cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Cugirenii au sărbătorit în stradă sosirea Noului An 2015

Cugirenii au sărbătorit în stradă sosirea Noului An 2015

Publicat în 01.01.2015 la ora 17:30

Nu se ştie exact, dacă gerul năprasnic, neprevăzut de afară sau alte motive i-au făcut pe cugireni să nu mai ia parte în număr aşa de mare la deja tradiţionala întâlnire de Anul Nou din faţa Bisericii ,,Adormirea Maicii Domnului’’, pe care de aproape un deceniu şi jumtate o ,,organizează’’ la cumpăna dintre ani.

Cugir anul nou 2015Doar aproape 200 de localnici, faţă de peste 1000 anul trecut, au ales să-l întâmpine în stradă pe 2015, an de care cei mai mulţi dintre ei îşi leagă multe speranţe de mai bine.

Cu mic, cu mare, când gongul a bătut miezul nopţii, ei s-au adunat pentru o jumătate de oră pe platoul din faţa bisericii,  au deschis sticle de şampanie şi de vin, au ciocnit un pahar, urându-şi fiecăruia tradiţionalul ,,La mulţi ani’’! Tot aici, participanţii s-au delectat cu spectacolul oferit de deţinătorii amatori de petarde şi artificii.

Potrivit unor estimări, numărul persoanelor care au participat la Revelionul organizat de unităţile comerciale din Cugir sau la pensiunile agro-turistice din apropiere se ridică la peste 1.500 de participanţi.

AUTOR: Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 607 ori

Cugirenii au sărbătorit în stradă sosirea Noului An 2015
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *