-te pe dinţi, curăţind în acelaşi timp şi limba, pentru a elimina bacteriile strânse peste noapte şi pentru a îmbunătăţi circulaţia la nivelul organelor viscerale. Dacă ai timp şi îţi surâde ideea, oferă-ţi un masaj rapid şi excelent cu puţin ulei de susan încălzit.
Nu sări peste micul dejun. Bucură-te de noua zi începând-o cu un mic dejun sănătos, format din fulgi de ovăz, orz sau porumb. La o oră după micul dejun prepară un ceai dintr-o jumătate de linguriţă de ghimbir, cu o jumătate de linguriţă de scorţişoară şi un căţel de usturoi. Acest ceai este bun pentru digestie şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină.
Nu hiberna. Chiar dacă este iarnă, poţi face mişcare. Mergi la o sală de gimnastică sau fă exerciţii acasă cu ajutorul unei casete sau al unui DVD. De asemenea, păzeşte soarele şi cum apare stai puţin la fereastră pentru a absorbi lumina sa. Razele soarelui relaxează muşchii, produc vitamina D şi ajută organismul să îşi menţină un ritm sănătos de somn. La fel de important este să adaugi dietei tale pâinea integrală, brânza de vaci, legumele, supele şi produse alimentare picante. Încearcă să porţi haine care să îţi încălzească mai bine organismul şi nu ieşi afară fără a avea ceva pe cap. De asemenea, nu uita de vitamina C, foarte importantă pentru organismul tău şi evită băuturile foarte reci.

Bogdan PETRIC,
farmacist nutriţionist,
Farmacia FARMEX Cugir

Acest articol a fost citit de 75 ori

Cum să ne menţinem organismul sănătos în perioada sezonului rece
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.