Rămâi conectat

Actualitate

Cu toate că a fost recent reabilitat, blocul „NATO” din Cugir a început se deterioreze la interior din cauza igrasiei

cugirinfo.ro

Publicat

în

Nici n-a fost dat bine în folosință, după un amplu și costisitor proces de reabilitare, că  blocul NATO din Cugir se confruntă cu probleme care mai de care mai dificile.

Blocul cu o capacitate de 105 camere, în care locuiesc mai bine de 250 de persoane de etnie romă din Cugir, a fost reabilitat cu fonduri europene în cadrul proiectului integrat  ”Incluziv – investiție europeană privind dezvoltarea socială în Cugir”, un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin POCU 2014-2020.

Cunoscut ca ”Blocul NATO” din cauza stării avansate de degradare şi a condiţiilor deplorabile de trai, acesta şi-a schimbat cu totul imaginea ca urmare a lucrărilor de reabilitare care au avut loc în ultimul an. Familiile care locuiesc aici au în sfârşit apă curentă, au toalete în locuinţe şi un sistem de canalizare funcţional, au geamuri termopan, curent pe casa scării şi spaţii comune decente şi curate.

Din păcate, constructorul (împreună cu vasta echipă implicată în proiect) care a coordonat lucrările acestei locații n-a ținut seama de câteva aspecte care prezintă deja un mare disconfort locatarilor.

Potrivit președintelui Asociației pentru Dezvoltarea Comunitară a Romilor, Cosmin Pienar, precum și a unor proprietari de spații, din cauza temperaturilor atmosferice scăzute au apărut primele probleme în interiorul locuințelor.

La mai puțin de două luni de la darea în folosință, un număr mare de camere prezintă igrasie și condens generate de lipsa de căldură și folosirea unor improvizații electrice pe care ocupanții spațiilor le folosesc pentru pregătirea hranei și pentru încălzire.

Deși locatarii au ridicat această situație destul de neplăcută care poate conduce la probleme de sănătate în rândul copiilor mici, și nu numai, se pare că nimeni n-a intervenit până în prezent la soluționarea acestui caz. Așa cum am aflat, la această situaţie se mai adaugă și zecile de întreruperi zilnice ale alimentării cu energie electrică, urmare a folosirii la maximum a consumatorilor electrici pentru diverse întrebuințări, penele de curent ținându-se lanț. Într-o astfel de situație mai mulți ocupanți ai spațiilor au ajuns la folosirea unor sobe pe lemne (deși li s-a interzis acest lucru), cam la fel cum făceau în urmă cu doi ani.

Așadar, o situație destul de complicată care necesită intervenția de urgență a celor care au primit (pe bani mulți) misiunea să vegheze la asigurarea unei vieți decente a celor care locuiesc în această clădire.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Asociația Generală a Inginerilor din România – Sucursala Alba, pregătește o nouă conferință națională „Profesorul Ion D. Lăzărescu”, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) – sucursala Alba (cu sediul la Cugir) a decis organizarea unei noi ediții a Conferinței Naționale „Profesorul Ion D. Lăzărescu, fondatorul școlii românești de teoria așcierii”, eveniment care va reuni cadre inginerești din întreaga țară.

Potrivit dr. ing. Alexandru Micaciu – președintele AGIR , manifestarea se află la a XII-a ediție  și va avea loc în luna octombrie a acestui an, la Centrul Cultural ,,Valentin Uritescu” din Cugir.

 „Am dorit să transmitem din timp această știre pentru a lua măsurile ce se impun în legătură cu numărul de participanți și numărul de lucrări de specialitate (scrise) ce vor fi trimise organizatorilor.

Ca de fiecare dată, vom edita o carte (tipărită) cu tema: ,,Inginerie Cugir”, fapt ce necesită măsuri pentru ca aceasta să fie scoasă la timpul poitrivit. De asemenea, vrem să fim pregătiți și cu cheltuielile financiare ce le impune organizarea acestei manifestări. Îi rugăm pe cei ce doresc să participe cu lucrări să ne contacteze pe adresa de e-mail: inginerie.cugir@yahoo.com, până pe data de 15 august 2024”, a ținut să precizeze președintele AGIR.

Personalitatea prof. univ. dr. ing. ION D. LĂZĂRESCU:

Inginer (n. 19.VII.1912, Slobozia, jud. Ialomiţa – d. 16.IV.1999, Sibiu)

Studii:

Inginer electromecanic (promoţia 1941-1942)

Doctor inginer Institutul Politehnic Bucureşti (1969)

Doctor docent în ştiinţe, Institutul Politehnic Bucureşti (1974)

Profesor universitar emerit, Institutul Politehnic din Iaşi

Profesor consultant, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Activitate:

Inginer U.M.Cugir, tehnolog şef (1941-1954)

Profesor la Şcoala Industrială Cugir (1943-1947) şi director

Profesor de specialitate la Şcoala medie tehnică de mecanică Cugir (1946-1952) Subdirector şi apoi director al acestei şcoli

Profesor asociat, Institutul de Mecanică, Cluj (1950-1954) Universitatea Tehnică din Cluj Napoca (1954-1999)

Profesor dr. doc. şt., profesor emerit

Şef de catedră (din 1952), decan (din 1958)

Conducător de doctorat (din 1963)

Autor de carte tehnică, fondatorul Şcolii de Toleranţe şi Măsurători Mecanice şi a Şcolii de Aşchierea metalelor şi scule din România

Domenii de competenţă:

Tehnologia construcţiei de maşini

Teoria şi practica aşchierii şi sculelor aşchietoare

Teoria şi practica toleranţelor şi a lanţutilor de dimensiuni

Pese 250 de lucrări ştiinţifice publicate, între care 27 de cărţi de referinţă.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 48 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea băut și fără perius, pe strada Ion Budai-Deleanu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Luni, 15 iulie 2024, în jurul orei 20.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Cugir au depistat un bărbat de 48 de ani, din orașul Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Ioan Budai-Deleanu, din orașul Cugir, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, din verificările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul de 48 de ani avea permisul de conducere suspendat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 43 de ani din Cugir reținut de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut și fără permis un autoturism, la Balomiru de Câmp

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 13 iulie 2024, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos – Postul de Poliție Șibot au depistat un bărbat de 43 de ani, din orașul Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Balomiru de Câmp, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Față de bărbat, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis, fiind luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir