Rămâi conectat

Sport

Cugireanul Andrei Sovereşean, cel mai bun atlet de semimaraton din judeţ

cugirinfo.ro

Publicat

în

andrei-soveresan-2014Cugireanul, Andrei Sovereşan a primit diploma de cel mai bun atlet de semimaraton din judet, la prima ediţie a concursului „Alba Iulia City Race”, din 15 martie. Tânărul atlet a intrat în cursă de semimaraton alături de aproape 300 de iubitori de mişcare, printre care s-au numărat atât atleţi profesionişti, antrenaţi pentru astfel de competiţii, dar şi amatori.
Cugireanul nostru s-a clasat pe locul 5 la categoria sa de vârstă, masculin sub 22 de ani, iar la general a ocupat poziţia 34 în clasament. Un loc mai mult decât onorabil dacă ţinem cont că în concurs a intrat o întreagă elită a atletismului autohton şi nu numai: Marius Ionescu (loc 13 campionatele mondiale), Ionuţ Zincă (medaliat cu bronz al Campionatele Mondiale şi Europene de Alergare Montană), Gheorghiţă Vitalie, multiplu medaliat al Republicii Moldova, Bogya Tamas (medaliat atât în probele atletice cât şi în cele de orientare).
Sovereşan Andrei a parcurs cei 21 de Km într-un timp de 1:39:17,3 la o diferenţă de aperoape 23 de minute de primul clasat, la general (Vitalie Gheorgiţă- 1:16:40,00) şi la o diferenţă de aproape 22 de minute de locul 1 la categoria sa de vârstă, masculin sub 22 de ani, Leanca Andrei (1:17:18,0). “Un loc foarte bun dupa parerea mea din cauza faptului ca au fost 30 de alergatori favoriti, care au avut un start preferential” ne-a declarat tânărul atlet cugirean, a cărui prestaţie a fost apreciată şi care a primit din partea organizatorilor diploma de cel mai bun atlet de semimaraton din judet. “Am fost onorat să urc pe aceeasi treaptă a podiumului cu cea mai bună atletă a judetului Alba, Ana Rodean” ne-a mărturisit Sovereşan Andrei, care în prezent, tânărul cugirean aleagrgă  pentru Asociatia Runsilvania.
Alba Iulia City Race” s-a aflat la prima ediţie şi a fost organizată de Consiliul Judetean Alba, Primaria Alba Iulia si Asociatia nonprofit – Sport La Orice Vârstă. Evenimentul a combinat alergarea pe şosea cu alergarea pe teren variat, bucurându-se de un real succes. S-a reunit la Alba Iulia elita atletismului autohton, multipla medaliată olimpică şi mondiale la scrimă, Ana Maria Brânză, fiind imaginea competiţiei “Alba Iulia City Race”.

C. P.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultate finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 18 mai 2024, în sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” din Cugir s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Rezultatele finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah” sunt următoarele:

Câștigătorul turneului – Daniel Cristian Oltean (ACS Șah Club Vados Arad) – 8 victorii. Acesta a primit și o mențiune specială din partea organizatorilor

Locul 2: Andrei Răzvan Burja – Udrea (CSM Unirea Alba Iulia) – 7 victorii

Locul 3: Alexandru Macalet (CSM Unirea Alba Iulia) – 6 victorii

Locul 4: Vlad Stan (CSM Unirea Alba Iulia) – 5 victorii

Locul 5: Sorana Lațiu (Metalurgistul Cugir) – 4,5 victorii

Pe lângă cele cinci premii la concursul general, s-au mai acordat următoarele:

Locul 1 juniori sub 18 ani – Anndrei Crăciun Moga (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 16 ani – Ioan Teodor Hentea (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 14 ani – Sofia Chiluț Olariu

Locul 1 juniori sub 12 ani – Flaviu Sara Lațiu (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori cu ELO < 1800 – Darius Dudaș

Locul 1 juniori cu ELO < 1600 – Alexandru Budae

Au fost acordate și două premii speciale: Andrei Eduard Crețu și Andrei Daniel Iagăr.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Start în cea de-a II-a ediție a Festivalului șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” Cugir a luat startul azi, cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Organizatorii concursului sunt: Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir împreună cu Asociația pentru Știință și Progres „Pitagora” Cugir (reprezentată de profesor/președinte Ovidiu Crăciun), și Star Transmission Cugir ( care asigură susținerea financiară pentru festivitatea de premiere).

Festivalul șahistic a reunit 25 participanți, copii cu vârste între 8 – 18 ani, reprezentînd orașele Cugir, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș și Orăștie.

Competiția șahistă este structurată în 3 concursuri: blitz – participă copii cu vârsta până la 18 ani (durata probei 3 ore), dezlegări (durata probei 1oră) și Campionatul Național de Dezlegări al Franței (turneu – open – durata probei 2 ore și 30 minute).

La ora când publicăm acest material, evenimentul se află în derulare, urmând să revenim cu rezultatele întrecerii în cursul acestei seri.

De menționat că următoarea competiție de acest nivel care se va desfășura la Cugir, va fi programatî în data de 30 iunie (Campionatul Național de Dezlegări al al Israelului).

Constantin PREDSCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, victorie la despărțirea de fani: Metalurgistul Cugir – ACS Tg Mureș 3-2 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

La ultima reprezentație stagională în fața propriilor fani, Metalurgistul Cugir a învins ACS Tg. Mureș, scor 3-2 (1-1), „roș-albaștrii” despărțindu-se cu o victorie de suporteri.

Gazdele au deschis scorul prin Bura (23), egalarea fiind reușită de Gliga un minut mai târziu. La reluare, în minutul 56, Giosu a fost eliminat, fază la care s-a dictat penalty, lovitura de pedeapsă fiind transformată de P. Păcurar. Cocan a majorat avantajul amfitrionilor (72), iar Gliga a stabilit rezultatul final în minutul 82, cu o dublă.

Ne bucurăm pentru această victorie, mai ales că în acest an nu am mai câștigat în fața fanilor din martie, la prima etapă din 2024, cu Industria Galda. E un succes important pentru jucători, pentru mine, pentru oraș și câțiva fotbaliști care își termină contractul. Sunt fericit, am avut atitudine, determinare, tot ce trebuia la un asemenea meci. De asemenea, mă bucur pentru debutul ca titular al lui Ianis Herlea, chiar dacă a primit două goluri, a dovedit că ne putem baza în viitor”, a spus Lucian Itu.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir