cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Sport » Cugireanul Vasile Hârjoc a obținut două medalii de bronz, la Campionatul Mondial de Atletism din Polonia

Cugireanul Vasile Hârjoc a obținut două medalii de bronz, la Campionatul Mondial de Atletism din Polonia

Publicat în 02.04.2019 la ora 13:28

Atletul Vasile Hârjoc, legitimat la CSO Cugir, s-a întors cu o frumoasă performanță de la Campionatul Mondial de Atletism „WMACI 2019”, eveniment ce s-a desfășurat în perioada 23 – 30 martie, la Torun în Polonia.

O competiție de anvergură la care au luat parte 4.300 de alergători din 82 de țări ale lumii. Veteranul Vasile Hârjoc (categ. + 65 ani), pregătit de antrenorul Gheorghe Hăprean a fost singurul participant din Județul Alba și s-a alăturat altor 45 de atleți din România care au cncurat la marea competiție internațională desfășurată în orașul lui Nicolaus Copernicus. Atletul de la poalele Drăganei a concurat la patru probe: 3000 m, 8000 m – Country, 10.000 m. – alergare pe șosea și semimaraton (21,097 km).

Dovedind o ambiție recunoscută, Vasile Hârjoc a realizat performanțe cu care se poate mândri. Astfel, la proba de semimaraton (21,097 km.) a urcat pe poziția a III-a a podiumului (după Ucraina, respectiv Polonia), cu timpul de 1:26:58, realizînd un nou record național al României, iar la proba de 8000 m s-a clasat pe locul al VI-lea la individual și pe locul III cu echipa României. De asemenea, la proba de 10.000 m, acesta a trecut linia de sosire pe locul VI cu timpul de 41:01, realizând și aici, un nou record național al României. Un rezultat bun a obținut ți la proba de 3000 m, unde veteranul s-a clasat pe locul al VII-lea.

„Deși a fost un campionat destul de dificil, cu foarte mulți și foarte valoroși concurenți, la întrecerile organizate în Polonia am obținut cea mai bună performanță în cei 28 de ani de când particip la competițiile organizate în țară și străinătate. M-am străduit cât am putut să aduc rezultate cât mai bune pentru țara mea, pentru județ și pentru clubul pe care l-am reprezentat. Mulțumesc pe această cale, antrenorului meu, prof. Gheorghe Hăprean, precum și conducerii Clubului Orășenesc Cugir”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

De amintit că Hârjoc face parte din Filiala Județeană ,,Gemina Alba” a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere (ACCMR).

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 149 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.