cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Cugirul dorește să devină staţiune turistică de interes național

Cugirul dorește să devină staţiune turistică de interes național

Publicat în 03.05.2019 la ora 12:00

Aleșii Cugirului au probat într-o recentă şedinţă, extraordinară, un proiect de hotărâre inițiat de primarul Adrian Teban, prin care s-a făcut propunerea atestării oraşului de la poalele Drăganei ca staţiune turistică de interes naţional, în vederea promovării turistice a zonei Munților Șureanu.   

Emiterea hotărârii legislativului local necesară în acest sens, s-a făcut în baza unei decizii a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Munţii Şureanu” privind aprobarea declarării zonei compuse din localităţile membre ale asociaţiei ca zonă turistică de interes national.

De reamintit că în nul 2017 s-a aprobat participarea oraşului Cugir, prin Consiliul Local, în calitate de membru fondator, la constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Munţii Şureanu”.

Demersul a avut loc ca urmare a discuţiilor purtate între reprezentanţii U.A.T. – urilor din zona Munţilor Şureanu în vederea constituirii unei asociaţii care să aibă ca scop încadrarea Munţilor Şureanu în zonă turistică de interes local/naţional.

Demersul se dorește a fi realizat în vederea atragerii de fonduri structurale pentru dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, în totalitatea multiplelor sale forme, atât în ţară, cât şi în străinătate, precum şi acordarea suportului necesar pentru elaborarea, finanţarea şi implementarea strategiilor/proiectelor cu finanţare europeană, naţională, regională şi locală de dezvoltare a turismului din Munţii Şureanu.

În acest scop se urmărește crearea cadrului de cooperare între unităţile administrativ-teritoriale din această zonă pentru coordonarea activităţilor de dezvoltare durabilă în următoarele domenii: infrastructură de transport, turistică şi de agrement, turism, agricultură şi creşterea animalelor, silvicultură, protecţia mediului şi biodiversitate, prezervarea culturii, artei şi meşteşugurilor tradiţionale, promovarea zonei ca destinaţie turistică şi de investiţii, sănătate şi securitate prin facilitarea cooperării şi schimbului de informaţii între furnizorii de astfel de servicii publice.

 Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 2000 ori

Comentarii

2 Comentarii la Cugirul dorește să devină staţiune turistică de interes național

  1. Nicu Răspunde

    08.05.2019 la 13:45

    Aveți idee cum arata Raul Cugir???? Va invit să faceți o plimbare pe marginea lui. De la fosta sera in jos…apocaliptic..

  2. Nicu Răspunde

    08.05.2019 la 13:47

    Îmi doresc foarte mult că acest ziar să facă un publice imagini cu Raul cugir.eventual aduse la cunoștința responsabililor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.