Rămâi conectat

Administraţie

Cugirul a actualizat angajamentul de adeziune a orașului la Convenţia Primarilor din Europa

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a aprobat actualizarea angajamentului de Adeziune a Oraşului Cugir la Convenţia Primarilor din Europa.

Aleșii locali au luat de asemenea act, de conţinutul documentului intitulat “Convenția Primarilor din Europa – Intensificarea acțiunilor pentru o Europă mai echitabilă și neutră din punct de vedere climatic”.

În acest sens, Orașul Cugir s-a angajat să întocmească PAED-ul, să monitorizeze consumurile energetice din oraș și să ia măsurile necesare reducerii emisiilor de CO2.

Scopul acestui demers este asigurarea implementării politicilor locale pe termen scurt, mediu și lung, formulate pe baza strategiilor municipale de dezvoltare, prin definirea obiectivelor și direcțiilor de acțiune generale și specifice în sectorul energetic și pentru protecția mediului.      Obiectivul principal al proiectului CEESEU este consolidarea capacității autorităților publice locale de a elabora PAEDC care promovează o eficiență energetică crescută, energie durabilă, emisii reduse de carbon și adaptibilitate îmbunătățită la schimbările climatice, ajutându-le la îndeplinirea obiectivelor UE și a obiectivelor naționale, privind energia durabilă și clima.

Prin adresa transmisă de către SC Manager Energetic pentru Comunități se comunică faptul că semnatarii care s-au angajat anterior să atingă obiectivele pentru anul 2020 și/sau cei care au aderat la inițiativa Mayors Adapt sunt invitați să se angajeze din nou în vederea atingerii obiectivelor pentru anul 2050, respectiv obținerea de emisii 0 de CO2, prin acțiuni de reducere a consumurilor energetice din combustibili fosili, de creștere a eficienței energetice a clădirilor din oraș, de creștere a producției de energie provenită din SRE, pentru atenuarea emisiilor de CO2 și măsuri de adaptare prin scăderea impactului produs de schimbările climatice, prin elaborarea unui Plan pentru Energie Durabilă și Climă (PAEDC).

Actualizând Adeziunea la CoM, Orașul Cugir va intra automat și în Proiectul H2020 CEESEU coordonat de Universitatea din Tartu (Estonia) și cofinanțat prin Programul Orizont 2020, care a fost demarat pentru consolidarea capacității autorităților publice din Europa Centrală și de Est în vederea elaborării planurilor de acțiune pentru energie  Durabilă și Climă (PAEDC).

Partenerul român în proiectul CEESEU este Alea Alba (Agenția Locală de Energie Alba) care administrează și baza de date ANERGO prin intermediul căreia se fac raportările la CoM.

Orașul Cugir este partener la această bază de date din anul 2017, în contul căreia sunt completate anual informații legate de consumurile energetice din Orașul Cugir.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir