cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Cugirenii consideră depozitarea ilegală a gunoaielor ca fiind lipsă de civilizaţie şi un real pericol pentru sănătate

Cugirenii consideră depozitarea ilegală a gunoaielor ca fiind lipsă de civilizaţie şi un real pericol pentru sănătate

Publicat în 11.03.2013 la ora 18:24

Faptul că un teren din Cugir, situat în aproperea Stadionului ,,Parc”, lângă viitoarea Casă Parohială, aparţinând Bisericii “Trei Ierarhi” şi la mică ditanţă de câteva blocuri de locuinţe este pe cale să devină o haldă de gunoi a oraşului, nu mai surprinde pe nimeni.

Mai mulţi localnici care tranzitează zona spre grădinile din vecinătate ne-au invitat să vedem la faţa locului, cum  ceea ce se dorea cu ani în urmă a fi un platou pentru o piaţă industrială a localităţii ia pe zi ce trece aspectul unui depozit al resturilor de tot felul. Un loc, care în opinia lor creaza un peisaj, ales parcă să sfideze civilizaţia urbană, la început de Secol 21.

Oamenii susţin pe bună dreptate că aici sunt aruncate mari cantităţi de gunoaie, tone de moloz şi pământ aduse de la diverse lucrări de construcţie, peturi, resturi de vegetaţie uscată, animale moarte ş.a. Cea mai recentă depunere care completează ,,zestrea” haldei improvizate, este un morman de scutece folosite, pentru copii, aduse, nimeni nu ştie de unde, întrucât în Cugir nu există creşă sau casă de copii care să poarte aşa ceva.
Cei care ne-au semnalat acest aspect ne-au rugat să transmitem autorităţilor locale să nu mai tolereze atitudinea ilegală şi lipsită de bun simţ a acelor persoane care ignoră legea privind ordinea publică şi să intervină imediat pentru a elimina focarul de infecţie ce poate afecta sănătatea oamenilor, mai ales că în apropierea maldărelor de gunoaie se mai află şi un parc de agrement, menit să ofere localnicilor civilizaţie şi confort.

Acest articol a fost citit de 291 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.