Administraţie
Cugireanul Cornel Murg desemnat cu caracter temporar să exercite funcția de prefect al județului Alba
Prin Hotărâre de Guvern, Gheorghe Feneșer a fost eliberat din funcția de prefect al județului Alba. În locul lui a fost desemnat, cu caracter temporar, Cornel Murg care, până în prezent a deținut funcția de subprefect.
Potrivit unor surse din PNL, pentru funcția de prefect al județului Alba a fost propus și Dan Aurel Pricăjan, care între anii 2006 – 2009 a deținut funcțiile de subprefect și prefect de Hunedoara. Se pare că Guvernul a decis să-l numească pe acesta în funcția de subprefect al județului Alba.
Cornel Murg, în vârstă de 64 de ani, deține funcția de subprefect de Alba din 2012. El a mai ocupat această funcție în perioada martie – octombrie 2009.
A absolvit cu Diplomă de licență Institutul Politehnic Cluj-Napoca, Specialitatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini și Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Specialitatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini, Profilul Inginerie Manageriala si Tehnologica. Are un Masterat sustinut la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Facultatea de Construcţii de Maşini, in specializarea Tehnologii moderne de fabricaţie a pieselor din materiale plastice și compozite. De asemenea, a urmat mai multe cursuri de perfecționare: “Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici”; “Pregătire în domeniul protecţiei civile”; “Organizarea și funcţionarea Administraţiei Publice Locale”; „Strategii privind Organizarea și Funcţionarea Administraţiei Publice în unitățile administrative teritoriale”; ”Managementul operaţiunilor de comerţ exterior”; „Managementul în Cooperaţia Mestesugărească”; „Organizarea și conducerea locurilor de muncă”; ”Protecţia proprietăţii industriale”.
În afara perioadei în care a lucrat în Prefectura Alba, Cornel Murg a fost angajat, între anii 1969 – 1988, la Uzina Mecanică Cugir; între 1998 – 2000 a fost preşedinte al Societății Cooperatiste Meșteșugărești „Șurianu” Cugir; între anii 2000 – 2004 a fost viceprimar al orașului Cugir; între anii 2004 – martie 2009 și octombrie 2009 – mai 2012 – din nou preşedinte – Societatea Cooperatistă Meșteșugărească „Șurianu” Cugir.
În plan politic, înainte de a fi numit pe funcția de subprefect, Cornel Murg a fost Președintele Organizației PSD Cugir.

Administraţie
Funcționarii publici din Cugir, trimiși la cursuri de perfecționare profesională pentru anul 2023
Orașul Cugir a aprobat planul privind participarea funcționarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al primarului orașului Cugir și serviciile publice subordonate, la cursuri de formare, specializare și perfecționare profesională pentru anul 2023.
Participarea la aceste cursuri se va face în limita sumelor alocate din bugetul local al orașului Cugir pe anul 2023, funcţionarii publici având dreptul şi obligaţia de a-şi îmbunătăţi în mod continuu abilităţile şi pregătirea profesională.
De menționat că, prin HCL nr.26/2023 s-a aprobat bugetul de cheltuieli al orașului Cugir și s-a alocat suma de 5.000 de lei pentru formarea profesională a funcționarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al primarului orașului Cugir și serviciile subordonate.
Constantin PREDESCU
Administraţie
Autoritățile din Cugir consideră de importanță majoră înființarea unui muzeu tehnic al orașului
Administrația publică a orașului Cugir a venit cu ideea inițierii unui proiect pentru înființarea unui muzeu tehnic în localitate, care să funcționeze într-o altă locație, separat de cele 16 secțiuni existente în cadrul muzeului local amplasat în clădirea ce adăpostește Clubul Copiilor și Elevilor din Cugir.
Potrivit președintelui Asociației „Pro Cugir”, ing. Aurel Voicu, initiativa acestui demers îi apartine primarului Adrian Teban care a recomandat recent, găsiea unor soluții pentru realizarea unui muzeu tehnic în Cugir, propunând o colaborare strânsă între Centrul Cultural Cugir și Asociația „Pro Cugir”, menită să identifice cele mai bune oportunități pentru atigerea unui astfel de deziderat.
După cum susține Voicu, la muzeul local pe care acesta l-a înființat și coordonat, timp de mai mulți ani, sunt deja, 3 sectiuni care conțin obiecte unicate și documente cu caracter tehnic de valoare, unele dintre ele de importanță națională.
În calitateaa sa de coordonator, Voicu a declarat că se regăsesc printre secțiuni: o isorie a fabricii de fier și otel, istoria orașului Cugir, sectiunea realizari tehnice de exceptie, unde se află singura colecție de mașini de cusut din perioada 1946 – 1990, printre aceste mașini și unele de proveniență străine, precum și prima mașină casnică cu pedala din lemn. Tot aici, este expus strungul „Pionier”, mașina de spalat rufe cu pulsator si automată, roti dințate fabricate la cugir, piese maca Cugir folosite la autoturismele românești Aro si Dacia, dar și machete de mașini unelte.
Urmează ca o echipă formată din specialiști, din reprezentanți ai Centrului Cultural și Asociației „Pro Cugir”să facă pe parcurs, deplasări la cele două fabrici, la alte unități din oraș, pentru identificarea unor obiecte de tehnică importante, de mașini și utilaje care au făcut istorie de-a lungul vremii, ce pot fi achiziționate și care să fie interesante pentru dotarea unui muzeu tehnic, cât și pentru vizitatori.
„Propunerea primarului Adrian Teban, de înființare la Cugir a unui muzeu tehnic o găsesc de importanță majoră. Această recomandare presupune o obligație morală, o necesitate pentru oraș, având în vedere că aici a existat prima fabrică de metalurgie și prelucrarea metalului din zona Transilvaniei cu o vechime de aproape 225 de ani, fapt ce a creat de-a lungul timpului un cunoscut și binemeritat brand Cugir”, a ținut să precizeze Aurel Voicu.
Constantin PREDESCU
Administraţie
Începând de astăzi, 30 mai 2023, au intrat în vigoare modificări și restricții de circulație pe mai multe străzi din orașul Cugir
Începând de astăzi, 30 mai 2023, șoferii din Cugir trebuie să respecte modificările privind prioritățile de circulație rutieră pe străzile Ion Creangă și Trandafirilor și noile restricții de circulație impuse pe strada Trandafirilor. Restricții de circulație au mai fost instituite pe străzile Viitorului și Nicolae Bălcescu.
• „Cedează trecerea” pe Trandafirilor și „Drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă
Primăria Oraşului Cugir a solicitat Inspectoratului de Poliție al Județului Alba – Poliția Orașului Cugir avizul necesar mutării indicatorului rutier “cedează trecerea” de pe strada I. Creangă, nr. 94, pe strada Trandafirilor, nr. 4. Totdată, a fost solicitat avizul amplasării indicatorului “drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă, nr. 94. Noile modificări s-au considerat necesare întrucât la orele de vârf se forma o coloană de mașini de aproximativ 150 m pe strada I. Creangă.
Totodată a fost avizată amplasarea, pe ambele sensuri de circulație ale străzii Trandafirilor, a indicatorului rutier “oprirea interzisă”, în vederea fluidizării traficului rutier și evitării ambuteiajelor provocate de autoturismele oprite pe partea carosabilă.
• „Staționarea interzisă” pe străzile Viitorului și N. Bălcescu
Tot de astăzi au fost amplasate mijloace de semnalizare rutieră în zona Spitalului Orășenesc Cugir astfel:
– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Viitorului, de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu până la Valea Viilor;
– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Nicolae Bălcescu, de la intersecția cu strada Unirii până la intersecția cu strada Ion Creangă.
Prin aceste noi restricții se urmărește îmbunătățirea condițiilor de trafic în zonă, evitarea de ambuteiaje rutiere, facilitarea circulației autobuzelor și accesului autovehiculelor de intervenție.
După instituirea acestor restricții, accesul pacienților sau aparținătorilor acestora, respectiv al vizitatorilor, cu autoturismele în parcarea din incinta Spitalului Orășenesc Cugir – zona Policlinică este permis zilnic, în intervalul orar 07:00-22:00.
-
Din judeţacum 2 luni
Mesaje de Paste. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 6 luni
MESAJE de Crăciun fericit! Urări și felicitări pe care le poți trimite celor dragi | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 4 luni
Cum vor sărbătorii românii Crăciunul și Anul Nou 2021. Ce spune Raed Arafat | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 2 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 2 luni
Mesaje de Paște fericit. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 3 luni
MESAJE de 8 MARTIE, Ziua Femeii. Felicitări, urări și SMS-uri pentru femeile din viața voastră | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 2 luni
MESAJE de 1 Aprilie, Ziua Păcălelilor. FARSE și PĂCĂLELI pe care le poţi transmite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 4 luni
Obiceiuri şi tradiţii de Anul Nou: Pluguşorul, Capra, umblatul cu Ursul, Sorcova. Cele mai frumoase obiceiuri din ţara noastră | cugirinfo.ro
CRĂCIUN
19.02.2016 la 21:35
Felicitări!
mihai
10.03.2016 la 15:25
azi mane urmeaza si murgulet dupa nicusor mihai