cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Sport » Cugireanul Andrei Sovereșan și-a îmbunătățit recordul personal în cursa de 106 Km din cadrul ultramaratonului „Transylvania Trail Traverse”

Cugireanul Andrei Sovereșan și-a îmbunătățit recordul personal în cursa de 106 Km din cadrul ultramaratonului „Transylvania Trail Traverse”

Publicat în 12.09.2015 la ora 18:00

ttt-106k-2015„Ultramaratonul Transylvania Trail Traverse este o cursă sălbatică și foarte tehnică, nu este pentru oricine”. Aşa sună mesajul transmis de unul dintre organizatorii competiției sportive organizată în munţii Bucegi.

Şi avea dreptate, căci anul trecut din 55 de concurenti din întreaga lume au terminat 14, iar anul acesta din 38 au terminat 22. Primul la start, cel care a dovedit încă o dată că nu este “oricine” în cursele dificile şi tehnice a fost cugireanul Andrei Sovereşan. Tânărul nostru atlet s-a dovedit nu doar curajos, optând pentru cel mai dificil traseu – Traseul Dracula – de 106 kilometrii, ci şi cel mai bun dintre toţi cei înscrişi în competiţie. A reuşit să străbată în aproape 23 de ore traseul șerpuiește prin cele mai spectaculoase locuri din ținutul legendarului Dracula: văi, căldări glaciare, bârne suspendate, poteci sălbatice, platou alpin, priveliști ce-ți taie răsuflarea și unul dintre cele mai înalte vârfuri muntoase din România, Vârful Omu.
Aflat la a doua participare la această competiţie, Andrei Sovereșan şi-a îmbunatăţit timpul faţă de anul trecut cu mai bine de 6 ore jumătate. Dacă în 2014 a terminat traseul de 106 km cu o diferență pozitivă de nivel de aproape 9000 metri după 29 de ore și 14 minute, fiind primul român și primul la categorie, anul acesta a stabilit recordul cursei, cu un timp neegalat de 23 de ore şi 39 minute. Andrei Sovereşan, la cei 23 de ani dovedeşte o mare ambiţie, pasiune şi dragoste pentru acest sport care presupune nu doar efort fizic, ci şi eforturi materiale, riscuri şi pericole.
Tânărul cugirean ne-a mărturisit că “încă din primii kilometri am început să iau un avans față de ceilalți concurenți iar după kilometrul 60 avansul meu era de aproape două ore.Partea cea mai grea a fost imediat după lăsarea noptii, mai exact după parcurgerea a peste 70 km din traseu, când am avut norocul, la fel ca anul trecut, să întâlnesc doi urși în decurs de câteva minute și să mă rătăcesc. Nu am fost singurul care a avut noroc de urși, 12 din cei 38 de concurenți ai acestei probe au avut acelasi noroc.”
Cursa a fost compusă din două bucle a câte 52 de kilometri, respectiv 54 de kilometri, iar traseul a traversat versanții Bucegilor în trei județe distincte (Brașov, Dâmbovița și Prahova). La a doua ediție a Ultramaratonului Internațional “Transylvania Trail Traverse” (TTT) de week-endul trecut au participat sportivi din România, Statele Unite ale Americii, Austria, Suedia, Polonia, Germania, Portugalia, Irlanda de Nord, Serbia, Slovacia, Franța, Canada, Elveția, Jersey, Emiratele Arabe Unite, Malta și Turcia.

Nicoleta IDITA-TOMUȚA

Acest articol a fost citit de 563 ori

Cugireanul Andrei Sovereșan și-a îmbunătățit recordul personal în cursa de 106 Km din cadrul ultramaratonului „Transylvania Trail Traverse”
5 (100%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.