Rămâi conectat

Sport

Cugireanul Vasile Hârjoc a pornit într-o cursă de 950 kilometri, cu bicicleta

cugirinfo.ro

Publicat

în

După ce recent, a câștigat Concursul Național de Atletism „Running Day 2021” desfășurat la Beiuș, alergătorul veteran Vasile Hârjoc din Cugir  a pornit marți, 15 iunie 2021, într-o cursă de 950 de kilometri, cu bicicleta.

Obiectivul acestuia este de a parcurge această distană pornind din punctual cel mai nordic al României spre orașul cel mai sudic, adică la Mangalia. El și-a propus să traverseze România în 3 zile, ceea ce presupune că va pedala peste 300 de km/zi. Plecarea a avut loc marți din municipiul Satul Mare pe traseul: Zalău, Cluj, Turda, Alba iulia, Sebeș, Sibiu, Făgăraș, Brașov, Predeal, Sinia, Câmpina, Ploiești, București.

După o scurtă pauză în capitala țării, Hârjoc se va îndrepta spre Slobozia – Vadul Oii – Hârșova – Constanța – Mangalia.

Cugireanul, nu este la prima experiență de acest fel. El s-a remarcat și prin alte deplasări solitare cu bicicleta, precum Alba Iulia – Paris şi retur, Bucureşti Marea Nordului. În perioada decembrie 2007 – ianuarie 2008, Vasile Hârjoc a făcut cu bicicleta o cursă de 5.500 de kilometri, pornind din Los Angeles şi trecând prin mai multe state americane. Acesta a ajuns la destinaţie după 36 de zile şi 10 ore şi a câştigat locul I la un marathon organizat în SUA. A mai mers cu bicicleta în țări precum: Italia, Germania, Serbia, Croația, Ungaria.

În 2013, în Brazilia s-a deplasat cu bicicleta între Porto Alegre – Sao Paulo – 1000 km, pentru a participa la  Campionatul Mondial de Atletism.

Veteranul s-a născut la Cut, dar se simte acasă oriunde „pe o rază de 100 km”.  Este Cetățean de Onoare al localității sale natale. Vârsta veteranului Vasile Hârjoc este de 68, acesta practicând atletismul de 30 de ani.

Este membru al Asociației Cadrelor Militare în Rezervaă și Retragere ,,Alexandru Ioan Cuza” – Filiala ,,Gemina” Alba Iulia.

Întrebat despre ambiția sa de a face această destul de lungă și obositoare cursă până la Mangalia, Vasile ne-a spus: ,,Vreau să dedic această dorință personală, tuturor iubitorilor de cicloturism, de alergări în aer liber,  sportivilor din orice domeniu, dar nu în ultimul rând, locuitorilor din comuna Cut, localitate natală, care anul acesta împlinește 730 de ani de atestare documentară.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

„Roș-albaștrii”, eșec cu liderul, după o partidă nebună: Gloria Bistrița – Metalurgistul Cugir 3-2 (0-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a pierdut, la limită, 2-3 (1-0), ultima confruntare a anului, în deplasare cu liderul Seriei 9 Gloria Bistrița, după o confruntare nebună, cu schimbări de situații (0-1, 2-1, 2-2), în care vizitatorii au fost aproape să dea lovitura.

„Roș-albaștrii” au condus cu 1-0 și au reușit să egaleze, scor 2-2, în actul secund, unul spectaculos. Scorul a fost deschis de Dohotariu (44, din pasa lui P. Păcurar) și vizitatorii au intrat la cabine în avantaj, un rezultat suprinzător.

• Actul secund: 4 goluri în 20 de minute!

Gazdele au egalat în minutul 50, Banyoi și au majorat avantajul în minutul 55, dintr-un penalty transformat de V. Mihai. O partidă nebună în doua parte, Kiraly (titular în absența lui Vitinha, suspendat, la prima sa reușită pentru Metalurgistul) egalând în minutul 63, din pasa aceluiași P. Păcurar, însă trupa lui Adrian Falub a punctat iar, 3 minute mai târziu. În cele din urmă, Gloria a repurtat a 8-a victorie consecutivă, iar Metalurgistul a pierdut 4 din ultimele 5 partide susținute.

Au evoluat formațiile:

Gloria Bistrița: Mociu – Gallo, Martinovici, R. Bălan/ cpt, Mar, V. Mihai, Larionesi, Pațurcă, V. Mihalcea, Banyoi, Davordzie: rezerve Neacșu, G. Deac, Fl. Bălan, Hasnăș, Al. Florescu, Râpan, Fridrich, Uțiu, Ciobănică. Antrenor Adrian Falub.

Metalurgistul Cugir: Csapo – Dohotariu, S. Itu, V. Popa, Kiraly, Tăban, Udrea, P. Păcurar (74, Selagea), Gh. Hăprianu (74, Bura), Șaucă/ cpt (69, Cîrloanță), Cocan; rezerve Perjeriu, L. Itu, Coman, R. Păcurar, Neagu. Antrenor Ion Ilie.

Arbitri Cr. Codrea, D. Lar (ambii Baia Mare), K. Toth (Petrești) Observatori M. Ciglenean (Cluj-Napoca), M. Cozma (Zalău).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Victorie la limită, împotriva „lanternei roșii”: Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 1-0 (0-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a învins astăzi, la limită, în ultima reprezentație internă din acest an, pe Viitorul Cluj, scor 1-0 (0-0), unicul gol al întâlnirii fiind semnat de Paul Păcurar. La despărțirea de fani, „roș-albaștrii” aveau nevoie ca de aer de cele 3 puncte pentru a ieși din pasa proastă.

După o primă repriză fără gol, amfitrionii s-au descătușat la reluare și au dominat copios, ratând o sumedenie de ocazii în asaltul permanent la buturile lui Borz. Tăban și Șaucă au trimis în bară, între aceste situații intercalându-se golul lui P. Păcurar (67, prima reușită stagională) – șut din careul mic, după o fază prelungită de atac.

Adversarul a fost unul facil, “lanterna roșie”, care a înregistrat 5 înfrângeri succesive și un singur punct acumulat în 8 întâlniri (singura victorie stagională a trupei conduse de Marius Popescu s-a înregistrat în tur!).

Au evoluat formațiile:

Metalurgistul Cugir: Csapo – Dohotariu, S. Itu, V. Popa, Vitinha – Tăban, Udrea, P. Păcurar, Gh. Hăprianu, Șaucă/ cpt, Cocan; rezerve Perjeriu, L. Itu, Kiraly, M. Neagu, Bura, Cârloanță, Ad. Coman, R. Păcurar, Selagea. Antrenor Ion Ilie.

Viitorul Cluj: Borz – Milandru, Milchiș, Podea, Șerbănescu, Oargă, Morariu, Calo/ cpt, Herciu, Iepure, Doroftei; rezerve Simedru, Blidărean, Judea, Resteșan, Benke, D. Mureșan, Harangozo, Cozac, Gadzhymuradov. Antrenor Marius Popescu.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Cugirenii Laurențiu Rădițoiu și Ioan Topârcean, pe primele locuri la concursul de șah „Palia Orăștie”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 18 noiembrie 2023, a avut loc în Municipiul Orăștie, concursul de șah rapid „Cupa Palia Orăștie” ediția I-a.

La eveniment au participat 70 de jucători legitimați (de la 7 ani la peste 70 de ani) din 6 județe ale țării.

Din Cugir, cunoscutul șahist, Laurențiu Rădițoiu de la Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a urcat pe prima treaptă de pe podium la veterani (jucători peste 60 de ani) fiind cel mai bine situat în clasamentul general ( locul 9, cu 4 puncte din 6 partide).

Colegul său, Ioan Topârcean, un alt pasionat al sportului minții, legitimat tot la CS „Metalurgistul” Cugir s-a clasat pe locul 2 la categoria veterani.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir