cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Copil de 13 ani din Deva mușcat de o viperă, în timp ce se juca cu alți copii în fața blocului

Copil de 13 ani din Deva mușcat de o viperă, în timp ce se juca cu alți copii în fața blocului

Publicat în 19.07.2019 la ora 20:26

Cetățenii din Deva au semnalat prezenţa unor numeroşi şerpi din specia vipera comună (Berus), în oraş, iar un copil de 13 ani chiar a fost muşcat şi a ajuns de urgenţă la spital.

Potrivit acestora, în ultimele zile, mai multe vipere au fost observate în diverse zone din oraş, iar seara trecută, un copil care se juca în faţa blocului cu alții copii a fost muşcat de mână.

Autorităţile locale au transmis, astăzi, o atenţionare cu privire la viperele care au ajuns în Deva.

”Având în vedere atenționarea cu privire la prezența pe teritoriul judeţului #Hunedoara a viperei comune (v. berus), care deţine un puternic venin, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva, instituție aflată în subordinea #Consiliului #Județean (CJ) Hunedoara, informează populația că unitatea are în dotare ser antiviperin pentru a interveni de urgență”, se arată într-o informare a Consiliului Judeţean Hunedoara.

În cazul unei mușcături de viperă, pacientul trebuie transportat de urgență la spital pentru administrarea serului antiviperin.

Efectele unei mușcături de șarpe veninos variază în funcție de vârstă, condiția fizică și starea de sănătate a victimei.

FOTO: ziardehunedoara.ro

 

Acest articol a fost citit de 564 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.