Rămâi conectat

Administraţie

Cugirenii care hrănesc maidanezii riscă amenzi usturătoare

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

caini maidaneziPotrivit unei hotărâri luate în unanimitate de Consiliul Local Cugir, în şedinţa din data de 31.10.2013, cetăţenii oraşului riscă amenzi de până la 300 de lei dacă hrănesc maidanezii în spaţiul public sau dacă îşi plimbă animalele de companie în locurile de joacă pentru copii.

Ţinând seama de situaţiile cu care se confruntă autorităţile, urmare a sesizărilor primite din partea cetăţenilor, referitor la existenţa câinilor maidanezi pe domeniul public, prin hrănirea acestora pe teritoriul localităţii şi în incinta unor instituţii publice, s-a constatat că aceste animale prezintă  un real pericol asupra persoanelor, fapt pentru care autoritatea publică locală a trecut la măsuri cât se poate de severe.
De asemenea, plimbarea animalelor de companie în locurile de joacă pentru copii special amenajate în zona parcurilor publice reprezintă un pericol, creează disconfort şi o potenţială sursă de îmbolnăvire pentru copii, este concluzia la care au ajuns autorităţile locale. Astfel, hotărârea este fermă şi nu lasă loc la interpretări: „Este interzisă hrănirea câinilor fără stăpân pe domeniul public (străzi, trotuare, parcuri, zone verzi, etc.); Este interzisă plimbarea animalelor de companie în locurile de joacă pentru copii special amenajate în zona parcurilor publice; Nerespectarea acestor prevederi sunt considerate infracţiuni şi se sancţionează cu amendă, după cum urmează: de la 100 la 300 lei-pentru persoane fizice; de la 300 la 500 lei-pentru persoane juridice.

C. P.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Pe strada Victoriei din Cugir a început montarea noilor bănci stradale și a coșurilor de gunoi

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un număr de 12 bănci cu lungimea de 2 metri vor fi montate pe strada Victoriei din Cugir.

Acestea sunt prevăzute cu șezut din lemn de culoare maro brun și spătar din tablă perforată, structură de susținere din tablă metalică cu cotiere în stânga și dreapta, de culoare gri antracit. Toate elementele din metal sunt vopsite în câmp electrostatic pentru asigurarea protecției și rezistenței.

Edilii orașului au declarat că un total de 78 de coșuri de gunoi, metalice, noi, vor fi montate în perioada următoare pe toate străzile modernizate pe proiectul de mobilitate urbană.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Primele 10 biciclete electrice au ajuns în Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un total de 70 de biciclete electrice vor fi puse la dispoziția locuitorilor din Cugir în vederea utilizării, cu 7 standuri, 20 de porți amenajate pentru găzduirea bicicletelor și software-ul afferent (sistem bike sharing). Zece dintre acestea au sosit recent în Cugir.

Potrivit administratiei locale, sistemul de bike sharing va intra în teste începând din această săptămâna, iar abia ulterior se vor putea folosi.

Primăria face un apel către cetățeni ca până la punerea în funcţiune (în bună regulă) a tuturor componentelor sistemului, să nu încerce să utilizeze staţiile şi bicicletele și să nu forţeze extragerea bicicletelor din staţii.

„În momentul în care totul va fi pregătit, vom anunţa acest lucru şi vom prezenta toate informaţiile, condiţiile şi instrucţiunile de utilizare. Reamintim localnicilor, faptul că bicicletele electrice, au fost achiziționate de către Primăria Cugir prin proiectul “Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, spune edilul orașului, Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Cugirul reduce cu 25%, impozitul pe clădiri pentru donatorii de sânge

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local a luat în dezbatere și a aprobat, un proiect de hotărâre privind reducerea impozitului pe clădiri in cotă de 25% pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge.

Demersul s-a materializat în urma unei inițiative aparținând consilierului local al PSD, Călin Sărmășan și a întrunit votul tuturor consilierilor locali.

Reducerea se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care, persoana depune documentele justificative și se poate cumula cu bonificaţia acordată, aplicându-se diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat.

Documentele justificative în vederea acordării reducerii persoanelor nominalizate sunt: cerere, acte doveditoare a proprietăţii imobilului, copie BI/CI, adeverinţă de la Centrul de Transfuzie Sanguină a Judeţului Alba care să ateste faptul că titularul adeverinţei a realizat cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir