cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » „Cugireana” va circula din nou din 13 noiembrie. Patru perechi de trenuri vor fi introduse în noul „Mers al trenurilor”

„Cugireana” va circula din nou din 13 noiembrie. Patru perechi de trenuri vor fi introduse în noul „Mers al trenurilor”

Publicat în 10.11.2015 la ora 10:30

inter-regio-gara-alba-iuliaOdată cu intrarea în vigoare a noului „Mers al trenurilor”, vor fi introduse în circulația feroviară 4 noi perechi de trenuri, care vor staționa și în Gara Alba Iulia, printre care se află și „Cugireana”, ne-au declarat reprezentanții Stației CFR Călători Alba Iulia.

Astfel, la ora 4.22, va sosi la Alba Iulia trenul Regio 2491, iar la ora 7.23, va staționa în gară și perechea acestuia, Cugir Haltă – Teiuș. De asemenea, trenul R 2493 Teiuș – Cugir Haltă va ajunge la Alba Iulia la ora 14.00, unde va staționa 21 de minute înainte de a pleca spre destinație, iar perechea acestuia, trenul R 2494 Cugir Haltă – Teiuș va opri în gară la ora 19.21.
Vă reamintim că în urmă cu câteva zile, la solicitarea ziarului „Unirea”, Ministerul Transporturilor anunțase, printr-o adresă oficială, următoarele: „Secţia de circulaţie Şibot – Cugir, încadrată conform HG 177/2014 în categoria infrastructurii feroviare neinteroperabile, a fost închiriată până la data de 08.08.2015 gestionarului privat SC RC-CF TRANS, serviciul de transport feroviar de călători fiind asigurat de operatorul privat REGIOTRANS.  Menţionăm faptul că CFR SA nu este operator feroviar (OTF), ci administrator al infrastructurii feroviare publice, care pune infrastructura la dispoziţia operatorilor feroviari (posesori de locomotive şi vagoane), iar serviciul public de transport de călători poate fi asigurat pe baza unei decizii comerciale doar de un operator. Până la acest moment niciun operator din cei existenţi nu şi-a manifestat intenţia de a efectua transport de călători pe secţia de cale ferată Şibot – Cugir. Serviciul Mass-Media”. Din noul „Mers al trenurilor” rezultă însă că CFR Călători va opera pe ruta Teiuș – Alba Iulia – Cugir și retur, fapt confirmat și de reprezentanții Stației CFR Alba Iulia. Un alt tren ce va fi introdus în graficul de transport va circula pe ruta Lokoshaza – București Nord și retur. Trenul InterRegio 347-2 Lokoshaza – București Nord va sosi la Alba Iulia la ora 8.07, iar trenul IR 346-1 București Nord – Lokoshaza va opri în gară la ora 21.39. De asemenea, trenul IR 1820-1 Timișoara Nord – Târgu Mureș va opri la Alba Iulia la ora 12.44, iar trenul IR 1819 Târgu Mureș – Timișoara Nord va ajunge în Stația CFR Alba Iulia la ora 18.50. Noul „Mers al trenurilor” va intra în vigoare pe 13 decembrie 2015 și va fi valabil până în data de 12 decembrie 2016.

Robert Ghergu

Acest articol a fost citit de 3067 ori

„Cugireana” va circula din nou din 13 noiembrie. Patru perechi de trenuri vor fi introduse în noul „Mers al trenurilor”
4.4 (88%) 5 vote[s]

Comentarii

Un Comentariu la „Cugireana” va circula din nou din 13 noiembrie. Patru perechi de trenuri vor fi introduse în noul „Mers al trenurilor”

 1. sorin Răspunde

  10.11.2015 la 20:48

  ??? Doamne! Tu ai inteles articolul acesta? Toti sa il traduci?
  Multumesc!
  Ps: daca nu poti…nu ma supar ..te inteleg 🙁

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.