Rămâi conectat

Sport

Cugireanul Andrei Sovereșan și-a îmbunătățit recordul personal în cursa de 106 Km din cadrul ultramaratonului „Transylvania Trail Traverse”

cugirinfo.ro

Publicat

în

ttt-106k-2015„Ultramaratonul Transylvania Trail Traverse este o cursă sălbatică și foarte tehnică, nu este pentru oricine”. Aşa sună mesajul transmis de unul dintre organizatorii competiției sportive organizată în munţii Bucegi.

Şi avea dreptate, căci anul trecut din 55 de concurenti din întreaga lume au terminat 14, iar anul acesta din 38 au terminat 22. Primul la start, cel care a dovedit încă o dată că nu este “oricine” în cursele dificile şi tehnice a fost cugireanul Andrei Sovereşan. Tânărul nostru atlet s-a dovedit nu doar curajos, optând pentru cel mai dificil traseu – Traseul Dracula – de 106 kilometrii, ci şi cel mai bun dintre toţi cei înscrişi în competiţie. A reuşit să străbată în aproape 23 de ore traseul șerpuiește prin cele mai spectaculoase locuri din ținutul legendarului Dracula: văi, căldări glaciare, bârne suspendate, poteci sălbatice, platou alpin, priveliști ce-ți taie răsuflarea și unul dintre cele mai înalte vârfuri muntoase din România, Vârful Omu.
Aflat la a doua participare la această competiţie, Andrei Sovereșan şi-a îmbunatăţit timpul faţă de anul trecut cu mai bine de 6 ore jumătate. Dacă în 2014 a terminat traseul de 106 km cu o diferență pozitivă de nivel de aproape 9000 metri după 29 de ore și 14 minute, fiind primul român și primul la categorie, anul acesta a stabilit recordul cursei, cu un timp neegalat de 23 de ore şi 39 minute. Andrei Sovereşan, la cei 23 de ani dovedeşte o mare ambiţie, pasiune şi dragoste pentru acest sport care presupune nu doar efort fizic, ci şi eforturi materiale, riscuri şi pericole.
Tânărul cugirean ne-a mărturisit că “încă din primii kilometri am început să iau un avans față de ceilalți concurenți iar după kilometrul 60 avansul meu era de aproape două ore.Partea cea mai grea a fost imediat după lăsarea noptii, mai exact după parcurgerea a peste 70 km din traseu, când am avut norocul, la fel ca anul trecut, să întâlnesc doi urși în decurs de câteva minute și să mă rătăcesc. Nu am fost singurul care a avut noroc de urși, 12 din cei 38 de concurenți ai acestei probe au avut acelasi noroc.”
Cursa a fost compusă din două bucle a câte 52 de kilometri, respectiv 54 de kilometri, iar traseul a traversat versanții Bucegilor în trei județe distincte (Brașov, Dâmbovița și Prahova). La a doua ediție a Ultramaratonului Internațional “Transylvania Trail Traverse” (TTT) de week-endul trecut au participat sportivi din România, Statele Unite ale Americii, Austria, Suedia, Polonia, Germania, Portugalia, Irlanda de Nord, Serbia, Slovacia, Franța, Canada, Elveția, Jersey, Emiratele Arabe Unite, Malta și Turcia.

Nicoleta IDITA-TOMUȚA


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultat remarcabil al alergătorului cugirean Vasile Hârjoc, la Semimaratonul Eroilor Neamului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 mai 2023, în municipiul Bistrița a avut loc prima ediție a Semimaratonului, dedicat Eroilor Neamului din Primul și cel de-al Doilea Război Mondial precum și celor din teatrele de operațiuni și care s-au întors acasă cu diferite probleme.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Invictus România, împreună cu Primăria Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”,

Au participat peste 600 de sportivi din țară și străinătate, alergători la probele de cros 5 km, Ștafeta Semimaraton 4×5 km și Semimaraton individul.

A avut loc și o cursă a copiilor, pe categorii de vârstă: 4 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani.

Prezent la eveniment, atletul veteran  din Cugir, Vasile Hârjoc, legitimat la C.S. „Metalurgistul” Cugir, a terminat cursa de Ștafetă mixtă pe locul 4, timpul său pe primul schimb fiind de 22 min. și 35 sec.

Au fost înscrise la Ștafetă 80 de echipe a patru alergători, 100 sportivi la cros și 80 alergători la semimaraton individual. Toate locurile fiind ocupate din timp. Lotul Franței a fost  cel mai numeros.

„Scopul organizării acestui concurs de alergare a fost acela de a sărbători prin sport Ziua Eroilor, sărbătorită pe data de 25 mai. Prin acest eveniment sportiv s-a dorit un omagiu celor care au luptat și au căzut pe câmpul de luptă, precum și tuturor celor care au fost în teatrele de operații și s-au întors acasă cu diferite probleme”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alergătorul cugirean, Vasile Hârjoc, primul la Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 20 mai 2023, în pădurea „Trivale” din Pitești s-a desfășurat Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters, eveniment la care au luat parte sute de alergători din întreaga țară.

Probele de concurs au fost de 8 km pentru categorii (de la plus 35 la plus 65 de ani) și de 6 km (de la plus 70 până la plus 90 de ani).

 Județul Alba a fost reprezentat de binecunoscuții și valoroșii atleți Vasile Hârjoc de la CS „Metalurgistul” Cugir și Ilie Cioca de la CSM Unirea Alba Iulia.

Și de această dată, sportivii Județului Alba au repurtat un mare succes.

Astfel, Vasile Hțrjoc (antrenor prof. Ghe Hăprean) a obținut locul I la categoria +70 ani cu timpul de 28 minute 58 secunde pe distanța de 6000 metri, iar Ilie Cioca +75 ani, tot locul I cu timpul de 30 minut 15 secunde pe aceeași distanță de 6000 metri.

Cei doi alergători au dorit să transmită mulțumiri cluburilor pentru susținere și încurajare, iar noi, în numele ziarului Unirea le dorim noi performanțe în competițiile ce urmează.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Aur și argint obținut de boxerii din Cugir, la Memorialul „Nicolae Talpoș” și „Teodor Silaghi” de la Salonta

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 20-21 mai 2023, orașul Salonta, județul Bihor, a fost gazda Memorialului „Nicolae Talpoș” și „SilaghiTudor”, eveniment la care au luat parte mai multe cluburi și asociații sportive din țară precum: CS „Metalurgistul” Cugir, „Banatul Timișoara”, „Geolgău București”, echipa lui Feri Vaștag de la Reșița și echipa locală CSM Arad.

Competiția a fost onorată și de prezența a două echipe din Ungaria și două din Polonia.

Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a „recidivat” din nou obținând aurul prin Petra Sorin (categ 57 kg. Tineret) și doua medalii de argint prin Ionașcu Marian (categ. 57 kg. Tineret) și Groza Cătălin (categ. 67 kg Tineret), fiecare disputând câte doua meciuri.

„Atmosfera in sala de sport „Nicolae Talpoș” a fost una incendiară ridicându-se la valoarea competitorilor. A fost primul meci al boxerilor cugireni din anul acesta fapt care m-a bucurat nespus de mult, evoluția băieților mei întrecându-mi așteptările”, ne-a declarant antrenorul Gigi Constantin.

Potrivit maestrului Constantin, la acest turneu a participat și seniorul Radu Laurentiu la categoria 63 kg acesta nereușind sa boxeze deoarece adversarul său din Polonia nu s-a prezentat la meci.

„Noi ne pregătim in continuare pentru că urmează finalele la campionatele naționale la toate categoriile de vârstă. Sunt fericit ca băieții au mai adus 3 medalii Clubului Sportiv „Metalulgistul” Cugir. Petra Sorin și Ionaș Marian sunt elevii al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, iar Groza Cătălin este elev al Colegiului Național „David Prodan” Cugir”, a mai declarat antrenorul Gigi Constantin.

Îi felicităm și noi pe bravii pugiliști și le dorim mult succes în competițiile de viitor!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir