cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Cugirul diminuează cheltuielile de capital pentru patru străzi şi majorează cheltuielile pentru „Pista pentru biciclişti Wasserline”

Cugirul diminuează cheltuielile de capital pentru patru străzi şi majorează cheltuielile pentru „Pista pentru biciclişti Wasserline”

Publicat în 15.12.2018 la ora 10:25

Legislativul din Cugir a aprobat în cadrul unei ședințe extraordinare proiectul de hotărâre inițiat de primarul Adrian Teban privind bugetul local rectificat al oraşului pe anul 2018, lista de investiții și bugetele rectificate, pe anul 2018, ale instituţiilor publice subordonate.

Potrivit legii, pe parcursul execuţiei bugetare se poate aproba rectificarea bugetelor locale atât ca urmare a intrării în vigoare a legii de rectificare a bugetului de stat, cât şi datorită unor propuneri fundamentate ale ordonatorilor de credite. Prin OUG 101/2018 s-a aprobat o nouă rectificare a bugetului de stat.

Conform acestui act normativ, se pot efectua modificări ale listelor de investiţii, de la obiectivele neexecutate. Astfel, la capitolul Venituri s-a alocat din bugetul de stat suma de 57.000 de lei, reprezentând sume defalcate din TVA pentru plata drepturilor persoanelor cu handicap, veniturile totale ajungând la 41.429.000 de lei.

În ceea ce privește capitolul Cheltuieli, la subcapitolul „Străzi”, se diminuează cheltuielile de capital de la obiectivul de investiţii – Modernizare str. Dealului, Şurianu, Merilor şi Tractoristului cu 209.000 de lei şi se majorează cu aceeași sumă creditele aprobate pentru obiectivul „Pistă bicicliști Wasserline”, în vederea aplicării HCL 213/2018 (expropriere).

La “Serviciul Public de Asistență Socială” se majorează cheltuielile pentru plata persoanelor cu handicap cu 63.000 de lei, iar la „Sănătate” se suplimentează cheltuielile materiale cu 1.000 de lei.

Referitor la „Învățământ”, se modifică, între articole și aliniate, bugetele aprobate pentru Școala Gimnazială nr. 3 și Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu”, fără a fi influențate creditele totale aprobate pentru fiecare instituție în parte.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 358 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.