Rămâi conectat

Politică

Cugireanul Teodor Atanasiu, din nou pe val: Va fi numit în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, pe un salariu la care mulți români nici nu visează

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cugireanul Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării din partea PNL, urmează să fie numit în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, unde leafa va pleca de la circa 18.000 de lei, scrie Adevărul.

Fost prim-vicepreședinte liberal, Atanasiu este cunoscut în PNL ca fiind unul dintre principalii artizani ai jocurilor de culise care au dus la eliminarea lui Crin Antonescu din fruntea partidului și înlocuirea acestuia cu Klaus Iohannis. Timp de mai bine de un deceniu, numele lui Teodor Atanasiu a apărut printre cei care făceau jocurile în filiala Bucureşti şi în alte filiale din ţară.

Ultima funcție ocupătă de Atanasiu a fost în 2017-2020, membru în Consiliul de Supraveghere la Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Energie.

Numele său este pe lista celor şapte persoane propuse să facă parte din noul CS al Transelectrica, începând cu 22 august (şedinţa Adunării Generale de la Transelectrica fiind pe 18 august).

Inginer de profesie, Atanasiu a mai avut tangenţă cu domeniul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Cugir Info și pe GOOGLE NEWS


Politică

Beniamin Todosiu, deputat USR: „Doamna secretar de stat Daniela Nicolescu, le SPUNEȚI ADEVĂRUL oamenilor din Cugir?”

cugirinfo.ro

Publicat

în

În iulie 2020, doamna secretar de stat Daniela Nicolescu vizita cele două fabrici de arme din Cugir și vorbea despre investiții și retehnologizarea acestora, lucru care nu s-a întâmplat.

Astăzi, ea este văzută drept „salvatoarea situației de la Cugir”, unde oamenii au intrat în grevă datorită condițiilor de muncă și salariilor foarte mici. Am văzut că una dintre soluțiile găsite era ca o delegație de la Cugir să meargă să discute la București. Se pare că lumina se ia doar de la București!

Anul trecut am adresat o întrebare către Ministerul Economiei, la care a răspuns doamna Nicolescu spunându-ne că Fabrica de Arme Cugir „are contracte în derulare cu partenerii externi care îi conferă un grad de încărcare a capacităților de producție de 100%”.

Din păcate, din cauza lipsei tehnologiei necesare, contractele nu pot fi respectate, iar soluția venită este o nouă fabrică în Șimian, în județul Mehendinți, aceasta fiind una dintre ultimele decizii ale ministrului PNL, Virgil Popescu, în calitatea sa de Ministru al Economiei.

Totodată, organizarea internă a fabricilor este deficitară, pe lângă condițiile grele de muncă și salarizarea, personalul TESA reprezintă un procent foarte mare din totatul angajaților. Lipsa viziunii pe termen lung și ignorarea nevoilor personalului au transformat cele două fabrici cu tradiție din Cugir într-un loc de care toți tinerii vor să fugă, știind condițiile de acolo și faptul că posturile de la birouri, de cele mai multe ori, se dau conform culorii carnetului de partid și mai puțin competenței.

În momentul când USR PLUS a venit cu oameni profesioniști în CA-urile acestor companii de stat, încercând să schimbe viziunea acestor companii pentru a le poziționa într-o direcție profitabilă, reprezentanții sistemului au reacționat și au început să ne acuze că ,,nu urmărim interesele României”. O inițiativă foarte bună a fost eliminarea administratorului special care era doar o funcție din care se câștiga foarte bine și fără rezultate.

E momentul să spunem adevărul și muncitorii de la Cugir să știe lucrurile acestea.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Cugir Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Deputatul AUR de Alba, Gheorghe Rusu, apostrofat de greviștii de la fabricile de arme și muniție din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Prezenţa deputatului AUR de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, la protestele angajaţilor celor două fabrici de armament din oraşul Cugir, a provocat nemulţumirea muncitorilor, care i-au cerut să plece, informează Agerpres.

Însoţit de un coleg de partid, Daniel Gheorghe Rusu a fost prezent miercuri la Cugir, unde sute de muncitori de la Uzina Mecanică şi Fabrica de Arme protestează în stradă, nemulţumiţi de salariile primite și de condițiile de muncă.

Câţiva protestatari i-au adus reproşuri acestuia, spunând că nu vor să se facă politică pe spatele greviștilor, l-au înjurat şi i-au cerut să plece. „Ce cauţi aici? (…). Nu ai ce căuta aici cu politica”, i-a strigat unul dintre muncitori. „Vă rugăm să vă depărtați puțin de noi”, i-a strigat un alt protestatar.

Reamintim că la fabricile de armament și muniție din Cugir este ce-a de-a patra zi de proteste, în care angajații cer salarii mai mari și condiții mai bune de muncă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Cugir Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Mircea Hava, europarlamentar: „E anormal ca halatele celor care trudesc în fabricile din Cugir să fie atât de neînsemnate pe lângă sacoul de partid”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Europarlamentarul și fostul președinte al PNL Alba, Mircea Hava a luat poziție în urma grevei muncitorilor de la fabricile din Cugir. Acesta spune că statul a mai bifat un eșec și că ar fi cazul să se înceteze cu numirile cu dedicație în fruntea companiilor de stat.

„Protestele din aceste zile ale angajaților de la Uzina Mecanică din Cugir mi-au arătat, din nou, că statul român a mai bifat un eșec. De data asta vorbim de industria de apărare care, de ani de zile, rămâne un etalon de insecuritate în ceea ce privește managementul unor unități atât de importante, mai ales în actualul context geo-politic, social și economic.

Atrag atenția, la modul cel mai serios, că e timpul să încetăm cu carnavalul politic și cu circul numirilor cu dedicație în fruntea companiilor de stat. Chiar dacă politica este o artă a negocierii, nu putem negocia ceea ce nu avem. Există funcții și poziții, atât în administrația centrală cât și în cea locală, care sunt numite politic și pentru a căror ocupare s-ar putea purta un dialog. Există, însă, multe alte posturi în instituții de unde oamenii așteaptă profesionalism și soluții care, în ciuda faptului că se află în sfera și influența politicului, nu pot fi ocupate decât prin concurs. Or, în aceste cazuri, discuțiile nu-și au sensul.

Cei care lucrează la Cugir au fost nevoiți să se adapteze la nesfârșit mofturilor și aberațiilor politice. Un „cancer” al lipsei de performanță care s-a răspândit cu viteza luminii în toate structurile de stat. Să nu uităm că, nu de mult timp, presa a vorbit despre dorința ministrului economiei de a construi o nouă fabrică de armament cu linie de producție pentru pistoale Beretta. Unde? În Mehedinți. Să credem că asta ar fi fost normalitatea, în timp ce o fabrică de tradiție cum e la Cugir, cu specialiști și resursă umană, ar fi pierdut în fața unei decizii politice?

Exemplul de la Cugir e încă o oglindă a incapacității guvernelor care au condus România. Și ne arată că e momentul să spunem STOP JOC! E inadmisibil să girezi inițiative, echipe de manageri de slabă calitate, cu prețul de a prăbuși economic comunități de mii de oameni, în loc să alegi calea onestă și logică de a crea premise pentru performanță și bunăstare. Așa cum o fac cei din privat! E anormal ca halatele celor care trudesc cu ecusonul de muncitor, maistru sau inginer în piept să fie atât de neînsemnate pe lângă sacoul de partid.

Cugirenii n-au ieșit în stradă de plăcere sau ca să-și omoare timpul. Au ieșit pentru că cei plătiți să facă management încasează lefuri uriașe, iar munitorii și fabrica și orașul stau sub umbrela falimentului. Solicit public ministrului de resort să ne spună ce soluții oferă pentru această situației, date fiind revendicările celor de la uzina din Cugir. Ce prognoză și ce măsuri se intenționează să fie adoptate luând în calcul opțiunea oricărui om normal: concursul pentru o echipă de management performantă. Și nu mă aștept ca cineva să-mi explice că greva e ilegală. Aștept ca această coaliție guvernamentală să treacă de la efortul negocierilor de partid la cel al atragerii de oameni capabili, la a căuta contracte și parteneri internaționali.

Măcar la gândul că ne putem aștepta la un conflict militar la granița țării, guvernanții ar trebui să priceapă că industria de apărare din România trebuie întărită, nu dinamitată. Poate nici nu e cazul să ne punem problema înfrângerii într-un conflict clasic, atât timp cât economia noastră e incapabilă să se apere de atacurile politicului. Fiindcă atunci când industria de apărare a țării stă pe un „butoi de pulbere”, se vede și din avion că trebuie luate măsuri urgente”, a scris Mircea Hava pepagina parsolală de facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Cugir Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir