Rămâi conectat

Sport

CSO Cugir va întâlni pe Minaur Baia Mare, în prima manșă a barajului de promovare în Liga a 2-a

cugirinfo.ro

Publicat

în

După toate probabilitățile, CSO Cugir va întâlni, în prima manșă a barajului de promovare în Liga a 2-a, pe Minaur Baia Mare, liderul Seriei a X-a din Liga a 3-a, primul meci în deplasare, în Maramureș. Returul este la Cugir, o săptămână mai târziu!

Barajele încrucișate sunt programate în 8 și 15 mai, semifinalele, rspectiv finala în 22 și 29 mai. Dacă va reuși să treacă de Minaur Baia Mare, echipa de sub Drăgana va juca în 22 mai, tot în deplsare, cu învingătoarea dintre Unirea Dej – SCM Zalău/CAo Oradea, iar returul, în 29, este la Cugir

Echipa condusă de Vasile Miriuță este deja sigură că va încheia stagiunea pe locul întâi, în vreme ce gruparea de sub Drăgana se plasează pe locul al doilea în Seria a 9-a a eșalonului terț, cu șanse reduse de a urca pe prima poziție, ocupată de Unirea Dej, ce are 5 puncte avans cu două etape înaintea finalului (meci direct sâmbătă sub Drăgana).

Fotbalul de sub Drăgana se mândrește cu faptul că echipa locală este cea mai longevivă din Alba pe a treia scenă a fotbalului românesc, gruparea “roș-albaștrilor” bifând al 8-lea campionat consecutiv în Liga a 3-a.

• Metalurgistul, nume de legendă fotbalistică

În descursul istoriei echipa a evoluat timp de 20 ani consecutiv în Liga a 2-a fiind una dintre cele mai longevive formații ale eșalonului secund, ultima prezență fiind în 1992/ 1993. În anul 2004 din motive financiare echipa s-a desființat, dar după 5 ani, a apărut CSO Cugir, care se mândrește cu promovarea din 2013, în barajul de la Oradea, 4-0 cu Rapid Jibou (Sălaj). Au urmat 7 stagiuni notabile pe a treia scenă, cu Cugirul vector de stabilitate în Alba în planul performanțelor fotbalistice, după cum urmează: • 2013/ 2014 – locul trei (Seria a 5-a); • 2014/ 2015: locul doi (Seria a 4-a); • 2015/ 2016: locul trei (Seria a 4-a); • 2016/ 2017: locul doi (Seria a 5-a); • 2017/ 2018: locul patru (Seria a 5-a); • 2018/ 2019: locul cinci (Seria a 4-a); • 2019/ 2020 (întreruptă din pricina pandemiei): locul patru (Seria a 5-a).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Tenismenii cugireni, Raul Dubleș și Alice Bulzan, pe podiumul Campionatului Național „Tenis 10” desfășurat la Sibiu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Tinerii tenismeni cugireni Raul Dubleș și Alice Bulzan, ambii cu vârsta de 10 ani, pregătiți de antrenorul Lucian Rada de la Clubul Sportiv „Metalurgistul Cugir”, au participat în acest weekend în municipiul Sibiu, la Turneul tenis de câmp, „Cupa FOX” din cadrul Campionatului Naţional „Tenis 10” unde au obținut medalii la categoria mingi verzi 10 ani.

Astfel, Raul Dubleș s-a clasat pe locul 3 (general) pentru al doilea concurs la rând, iar  Alice Bulzan pe locul 3 (grupa B), la egalitate cu locul 2.

Îi felicităm și noi pecei doi sportivi, pe antrenorul lor și le dorim rezultate tot mai bune în competițiile care îi așteaptă!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, al doilea eșec consecutiv: Viitorul Cluj – Metalurgistul Cugir 2-1 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

“Roș-albaștrii” au suferit astăzi, sub Feleac, al doilea eșec consecutiv, 1-2 (1-1) cu Viitorul Cluj, după ce au fost cei care au deschis scorul.

Dohotariu (31) a deschis scorul, însă egalitatea a survenit 6 minute mai târziu. În actul secund, amifitrionii au dat lovitura și au preluat avantajul pe tabelă, trupa lui Marius Popescu fiind la primul succes stagional.

Veniți după insuccesul drastic de pe propriul teren cu CSU Alba Iulia, cugirenii nu-și închipuiau că vor pleca cu mâna goală dintr-o deplasare considerată facilă. În criză de efectiv, antrenorul Lucian Itu a intrat în primul unsprezece, la 45 de ani, pentru a întări compartimentul ofensiv, lovit de multe indisponibilități (M. Domșa, Cîrloanță, Da Silva)

Au evoluat formațiile:

Viitorul Cluj: Măluțan – Șerbănescu, Milchiș, Podea, Gățan, Milandru, Calo/ cpt, Herciu, Al. Pop, Iepure, Doroftei; rezerve Borz, Baciu, Judea, E. Moga, Harangozo, D. Mureșan, Thiam, Cozac, Șoaită. Antrenor Marius Popescu.

Metalurgistul Cugir: Csapo – Dohotariu, S. Itu, V. Popa, Vitinha/ cpt – Șaucă, Udrea, P. Păcurar, Gh. Hăprianu – L. Itu, Cocan; rezerve Perjeriu, Șuteu, Kiraly, M. Neagu, Selagea, Tăban, Ad. Coman, R. Păcurar, Bura. Antrenor Ion Ilie.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Vasile Hârjoc, medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Alergare Montană din Portugalia

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 15 – 17 septembrie 2023, în Madeira, Portugalia, a avut loc Campionatul Mondial de Alergare Montană, eveniment la care au luat parte peste 500 de atleți de pe toate continentele.

Probele de concurs au fost de 9 km (competiție desfășurată în data de 15 septembrie) și de 32,4 km (desfășurată în 17 septembrie). România fost reprezentată în ambele probe organizate în cele două zile de concurs.

Din județul Alba a luat startul în proba de 32,4 km cunoscutul atlet Vasile Hârjoc, de la Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir (născut în comuna Cut – antrenor profesor Gheorghe Hăprean). Acesta s-a situat pe locul I, obținând titlul de Campion Mondial la categoria de vârstă +70 de ani, imnul României fiind intonat o singură dată la acest eveniment major. Pe locul II s-a clasat un atlet din Polonia, iar pe poziția a III-a un alergător spaniol.

„A fost un concurs deloc ușor, m-am bătut pentru acest rezultat, reușind să apăr titlul european câștigat în Elveția în urmă cu două luni. De aici plec în Italia, la Pescara, unde se desfășoară Campionatul European de Atletism. Probele la care particip sunt: Cros 6 km, 5000 m (pe pistă), 10 km alergare pe șosea și 21,097 km Semimaraton”, ne-a declarat cugireanul Vasile Hârjoc.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir