Rămâi conectat

Cugireni

Cugireanul Vasile Hârjoc participă la un maraton dedicat Centenarului Încoronării, care va trece prin toate județele țării

cugirinfo.ro

Publicat

în

Atletul cugirean Vasile Hârjoc va alerga câte 21 de kilometri în fiecare judeţ al ţării, de Alba Iulia la Bucureşti, în patru etape, în cadrul Maratonului dedicat Centenarului Încoronării, între 26 aprilie și 2 octombrie 2022.

Startul Maratonului Centenarului Încoronării a fost dat astăzi, 26 aprilie 2022, la ora 11.00, în faţa Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Multiplu campion naţional la atletism, Vasile Hârjoc, în vârstă de 69 de ani, va alerga câte 21 de kilometri în fiecare judeţ al ţării. Maratonul se desfăşoară în 4 etape, timp de 41 de zile, de la Alba Iulia la Bucureşti.

Prima etapă va fi parcursă de Vasile Hârjoc în Regiunea Centru, în judeţele Alba, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov şi Sibiu.

Vor urma Regiunea Vest, în judeţele Timiş, Arad, Caraş Severin şi Hunedoara, Regiunea Nord – Vest, în judeţele Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj şi Bistriţa Năsăud, Regiunea Nord – Est, în judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui şi Neamţ, Regiunea Sud – Vest, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Gorj, Olt şi Vâlcea, Regiunea Sud – Est, în Vrancea, Buzău, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa, Regiunea Sud, în Argeş, Dolj, Prahova, Ialomiţa, Giurgiu, Tulcea, Călăraşi, şi se va încheia în Bucureşti.

Demersul este susţinut de către Primăria municipiului Alba Iulia şi Clubul Sportiv Municipal „Unirea” Alba Iulia.

sursa: facebook.com/primariaalbaiulia


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Cugireni

Cugireanca Simona Mureșan, prezență strălucitoare pe covorul roșu al Festivalului de Film de la Cannes

cugirinfo.ro

Publicat

în

Simona Mureșan, tânăra originară din Cugir, a strălucit la propriu pe covorul roșu de la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, alături de starurile de la Hollywood care au atras în ultimele zile toate blitzurile cu ținutele fabuloase.

Cea de-a 77-a ediție anuală a Festivalului de Film de la Cannes are loc între 14 și 25 mai 2024, iar în cadrul ceremoniilor, printre vedetele care au defilat pe covorul roșu, s-a aflat și Simona Mureșan, o tânără din Alba, plecată din micul oraș de la poalele Drăganei și care în prezent trăiește visul american chiar în Miami, unul dintre cele mai frumoase orașe din SUA.

În anul 2016, Simona a înființat împreună cu partenerul ei de afaceri din Los Angeles, Minh Collins, un festival de film, Hollywood Florida Film Festival, care i-a deschis foarte multe uși.

„Cannes este o experiență absolut magică! Sunt atât de multe filme excelente rulate pe marele ecran. Am participat și la proiecția filmului românesc, singurul film romanesc de altfel din competiție regizat de Emanuel Pârvu (sper să câștige ), mi-au dat lacrimile de emoție la final. Impresionant!

Am fost în sală și în proximitatea lui Nicolas Cage după proiecția filmului în care este actorul principal, de asemenea un film de mare anvergură. Chiar nu am cuvinte, sunt extrem de fericită și onorată să fiu aici pentru a 3-a oară”, a declarat Simona.

Tot anul acesta, pe data de 7 martie, a avut loc cea de a 7-a ediție a evenimentului „Mujeres Exitosas de Alto Nivel” în Miami, eveniment la care Simona participă de câțiva ani: ”Fiind chiar cu o zi înainte de 8 Martie, am considerat că este momentul ideal pentru a o avea pe mama alături de mine la acest eveniment și am sărbătorit împreună 8 Martie pe Covorul Roșu. 8 martie este și ziua internațională a femeii de pretudindeni, prin urmare a fost un eveniment de mare anvergură aici și toate femeile prezente erau fericite, se felicitau și se bucurau împreună”, spune cugireanca.

A fost prima dată când tânăra a avut-o alături pe mama sa la un astfel de eveniment: ”Mereu îmi doream să mă însoțească și ea măcar o dată. A făcut o gramadă de poze, ce emoție și cred ce mândră se simțea ea. Inițial îmi era puțin teamă că nu va înțelege prea mult, dar a fost chiar bine, a înțeles și spaniola (evenimentul se ține în spaniolă deoarece implică comunitatea din America Latină). A fost super frumos, mi-am revăzut prietene din trecut”, mai spune Simona.

Simona a fost și ea premiată în 2019, în cadrul celei de-a doua ediții: ”Îmi aduc aminte când m-au contactat și mi-au dat vestea, am rămas surprinsă, mai ales pentru că îmi spuseseră că evenimentul este orientat spre comunitatea din America Latină. I-am și întrebat: Sunteți siguri? Eu sunt din România, au spus da sigur, ești pe lista de premiante și te invităm să participi la Gală. În momentul de față, sunt singura româncă din patrimoniul lor de femei de succes”, își amintește tânăra.

O data ce primești acest premiu, ești deja considerat ambasadorul lor și ești invitat în fiecare an la gală: „Îmi place mult ideea de a susține și alte femei de oriunde ar fi ele, de a le încuraja și de a arăta că se poate să reușim și într-o țară străină. Eu sunt din Cugir, un oraș mic relativ și nu puteam decât să visez să ajung antreprenor în Miami, mai ales să fiu și recunoscută. Multă lume crede că este ușor, însă nu a fost. A fost nevoie de foarte multă muncă, determinare, nopți nedormite și multe eforturi.”

La Miami, cugireanca activează în două lumi total diferite, lumi dominate de bărbați: în domeniul dezvoltatorilor de imobiliare: „Construim clădiri de birouri, shopping centers, depozite industriale imense, este destul de greu, doar bărbați în toate întâlnirile de afaceri, dar mă motivează și mai mult și nu mă las, stați să discutați și cu ardeleanca din Cugir, vedeți voi, glumesc bineînțeles. Dar sunt mândră că provin dintr-un oraș mic și îi educ pe toți de aici, toți vor să știe de Transilvania și mă întreabă despre legenda contelui Dracula. Le spun că este străbunicul meu, să nu mă supere că nu se știe niciodată ce se întâmplă după miezul nopții. Unul dintre colaboratorii și partenerii noștri mereu spune «Simona please go Dracula on everyone», se amuză tânăra.

Simona își ai în serios rolul de ambasador și le vorbește femeilor despre parcursul ei profesional, le încurajează în a-și continua drumul spre succes indiferent cum arată acesta și în ce domeniu: ”Ne susținem, ne ajutăm, este loc pentru toată lumea. Atâta timp cât faci totul cu pasiune și demnitate, sky is the limit. Sunt ferm convinsă că totul este posibil”.

Simona și-ar dori ca pe viitor să aducă festivalul și în România: „Mi-a venit această idea chiar anul acesta în timpul ceremoniei din Miami. Această organizație este extinsă la nivel mondial, cred că următorul eveniment este în Mexico, au organizat și în Spania și alte țări din America Latină. În timpul ceremoniei, când au anunțat România și doar eu și mama eram acolo cu mâinile pe sus am zis … stai așa, putem și noi să organizăm și să premiem femeile din România pentru traiectoria lor și impactul lor pozitiv asupra societății. E ceva ce vreau să discut cu ei, să vedem cum putem pune în practică”.

În prezent, Simona se ocupă și de organizarea în noiembrie a Hollywood Florida Film Festival, un eveniment pe care l-a co-fondat împreună cu regizorul Minh Collins din Los Angeles, în urmă cu 9 ani.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Cugireni

Cugireanul Emil Muntean, reconfirmat în funcția de președinte al Parcurilor Industriale din România

cugirinfo.ro

Publicat

în

Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR.

Pe agenda de lucru a reuniunii s-a aflat un singur punct, și anume alegerea pentru un mandat de 4 ani a unui nou Consiliu Director. Misiunea Consiliului Director al cărui mandat a încetat a constat în identificarea soluțiilor privind implementarea proiectelor de alimentare cu energie din surse regenerabile – tipuri de soluții verzi pentru platforme industriale, proiecte deja concretizate la parcurile industriale Tetarom, Cugir, Gorj și în curs de realizare la Parcul industrial Mureș.

Rezultatul alegerilor l-a reconfirmat în funcția de președinte pe dr. ing. Emil Nicolae Muntean, director general al Parcului Industrial Cugir, iar pentru celelalte 8 funcții au fost aleși reprezentanți de parcuri industriale din cele 8 regiuni de dezvoltare ale țării.

Ca vicepreședinți au fost aleși: Octavian Iuliu Fodor, director general adjunct TETAROM SA Cluj-Napoca; Ioan Ungurean, director general al Parcului Industrial Mangalia; György Zsolt Sofálvi, director general al Parcului Industrial Mureș; Eftemie Popescu, director general al Parcului Industrial Gorj.

„Misiunea încredințată Consiliului Director nou ales este de a participa activ, cu soluții concrete, la toate dezbaterile privind elaborarea ghidului solicitantului, pentru fiecare regiune de dezvoltare regională din țară, referitor la apelurile de proiecte privind structuri de afaceri de tip parc industrial, parc tehnologic și parc științific”, a ținut să precizeze Emil Muntean.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Cugireni

Cugireanul despre care s-a scris că a murit pe frontul din Ucraina este de fapt viu. Radu Hossu: ”Am vorbit cu el la telefon”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cugireanul despre care s-a scris că a murit pe frontul din Ucraina este de fapt viu. Radu Hossu: ”Am vorbit cu el la telefon”

Cugireanul Ovidiu Stoica, despre care cugirinfo.ro a postat un articol pentru care ne cerem scuze, cum că a decedat în Ucraina, este viu și nevătămat. Informația despre moartea cugireanului a fost preluată de pe site-ul G4media și de pe pagina de Facebook a bărbatului, unde a apărut o postare a lui Petru Gabor, președintele Asociației ”Voluntari Fără Frontiere”, în care anunța că Tony și-ar fi pierdut viața în timpul unei misiuni de salvare a răniților în zona Harkov.

Cugirinfo a relatat pentru prima dată povestea incredibilă a cugireanului Ovidiu Stoica și realitatea cruntă a războiului de la granițele României, trăită pe viu, cu arma în mână, în luptele cu trupele rusești, de eroul din Alba.

”Ne luăm rămas bun de la Stoica Ovidiu Anton care lupta în Ucraina (Fight for Ukraina Internațional Legion) efectua misiuni de extracție a răniților din regiunea Harkov de-pe linia frontului. Din păcate misiunea lui pe acest pământ s-a încheiat în cursul unei misiuni de evacuare a răniților de noaptea trecută.

La începutul războiului a făcut voluntariat în vama Isaccea pentru câteva luni, iar când a văzut în ce stare ajung unele persoane din zonele de conflict a hotărât că poate face mai mult decât atât și a luat hotărârea să se înroleze în legiunea străină din Ucraina.

Mulțumită sacrificiului suprem pe care l-a făcut, mulți răniți au primit o a doua șansă. Să-i fie drumul lin și să ne ierte Dumnezeu pe toți”, este postarea prin care Petru Gabor, președintele Asociației ”Voluntari Fără Frontiere” anunțat decesul cugireanului, informație eronată, preluată de aproape toată presă din România.

Radu Hossu, jurnalist din Brașov, a anunțat că a vorbit cu bărbatul la telefon și i-a dat vestea bună și mamei lui Ovidiu Stoica. „ Am sunat-o pe dânsa și i-am spus că fiul ei este viu, nevătămat și este departe de Ucraina. Mama lui Ovidiu mi-a spus că îmi mulțumește din suflet”.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir