cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Cugirenii au primit formularele de cerere în vederea obţinerii ajutorului pentru încălzire

Cugirenii au primit formularele de cerere în vederea obţinerii ajutorului pentru încălzire

Publicat în 19.10.2016 la ora 10:00

calorifer-receÎncepând de săptămâna trecută, locuitorii Cugirului au primit formularele de cerere în vederea depunerii documentelor pentru obţinerea ajutorului de încălzire a locuinţei cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri.

Potrivit șefei serviciului SPAS, Viorica Știrb Nedel, nu există modificări legislative față de anul trecut, modul de acordare a acestor ajutoare făcându-se conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 70/2011 cu modificările şi completările ulterioare şi conform Hotărârii nr. 920/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece. Potrivit informațiilor, solicitanții de ajutoare au fost de aproximativ 800/an, dar după verificarea dosarelor, numărul acestora s-a mai redus.
În conformitate cu legea, ajutorul se acordă pentru un singur sistem de încălzire, pentru consumatorii de gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri ale căror venituri nete lunare per membru de familie sunt cuprinse între 0 şi 615 lei, perioada de acordare a ajutoarelor fiind cuprinsă între 1 noiembrie 2016 şi 31 martie 2017. Ajutoarele pentru încălzire se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute. Formularele de cerere şi declaraţia pe propria răspundere pot fi procurate de solicitanţi de la sediul Serviciului Public de Asistenţă Socială Cugir, str. 21 Decembrie 1989 (fosta Agenție CFR), unde pot fi depuse până la data de 15 noiembrie 2016, iar ajutorul se acordă începând cu luna noiembrie 2016. Programul este în fiecare zi de luni până joi, între orele 8.00 – 16.00, iar vineri între orele 8.00 – 13.00.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 48 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.