cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Copiii din Cugir au fost instruiți de polițiști despre cum să respecte regulile de circulație, în fața magazinului LIDL

Copiii din Cugir au fost instruiți de polițiști despre cum să respecte regulile de circulație, în fața magazinului LIDL

Publicat în 30.09.2017 la ora 18:46

Sub genericul „Verde la educație pentru circulație”, zeci de copii (însoțiți de părinți sau bunici) au venit asăzi, 30 septembrie 2017, în fața magazinului LIDL din Cugir pentru a participa la o lecție de circulație rutieră susținută de polițiști din localitate.

Agent șef principal de poliție Ionel Alexandrică și agent de poliție Ana Maria Avram  le-au explicat  participanţilor, timp de două ore, semnele şi regulile de circulaţie şi le-au dat sfaturi pentru siguranţa pietonală.

Fiecare copil a avut încă o şansa să înveţe direct de la poliţişti despre importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație, cât și despre comportamentul unui pieton exemplar în trafic.

Lecţia a început prin­tr-o sesiune teoretică, în care cei mici au aflat informaţii despre semnele de circulaţie, dar şi care sînt cele mai importante reguli de respectat atunci cînd vor să traverseze. A urmat apoi o sesiune interactivă, cu exerciţii practice, în care copiii s-au străduit să pună în aplicare informaţiile primite, recunoaşterea corectă a semnelor şi locuri de traversare. În plus, cei mici au primit din partea Lidl, premii pentru participarea lor la lecţia susținută de cei doi polițiști.

Scopul acestei campanii este acela de a reduce numă­rul de accidente rutiere în care sînt implicaţi copiii. Pentru Poliţia Română siguranţa rutieră reprezintă o prioritate, iar creşterea nivelului de siguranţă a celor mici constituie o preocupare constantă pentru noi. Sîntem convinşi că bazele unui comportament rutier preventiv se pun la vîrste fragede, iar prezenţa noastră în mijlocul celor mici pentru a le arăta cum să circule corect îi ajută să-şi formeze deprinderi care o să le fie de folos pe tot parcursul vieţii”, a spus agentul șef principal de poliţie Ionel Alexandrică.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 171 ori

Copiii din Cugir au fost instruiți de polițiști despre cum să respecte regulile de circulație, în fața magazinului LIDL
4 (80%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.