cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Cugirul este pregătit pentru începerea noului an școlar. 95% dintre elevii din oraș vor reveni în sălile de clasă

Cugirul este pregătit pentru începerea noului an școlar. 95% dintre elevii din oraș vor reveni în sălile de clasă

Publicat în 11.09.2020 la ora 17:30

De luni, 14 septembrie, 95% dintre elevii din oras vor reveni fizic in salile de clasa dupa o absenta record de 6 luni. Primarul Adrian Teban, impreuna cu viceprimarul Calin Furdui au facut astazi un tur al tuturor scolilor din oras.

Potrivit edilului „aproape intreaga activitate scolara se va desfasura dupa scenariul verde, adica cu elevii in clase si cu respectarea tuturor masurilor de protectie. Exceptie fac trei clase de la Scoala Gimnaziala nr. 3 si Scoala Gimnaziala “Singidava” pentru care s-a optat desfasurarea orelor in sistem hibrid, adica inclusiv online, datorita faptului ca efectivele acestor clase depasesc 30 de elevi. Deci, ca oras suntem in scenariu verde si speram sa ramanem asa , insa suntem pregatiti sa facem fata inclusiv situatiei in care orele trebuie sustinute pe online”, a declarat edilul Cugirului.

La ultima rectificare bugetara, Primaria Cugir a repartizat 6 milioane de lei unitatilor de invatamant pentru achiziția de materiale și echipamente sanitare, dar și pentru cumpărarea a 115 tablete și a 88 de laptopuri pentru elevi și profesori.

În fiecare unitate de invatamant din oras sunt montate dispensere cu dezinfectanti la intrare, pe holuri, in salile de clasa si la grupurile sanitare. Au fost realizate marcaje care indica directia de deplasare atat in interiorul cladirilor, cat si in exterior, astfel incat interactiunea sa fie limitata.

La intrarea in institutie, fiecarui elev i se va verifica temperatura corporala cu termometre noncontact. În cea mai mare parte, institutiile de invatamant au fost nevoite sa-si reconfigureze mobilierul scolar si sa renunte la bancile voluminoase de mai multe locuri si sa le inlocuiasca cu unele pentru o singura persoană.

În cazul in care au fost pastrate vechile bănci, personalul didactic s-a asigurat ca elevii vor fi distribuiti astfel incat sa respecte distanta legala. Au fost sau urmeaza sa se faca interventii tehnice in vederea imbunatatirii traficului de date pentru ca orele online sa se poata desfasura fara probleme.

Școala nu va mai incepe pentru toti in acelasi timp, ci succesiv astfel incat sa se limiteze cat mai mult contactul intre grupuri diferite de elevi.

O problema ridicata in timplul intalnirii cu edilul orasului a fost cea a elevilor din Republica Moldova, aflati in an terminal. In urma discutiilor dintre primarul Adrian Teban si conducerea Colegiului David Prodan, precum si cu consultarea conducerii DSP Alba s-a decis ca acestia sa fie testati luni dimineata, iar in functie de rezultat sa inceapa scoala sau sa intre in carantina.

„E o perioada deosebita in care responsabilitatea fiecaruia decide soarta tuturor. Lucrurile nu se desfasoara dupa cum eram obisnuiti si nici asa cum ne dorim. Trebuie sa fim deschisi spre solutii diverse si foarte responsabili”, a concis Adrian Teban.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 500 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.