cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Cugirul aloca peste 1 milion lei pentru învatamant, sănatate și asistență socială

Cugirul aloca peste 1 milion lei pentru învatamant, sănatate și asistență socială

Publicat în 07.09.2020 la ora 17:30

Aleșii Cugirului au aprobat în ședință de consiliu local o nouă rectificare bugetară constând în cheltuieli în sumă de 1.071.000 mii lei, reprezentând fonduri pentru instituțiile locale de învățământ (515 mii lei), sănătate (88 mii lei) și Asistență socială (467 mii lei).

Pentru deschiderea anului școlar în conditii de siguranță, unitățile de învățământ subordonate, necesită la partea de cheltuieli partea de cheltuieli aplicarea prevederilor OUG 144/2020, referitoare la achiziția de dezinfectanți, tablete și echipamente IT în vederea desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice astfel: Șc. Gimn. „Iosif Pervain” –  70 mii lei, din care echipament IT – 49 mii lei; Șc. Gimn. Nr.3 – 100 mii lei, din care echipament IT – 63 mii lei; Sc. Gimn. „Singidava” – 170 mii lei, din care echipament IT – 136 mii lei; Liceul Teoretic „David Prodan” – 130 mii lei, din care echipament IT –  33 mii lei; Colegiul „I.D. Lăzărescu” – 46 mii lei  din care echipament IT –  36 mii lei.

La Sănătate, se suplimentează cheltuielile ptr SPAS Cugir cu suma de 88 mii lei, din care 69 mii lei cheltuieli de personal si 19 mii lei cheltuieli materiale (dezinfectanți, materiale sanitare).

În ceea ce privește Asistență socială – Se suplimentează cheltuielile efectuate de SPAS Cugir cu suma de 467 mii lei din care ch de personal 281 mii lei (inclusiv salarii asistenți personali), cheltuieli materiale 76 mii lei , indemnizații pentru persoanele cu handicap 100 mii lei, și cheltuieli de capital 10 mii lei.

CHELTUIELI

Pentru deschiderea anului școlar în conditii de siguranță și alocarea de fonduri pentru unitățile de învățământ subordonate , partea de cheltuieli a bugetului local se modifică asrtfel:

Autoritati executive 

 • se diminueaza  cheltuielile materiale cu 60 mii lei ( de la cursuri perfectionare ,delegatii , reparatii) iar cheltuielile de capital se majoreaza cu 21 mii lei pentru achizitionarea unei centrale telefonice.

Servicii publice pentru evidența populației

 • se reduc cheltuielile materiale cu 33 mii lei. La subcapitolul  Alte cheltuieli , pentru organizarea alegerilor locale, se cuprind credite in sumă de 36 mii lei..

Ordine publică

 • se majoreaza transferurile ptr Politia locala cu 20 mii lei.

Cultură, sport , întretinere spatii verzi

 • se diminuează cheltuielile materiale cun 10 mii lei si se suplimentează transferurile ptr Clubul Sportiv cu 235 mii lei.

Servicii publice

 • se diminuează  cheltuielile materiale cu 9 mii  lei.

Protecția mediului

 • se diminuează cheltuielile materiale cu 53 mii lei, din care 43 mii lei de la subcap. Salubritate și 10 mii lei de la subcap. Canalizare.

 Sanatate

 • Se suplimentează cheltuielile ptr SPAS Cugir cu suma de 88 mii lei , din care 69 mii lei ch de personal si 19 mii lei ch materiale ( dezinfectanți, materiale sanitare).

Drumuri

 • Datorită prelungirii până în anul 2021 , a termenului de finalizare a lucrărilor  din cadrul Proiectului < Modernizare drumuri forestiere>, finanțat din fonduri europene, se diminuează creditele prevăzute pentru cheltuieli neeligibile cu suma de 500 mii lei.

Străzi

 • cheltuielile neeligibile, reprezentând TVA ptr. achiziția de mijloace de transport, din cadrul Proiectului FEN <Reducerea emisiilor de carbon în orașul Cugir> se diminuează cu 600 mii lei.

Învățământ

 • pentru aplicarea prevederilor OUG 144/2020, referitoare la achiziția de dezinfectanți, tablete și echipamente IT  în vederea desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice se suplimentează cheltuielile materiale pentru unitătile de învățământ cu suma de 516 mii lei, repartizată astfel:
 • Sc. Gimn. Iosif Pervain = 70 mii lei , din care echipament IT  49 mii lei
 • Sc. Gimn. Nr. 3 = 100 mii lei , din care echipament IT  63 mii lei
 • Sc. Gimn. Singidava = 170 mii lei , din care echipament IT 136 mii lei
 • Liceul Teoretic D. Prodan =  130 mii lei, din care echipament IT   33 mii lei
 • Colegiul I.D. Lăzărescu = 46 mii lei  din care echipament IT   36 mii lei

      La titlul Asistență socială, se suplimentează cheltuielile pentru drepturile copiilor cu nevoi speciale ( hrană și îmbrăcăminte) cu suma de 35 mii lei, și se reduc cheltuielile pentru tichetele sociale cu 5 mii lei.

Asistență socială

 • Se suplimentează cheltuielile efectuate de SPAS Cugir cu suma de 467 mii lei din care ch de personal 281 mii lei (inclusiv salarii asistenți personali), ch materiale 76 mii lei , indemnizații pentru pers cu handicap 100 mii lei, și cheltuieli de capital 10 mii lei

Bugetul instituțiilor publice finanțate din venituri proprii și subvenții de la bugetul local:

 • Poliția Locală se suplimentează cheltuielile cu 20 mii lei pentru utilități și reparații curente.
 • Clubul Sportiv se suplimentează cheltuielile cu 235 mii lei pentru salarii și mese sportivi, anvelope microbuz și cheltuieli de arbitraj.
 • Centrul Cultural și Spitalul Orășenesc Cugir nu suplimentează bugetele, dar fac virări de credite între articole și aliniate.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 248 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.