cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Cugirul aloca suplimentar peste 4,6 millioane lei, din bugetul local, pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în localitatea Vinerea

Cugirul aloca suplimentar peste 4,6 millioane lei, din bugetul local, pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în localitatea Vinerea

Publicat în 30.11.2019 la ora 10:32

Aleșii Cugirului au  aprobat Devizul general actualizat, dupa încheierea contractelor de achiziție publică pentru lucrări și servicii, precum și aprobarea finanțării din bugetul local a cheltuielilor neeligibile actualizate pentru obiectivul de investiții „Dezvoltarea infrastructurii rutiere în localitatea Vinerea” Oraș Cugir, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2017- 2020.

Finanțarea cheltuielilor neeligibile, care nu sunt cuprinse la finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală,  se face din bugetul local, în valoare de 4.688.804,66 lei. Menţionăm că obiectivul de investitie denumit „Dezvoltarea infrastructurii rutiere in localitatea Vinerea” orasul Cugir face parte din Strategia de Dezvoltare a Oraşului Cugir 2015-2020 şi a fost cuprinsă în Planul de Mobilitate Urbană, întocmit în anul 2016.

Ca urmare a încheierii Contractelor de achizitie publică pentru servicii si lucrări, valoarea totala a investitiei conform, Devizului general actualizat este de 11.363.920,66 lei inclusiv TVA. Investiţia se încadrează nu doar în planul de dezvoltare locală, ci şi naţională, având în vedere că CNADR consideră necesară conectarea Cugirului la autostrada A1.

Investiția cuprinde executarea lucrărilor de modernizare a unui drum de exploatare agricolă existent și face parte din domeniul public al orașului Cugir pe o lungime de 4400 m.l. Drumul proiectat va avea doua benzi de circulatie, clasa tehnica IV, având platforma de 9,00 m, partea carosabila de 7,00 m si acostamente de 1,00 m, panta transversala de 2,5 %, suprafată totala carosabil 39.965 mp.Localitatea Vinerea, localitate componenta a orasului Cugir situata la 3 km fata de punctul de intersectie a DN 7 cu DJ 704, este traversată median de DJ 704 singura cale de acces către oraşul Cugir şi arealul Munţilor Şureanu.

În această situație întregul trafic rutier se desfăşoară pe acest drum, existând motive economice, de siguranţă şi securitate a circulației rutiere și pietonale, turistice şi sociale pentru care se impune crearea unei alte variante de circulație rutieră care sa evite traversarea localității.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 477 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.