cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Cugirul înfiinţează Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă

Cugirul înfiinţează Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă

Publicat în 01.09.2019 la ora 10:00

Orașul Cugir va înființa Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, clasificat ca serviciu de categorie V3 – denumit în continuare Serviciul Voluntar, structură specializată, alta decât cea aparţinând serviciilor de urgenţă profesioniste, organizată cu personal angajat şi voluntar, în scopul apărării vieţii, avutului public şi privat, împotriva incendiilor şi a altor dezastre în sectorul de competenţă al oraşului Cugir, cu avizul  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „UNIREA” al judeţului Alba.

Serviciul se va afla în subordinea Consiliului Local al Oraşului Cugir, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Afacerilor Interne nr.75/2019. Structura Serviciului voluntar va fi dimensionată în funcţie de principalele tipuri de riscuri generatoare de situaţii de urgenţă, grupate în funcţie de natura lor, conform HG nr.557/2016, iar sectorul de competenţă al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Oraşului Cugir este unitatea administrativ-teritorială a oraşului.

La intratrea în vigoare a noului Regulament de Organizare şi Funcţionare a Serviciului Voluntar va fi abrogată H.C.L. 138/2017, privind reorganizarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, de Categoria C2, aflat în subordinea Consiliului Local al Oraşului Cugir.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 337 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.