cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Cristian Simu, secretar de stat în Ministerul Economiei: „Femeia rănită grav încărca praf de puşcă în trasoare”

Cristian Simu, secretar de stat în Ministerul Economiei: „Femeia rănită grav încărca praf de puşcă în trasoare”

Publicat în 22.05.2020 la ora 21:01

Explozia produsă astăzi, la Fabrica de Armament din Cugir, a avut loc pe linia de fabricaţie a gloanţelor. Aici lucrează în special femei care verifică trasoarele încărcate cu praf de puşcă.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Cristian Simu, fost director al uneia dintre fabricile de armament din Cugir a explicat modul în care s-a produs accidentul. Potrivit acestuia, în timpul încărcării cu substanţă pirotehnică a trasorului, acesta a luat foc, a sărit lângă alte trasoare aflate în incintă şi a cauzat o ardere violentă. În urma incidentului, o femeie în vârstă de 53 de ani a suferit arsuri grave pe aproximativ 40% din suprafața corpului, iar o alta, în vârstă de 58 de ani a suferit arsuri minore la un braţ.

”În cursul tehnologiei de încărcare a glonţului, la un moment dat trebuie pusă o încărcătură pirotehnică pentru glonţul trasor şi practic dumnealor (n.red. cele două victime) încărcau această compoziţie”, a explicat oficialul din minister.

Secretarul de stat a mai spus că astfel de incidente se pot întâmpla frecvent şi sunt cauzate de mai mulţi factori (temperatură, umiditate, calitatea materialului din compoziţia trasoare), iar în cele mai multe cazuri, ele se produc fără urmări grave pentru persoanele aflate în apropiere. Cristian Simu a precizat că a fost deschisă o anchetă internă, în cadrul fabricii, în timp ce procuratura a deschis un dosar şi cercetează împrejurările în care s-a produs incidentul.

”A avut loc un incident care din păcate s-a transformat într-un accident. Pe linia de încărcare de trasor a avut loc un incident, iar acesta a provocat mai departe o aprindere a altor tubuleţe trasoare, care au generat o flacără violentă, surprinzând victima. În acea incintă au fost 11 persoane, care s-au autoevacuat. Mai este încă o colegă stabilă, cu arsură pe antrebraţ. Sunt angajate pe post de pirotehniste, adică încarcă încărcătura trasoare în gloanţe. Incidentele se pot produce tehnologic din cauza presării, iar acest incident de aprindere este normal, ceea ce nu este normal este cum s-a produs accidentul. Acest trasor a avut o traiectorie incontrolabilă pe podea şi a sărit provocând accidentul. Condiţiile de muncă erau normale. Din câte cunosc eu au fost respectate normele de protecţie a muncii”, a spus secretarul de stat.

sursa: adevarul.ro

Acest articol a fost citit de 2245 ori

Comentarii

Un Comentariu la Cristian Simu, secretar de stat în Ministerul Economiei: „Femeia rănită grav încărca praf de puşcă în trasoare”

  1. Bogdan Răspunde

    22.05.2020 la 23:39

    Conditiile de munca normale…? Nu inseamna ca sunt bine gandite! Daca va ajuta putin mintea reusiti sa izolati locul in care se aprind acele trasoare iar aceste incidente “normale” sa nu se mai transforme in viitor in “accidente normale”. Va cam place sa folositi termeni tehnici cand sunteti intervievati si sa va credeti niste intelectuali dar nu reusiti sa imbunatatiti conditiile de munca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.