Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Cora Alexandra, elevă a Colegiului Național „David Prodan” Cugir, menţiune specială la etapa naţională a Olimpiadei de Limba Italiană

cugirinfo.ro

Publicat

în

Astăzi vrem să v-o aducem în atenţie pe Cora Alexandra din clasa a XII-a C, profil Filologie Intensiv Engleză, o elevă ambiţioasă pentru care limba italiană a avut întotdeauna o muzicalitate şi un farmec de neegalat. Fascinaţia ei pentru această limbă romanică a determinat-o să înveţe, să se perfecţioneze şi în final, să facă performanţă.

Astfel, la etapa naţională a Olimpiadei de Limba Italiană, pregatită de doamna profesor Anca Muntean, Alexandra a obţinut o menţiune specială care după cum ea însăşi declara, i-a adus un copleşitor sentiment de recunoştinţă şi satisfactie.

„Olimpiada națională de anul aceasta a fost plină de trăiri mixte, dublate de faptul că a fost și ultima mea participare având în vedere faptul ca voi absolvi în curând iar miza era destul de mare. Presiunea competiției a fost uneori copleșitoare însă, la finalul zilei, fiecare lacrimă – fie de bucurie, fie de tristețe – s-a meritat. Am avut ocazia să-mi testez cunoștințele și să cunosc persoane minunate, cu care am legat prietenii frumoase. De asemenea, am avut privilegiul de a vizita un oraș plin de cultură și inspirație care are așa multe de oferit – Iașul. Punctul culminant a fost, fără îndoială, festivitatea de încheiere a olimpiadei și emoțiile pe care le-am simțit în secunda în care mi-am auzit numele răsunând în sala plină de oameni.  Examenul nu a fost unul ușor, iar faptul că am ajuns pe scenă alături de cei mai buni dintre cei buni a fost un moment de recunoștință și satisfacție. Toate acestea m-au învățat cât de important este să lupți pentru ceea ce-ți dorești și că perseverența și dedicarea te pot aduce unde îți propui, chiar dacă apar obstacole pe drum”, ne-a declarat Cora Alexandra.

Suntem foarte mândri de tine Alexandra și chiar dacă nu am putut fi alături de tine în sală la festivitatea de premiere, ai toată admirația și respectul nostru. Îți dorim mult succes la examenele din această vară și te vom aştepta cu drag împreună cu toţi ceilalţi absolvenţi la fiecare careu de început şi de sfârșit de an, în spiritul tradiției Colegiului National David Prodan.

Prof. Alisie Anca


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Cârjean Ana Teodora, elevă a Școlii Gimnaziale „Singidava” din Cugir, premiul II la etapa națională a Olimpiadei „Cultură și Spiritualitate Românească”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sub coordonarea doamnelor profesoare Nicoleta Văsuți și Daniela Pascal, eleva Cârjean Ana Teodora din clasa a V-a la Școala Gimnazială Singidava din Cugir a reprezentat județul Alba la Etapa Națională a Olimpiadei Interdisciplinare Cultură și Spiritualitate Românească (Limba și Literatura Română și Religie), desfășurată în perioada 15 – 19 mai 2024 la Craiova, județul Dolj.

Potrivit celor două cadre didactice care au îndrumat-o pe elevă, pasiunea, seriozitatea, ambiția, spiritul competitiv și dorința de autodepășiere sunt atribute care o caracterizează pe Ana. Ea a obținut Premiul al II -lea cu un punctaj de 98,5 de puncte, un rezultat care îi încununează munca asiduă, consecventă și motivată.

„Succesul înseamnă să ai curaj, hotărâre și voința de a deveni persoana care crezi că trebuie să fii. O felicităm pe tânăra și ambițioasa performeră, pe cele două cadre didactice coordonatoare și familia Anei Teodora!”, transmite conducerea unității școlare.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Echipa de fotbal a Școlii Gimnaziale Singidava Cugir – Mențiune la etapa națională a Olimpiadei Sportului Școlar

cugirinfo.ro

Publicat

în

Echipa de fotbal a Școlii Singidava Cugir formată din elevii: AVRAM BOGDAN, PETRESCU RAUL, SIRITEANU TUDOR, MITEA PATRIK, MITIU RAREȘ, LAKATOȘ FLORIN, GYAPIAȘ PAUL, PERJERIU DARIUS ANDREI, MIHĂILĂ ADELIN, BUTA IULIAN, ALMĂȘAN IULIAN, TIMOFTE GRAȚIAN (clasele VII-VIII) s-a clasat pe locul V la faza Națională a Olimpiadei Sportului Școlar desfășurată la Târgoviște în perioada 15 – 17 mai 2024.

Pentru prestația lor, elevii antrenați de prof. Avram Traian au obținut Mențiune, performanță valoroasă pentru care merită felicitări!

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

„Ziua Încrederii”, o zi „altfel”, la Școala Gimnazială „Ioan Mihu” din Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ieșind din tiparul cotidian, elevii claselor I-VIII aparținând Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu” – Vinerea, au renunțat la sala de clasă, participând la o serie de activități atractive, desfășurate pentru a marca „Ziua Încrederii”. 

Grupați în patru „case”, ei  au alergat, au desenat, au cântat, luptând pentru victorie. Vulpile roșcate, Lupii cenușii, Șoimii aurii sau Cucii verzi au fost nemaipomeniți.

„I-am văzut motivați, dorind să câștige, i-am văzut susținându-și colegii, ajutându-i pe cei mai mici, i-am văzut bucurându-se. S-au jucat… au învățat! Au învățat  să creadă că pot câștiga. Au învățat că sunt mai puternici împreună, că ceilalți se bazează pe ei. Fiecare a descoperit că și el contează. Indiferent de rolul pe care l-au avut, dascăli sau elevi au acționat ca și cum au fost verigile unui lanț, care a devenit mai puternic datorită încrederii. Ca dascăli, ne-am bucurat alături de ei, ne-am bucurat pentru ei. Am simțit că, dincolo de competiție, de rezultatul final, toți au fost câștigători: Au câștigat încredere în ei și în ceilalți. A fost o zi „altfel”?  Poate ar trebui ca fiecare zi să fie așa: o zi a încrederii”,  a declarat „Echipa Încrederii” – Școala Gimnazială „Ioan Mihu” Vinerea.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir