cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Copiii de etnie romă din Cugir inițiați în arta fotografică de voluntari din Spania și Belgia

Copiii de etnie romă din Cugir inițiați în arta fotografică de voluntari din Spania și Belgia

Publicat în 15.05.2014 la ora 12:25

initiere-arta-foto-romi-cugirTimp de 10 zile, sediul Băii Sociale din Cugir va fi gazda unei interesante şi inedite activități menite să contribuie la iniţierea copiilor într-un domeniu mult iubit de aceştia şi anume arta fotografică.

În urma unui demers al Asociaţiei ,,Cultură şi Tradiţie Rom & Gal’’ din Cugir, tinerii voluntari Jordi Oliver din Spania şi Finchi Siford din Belgia au demarat începând de miercuri, activităţi organizate, cu câteva zeci de copii de etnie romă cu scopul de a-i îvăţa pe cei mici tainele artei fotografice.

Un proiect prin care, potrivit preşedintelui Asociaţiei ,,Cultură şi Tradiţie Rom & Gal’’, Cristian Roman, vrea să se demonstreze că pe lângă pasiunea pentru a face fotografie există şi posibilitatea de a câştiga bani pe urma practicării acestei îndeletniciri. După cum susţine Roman, iniţiativa se adresează nu doar copiilor romi, ci şi altor tineri din oraş care doresc să participle la şedinţele organizate de cei doi recunoscuţi specialişti în arta fotografiei. La finalul activităţilor se va realize un clasament cu cele mai reuşite fotografii şi se vor acorda premii.

,,Cei doi prieteni care au răspuns invitaţiei noastre au contribuit prin fotografie la promovarea în Europa a Fanfarei ,,Transilvania’’ Cugir, iar acum, au acceptat să-i înveţe pe copii cum să utilizeze aparatul foto şi cum să facă fotografii de calitate. Vreau să le mulţumesc pe această cale lui Jordi şi Finchi, dar şi d-lui primar Adrian Teban şi d-nei jurist Viorica Ştirb Nedel –şefa SPAS Cugir, pentru susţinerea pe care am primit-o de a realiza acest util demers’’, a conchis Cristi Roman.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 352 ori

Copiii de etnie romă din Cugir inițiați în arta fotografică de voluntari din Spania și Belgia
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *