Rămâi conectat

Actualitate

Cum MOTIVEAZĂ instanța condamnarea antrenorului de tenis din Cugir, la 5 ani de închisoare cu executare, după ce a violat o minoră de 11 ani

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 17 decembrie, Curtea de Apel Alba Iulia a motivat hotărârea pronunțată referitor la condamnarea la închisoare cu executare a unui bărbat de 54 de ani, antrenor de tenis, din Cugir.

Fapta a avut loc în 2017, iar minora avea 11 ani. Păcurar Ioan, în vârstă de 54 de ani, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare şi la plata unor daune morale în valoare de 15.000 de euro către minora care acum are 14 ani. La instanţa de fond, bărbatul a primit 6 ani în regim de detenţie.

Potrivit hotărârii, la data de 22 aprilie 2017, la sfârşitul antrenamentului de tenis la care a participat minora, asupra acesteia au fost exercitate, în vestiarul arenei sportive, acte cu conotaţie sexuală, de către antrenorul acesteia, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

”Gradul de pericol social al faptei comise de inculpat constă în principal în efectele pe care aceasta le poate avea asupra dezvoltării sub toate aspectele a minorei, efecte care se pot manifesta pe termen lung sau chiar pe toată durata vieţii acesteia şi care pot afecta chiar ireversibil psihicul minorei, dar şi comportamentul şi atitudinea acesteia faţă de necesitatea adaptării ei la o viaţă normală şi la dezideratul comun de a-şi întemeia o familie”, se suţine în motivarea instanţei de judecată.

Curtea de Apel reţine că pericolul social ridicat al faptei comise constă în faptul că inculpatul a profitat atât de încrederea pe care i-a conferit-o calitatea pe care o avea, de antrenor recunoscut pe plan local al mai multor generaţii de copii, cât şi de notorietate de care acesta se bucura la nivel local (aşa cum rezultă şi din înscrisurile în circumstanţiere depuse de acesta la dosar).

”De asemenea, fapta inculpatului este cu atât mai gravă cu cât în considerarea relaţiei de amiciţie dintre acesta şi familia minorei, părinţii acesteia nu au avut nici cea mai mică suspiciune cu privire la comportamentul inculpatului faţă de minoră, motiv pentru care aceştia au avut încredere deplină în inculpat, lăsând-o pe minoră în grija inculpatului, fără nici o rezervă, atât pe perioada antrenamentelor cât şi în perioadele în care minora se deplasa, fără să fie însoţită de către părinţi, la turneele de tenis”.

Instanţa apreciază că fapta comisă prezintă un grad ridicat de pericol social şi raportat la rezultatul produs şi al consecinţelor pe care infracţiunea comisă a avut-o asupra victimei.

”Fără a minimiza trauma fizică suferită de către minoră ca urmare a faptei inculpatului, traumă care s-a concretizat prin leziunile produse într-o zonă extrem de sensibilă (excoriaţie pe peretele posterior al vestibulului vaginal) şi care în mod aproape cert se vor vindeca fără alte urmări pe termen lung, apreciem că minora a suferit o puternică traumă psihică ca urmare a faptei inculpatului, traumă care îşi va pune o puternică amprentă asupra dezvoltării şi formării minorei. Având în vedere natura faptei căreia minora i-a căzut victimă, există toate premisele ca aceasta să întâmpine în viitor serioase dificultăţi în dezvoltarea unor relaţii sociale specifice perioadei pubertăţii, perioadă deosebit de importantă şi de sensibilă din punct de vedere psihologic pentru conturarea personalităţii tinerilor”, se mai precizează în hotărârea definitivă.

În final, Curtea de Apel a considerat că o pedeapsă cu închisoarea pe o durată de 5 ani, aplicată lui Păcurar Ioan este în măsură să conducă la atingerea scopului preventiv dar şi coercitiv al pedepsei penale. Instanţa a aplicat legea în vigoare la data comiterii faptei, care prevedea pentru această faptă închisoarea de la 5 ani la 12 ani. Ulterior, limita inferioară a pedepsei pentru infracţiuniea de viol a fost majorată la 7 ani.

sursa: adevarul.ro


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir